Jump to content
Juoksufoorumi.fiSign in to follow this  
Anjulie

"Luistoa" tukipohjallisiin

Recommended Posts

Sain vajaa pari kuukautta sitten polviongelmien vuoksi fysioterapeutin tekemät tukipohjalliset juoksutossuihini. Nyt ongelmani on varsin erikoinen eli se että pohjallisten tähden sukkani hajoavat jopa ekalla käyttökerralla.

Kun laitan koipeni tossuun niin pohjallisen materiaali ei tue jalan sujahdusta kenkään vaan se kanittaa eli ottaa kiinni. Kun jalan sitten survoo kenkään väkisin niin tietty sukka joutuu venymään niin että varvasosio on tosi tiukalla ja sentähden sitten ukkovarpaat paistavatkin sukkien kärjestä jo ekan lenkin jälkeen! Eli onko joku törmännyt vastaavaan ja oisko ehdotusta miten välttyisin henkilökohtaiselta sukkien aiheuttamalta konkurssilta - ja joku vielä väittää juoksua halvaksi harrastukseksi 8)

Kenkäni eivät ole liian pienet, itseasiassa melkein päinvastoin (onneksi tukipohjalliset pienentävät niitä jonkin verran). Jos nappaa tukipohjalliset pois ja käyttää vain tavallisia niin johan "luistoa" löytyy ja jalka soljahtaa kenkään niinkuin tuleekin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Triathlonistit käyttävät joskus talkkijauhetta, jotta märkä sukaton jalka menisi nopeammin kenkää vaihdossa, eikä vääntäisi pohjallista kurttuun. Eli voit kokeilla ripauttaa vähän talkkia pohjallisen päälle. Talkkijauheesta huolimatta on triathlonissa kuitenkin turvallisempaa, jos pohjallisen vielä tämän lisäksi liimaa kevyesti kiinni kenkään. Pitkillä matkoilla on varaa hieman tupeksia vaihdossa, mutta lyhyillä matkoilla vaihtojen merkitys on yllättävän suuri, ja tämä lisäys ei sitten mitenkään enää liittynyt kysymykseesi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy