Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Myllylä tunnustanut EPO:n käytön

Arvostele ketju:


-James-
 Share

Recommended Posts

  • Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ainakin Epoa käyttämällä huomattavasti suurempi riski jäädä kiinni, sillä nykyään on testit missä sen käyttö näkyy. 90-luvulla ei vielä näitä testejä ollut.

Ja tuskin kannattaa olla niin hirveän huolissaan huippu-urheilijoiden aineiden käytöstä, sillä se on kuitenkin urheilijoiden kannalta paremmin kontrolloitua. Vertaa vaikka näihin kuntourheilijoihin jotka vetävät aineita mutu -tuntumalla.

http://www.iltalehti.fi/terveys/200809108240552_tr.shtml

Link to comment
Share on other sites

Varsinainen kova juttu tulee tietysti olemaan kertooko Liiton johdon mahdollisesti tienneen käytöstä, silloin vasta iso hihna pyörähtää.

Käyttäsköhän nää nykyiset(suomalaiset), vaikea sanoa, onko joku esim. verannut hiihtoaikoja samoilla radoilla eri vuosikymmenillä, niistä voisi saada osviittaa.

Myllylän ajoista kymmenessä vuojessa hiihtäjät ovat kehittyneet teknisesti aika huimasti!!!Suurin ansio siihen on ollut sprintti hiihon tuleminen,on tarvinn!Joten varmaan nyt mennään lujemppaa kuin kymmenen vuotta sitten.

Eipä ollut kovin uutta tuo tieto...Ainoasttaan tunnustus ehkä vähän yllätti...Silloin dobingin käyttö oli palijo yleisemppää kuin nykyään,kaikki huiput käytti.Mika oli aikansa parhaita hiihtäjiä,tunnustus ei sitä muuta!!Ovat spekuloineet miten käy mitalein(Pitäiskö ne jakaa toiselle doupparille,joka ei jäänyt kiinni ja patsastellee kunnia tallella):026:

Link to comment
Share on other sites

Kannattaa lukea Mikan kirja "riisuttu mestari".

Kaikesta huolimatta Mika oli jo varhain nuoruudessa poikkeuksellisen lahjakas ja kova treenaaja. Kirjassa on mielenkiintoista juttua, myös näistä Lahden jälkimainingeista, mutta ennen kaikkea Mikan karusta harjoittelusta.

En tietenkään hyväksy douppaamista, mutta kirjan luettuani ja muutenkaan en oikein osaa olla Mikaa kuitenkaan arvostamatta.

Verrataan vaikka (pilke silmäkulmassa) Nykäs- Mattiin tai vaikka Elvikseen. Molemmilla on ollut omat sontakasansa uran lopussa, mutta ei se silti "kuninkuutta" kokonaan poispyyhi.

Link to comment
Share on other sites

Hemohes-kohun aikaan Suomen porukka selitteli, että he olivat saaneet Norjasta vinkkejä. Ja tottahan on, että samoihin aikoihin Suomen kanssa nousi Norjan hiihdon tasokin ihan uudelle tasolle. Ykköshiihtäjänä tietenkin Björn Dählie, jonka meidän Mika onnistui pari kertaa voittamaan. Toisinaan meni toisinpäin.

Tulee helposti mieleen, ettei Dähliekään olisi Mikaa voittanut, jollei suonissa olisi ollut epoa auttamassa. Mutta tästähän emme saa koskaan todisteita. Jos nimittäin Dählie nyt antidopingtyön nimissä menisi tunnustamaan, niin ostaisko kukaan enää yhtään Björn Dählie hiihtoasua, pipoa tai hansikasta?

Minulle Mika Myllylä on aina yhtä suuri hiihtosankari kuin Björn Dählie, mutta olen varma, ettei markkinoille tule koskaan yhtään Mika Myllylä -hiihtoasua, vaikka Mika olisi ne ansainnut siinä kuin Björnkin omansa.

Ja tämä minua tässä eniten harmittaakin, että kun joku huippu tunnustaa käyttäneensä, niin hiihtoyhteisö ja penkkiurheilijat ovat aivan raivoissaan. Ikään kuin kyseessä olisi vieläkin suurempi rikos kuin itse doping.

Esim. kun Agassi tunnusti hairahtuneensa nuoruudessaan, oli moni sitä mieltä, että olisi ollut parempi olla hiljaa, ettei tunnustamisesta ollut kuin haittaa.

- Me emme halua, että sankarimme kertovat dopingista. Mutta jos kukaan ei puhu mitään, niin doping-kulttuuria tulla koskaan kitkemään, minkään lajin parista.

Parhaiten tämä näkyy ammattipyöräilyssä, jossa suuret ammattilaistiimit ovat päättäneet viis veisata antidopingista: jokainen tiimi yrittää tuoda kunniaa sponsoreilleen keinoista piittaamatta ja huippu-urheilijoita kärähtää kuin kärpäsiä. Sillä ei tunnu olevan väliä, koska aina löytyy uusia sankareita piikitettäväksi.

- Luulen, ettei pyöräilyä voida parantaa antidoping-työllä. Se vaatisi suurempaa muutosta. Jos esimerkiksi entisaikojen huiput ja nykypäivän huiput nousisivat tiimejä ja valmentajia vastaan kertomalla avoimesti vallitsevasta systeemistä ja kulttuurista, voisi jotain ehkä tapahtuakin.

Mutta hölmömpikin tajuaa, että entisten huippujen nimillä myydään niin paljon urheilutuotteita, etteivät he koskaan tule tällaiseen työhön ryhtymään.

Mika Myllylältä ei ymmärtääkseni voida mitaleja viedä, mutta me suomalaiset penkkiurheilijat voimme kyllä viedä hänen kunniansa (ja ostaa niitä Björn Dählien -tuotteita). Ja sehän tässä onkin säälittävää, että ne urheilijat, jotka tunnustavat (Mika poliisikuulustelussa) systeemin, niin heitä me syrjimme eniten.

Ja muistakaa, että Italian viime aikojen suurin pyöräilijälegenda Marco Pantani sortui kokaiiniin, masentui ja teki itsemurhan. Ilman itsemurhaa Pantani olisi melko samassa tilanteessa kuin Myllylä nyt: syrjitty ja halveksittu erakko. Mutta itsemurhan jälkeen Pantanista tuli martyyri ja ehkä vielä suurempi leganda kuin edes menestysvuosinaan. Pantanin nimeä näkee nykyäänkin joka puolella Italiassa, missä käydään pyöräilykisoja. Hänen nimissään voisi varmasti myydä pyöräilytuotteita (tiedä vaikka myytäisiinkin, ainakin lakanoita ja viirejä painetaan paljon).

- Toivon todellakin, ettei Mika Myllylän tarvitse kulkea samaa reittiä tässä itsemurhien luvatussa maassa.

Link to comment
Share on other sites

Kannattaa lukea Mikan kirja "riisuttu mestari".

Kaikesta huolimatta Mika oli jo varhain nuoruudessa poikkeuksellisen lahjakas ja kova treenaaja. Kirjassa on mielenkiintoista juttua, myös näistä Lahden jälkimainingeista, mutta ennen kaikkea Mikan karusta harjoittelusta.

En tietenkään hyväksy douppaamista, mutta kirjan luettuani ja muutenkaan en oikein osaa olla Mikaa kuitenkaan arvostamatta.

.

Luin kyseisen opuksen ja kyllä on myönnettävä, että kova urheilija on kyseessä. Kirja on muutenkin melko luettava toisin kuin useat vastaavat.

Link to comment
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy