Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Yksi- tai kaksiosainen kisa-asu?


metusala
 Share

Recommended Posts

Kaksiosainen on hyvä vaihtoehto varsinkin jos on pitkä selkä, tällöin sopivan yksiosaisen asun löytäminen voi olla hankalaa. Asu ei saa hangata eikö kiristää hartoista. Jos matka on pitkä ja tarvitsee pysähtyä pusikkoon tarpeilleen, kaksiosainen on tässäkin helpompi. Paitsi jos on kiire, silloin ei pysähdellä vaan homma hoidetaan lennosta;) Yksiosainen puolestaan on mukava päällä kun vyötärö ei paina vatsaan ajaessa ja märkäpuvun alla kokoasu pysyy ehkä paremmin aisoissa.

Tämä on oikeastaan makukysymys, kannattaa kokeilla molempia vaihtoehtoja. Ja kilpailuasua kannattaa kokeilla ennen kisaa treeneissä, ettei tule ikäviä yllätyksiä kilpailun aikana jos puku hiertää tai on muuten epämukava. Eli puku ei saa haitata suoritusta, varsinkin pitemmällä matkalla pienetkin epämukavuudet vaikuttavat lopputulokseen.

Link to comment
Share on other sites

Mulla on yksiosainen, mutta oon harkinnu ens kesäksi kaksosaistakin vaihtoehtoa.

Yksosanen istuu hyvin märkäpuvun kanssa ja on jotenkin kiva, mutta ainakin näin naisihmisenä koin sen vähän hankalana, kun oli aivan pakko mennä puskaan kesken kisan (onneks oli puskaa!) ja sitä piti riisua melko alastomaks ennen kun pääsi asioille.

Jos on myös jotenkin eriparinen kropaltaan, voi olla parempi olla kaksiosainen. Noissa naisten puvuissa on aika pienet rinnanympärykset ja hartiat. En kyllä miesten vaatteiden mittasuhteita tiedä.

Link to comment
Share on other sites

Itse käytän kisatessa sekä ennen kisoja kerran-pari "kenraaliharjoituksissa", joilla varmistan ettei hankaa jne.

Ihan hyvin voisi käyttää aina treenatessa, mutta lähinnä turhamaisuus estää :ashamed0001: .. ja ehkä se kevyt kisapuku kuluisi melko nopeasti myös puhki, jos aina käyttäisi treenatessa – treeniä kuitenkin on vuodessa 30-40 kertaa enemmän kuin kisaamista.

Link to comment
Share on other sites

Yksiosainen tuntuu minusta miellyttävämmältä ja huomaamattomammalta ja mieluiten käytän sitä. Jos matka on pidempi tai vatsa tuntuu olevan epävarmassa kunnossa valitsen ehdottomasti kaksiosaisen. Yleensä kaksiosaiset ovat reisistä pidemmät ja selästä leveämmät siten suojaten auringolta paremmin. Olen huomannut pidempilahkeisten olevan mukavammat pidemmällä matkalla, myös treeneissä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tilasin briteistä edukkaimman 2XU:n kaksiosaisen asun. Housut istuu hyvin (samoin saman merkin pyöräilyhousut), mutta yläosa on melkoinen makkarankuori. Ei se siis pieneltä vaikuta, mutta istuu napakasti ja on aika näky päällä. No, ehtiihän tässä vielä (s)karpata kesäksi itseään hiukka slimmimmäksi... liian isohan yläosa ei varmaankaan saa olla, muutenhan se roikkuessaan on kuin uisi "vaatteet päällä"?

Link to comment
Share on other sites

Tästä heräsi kysymys, että mitä eroa triathlontopilla on verrattuna hihattomaan pyöräilypaitaan?

Materiaali on vähän erilaista, tri -asun materiaali on lähempänä uima-asun materiaalia. Pyöräpaidat on usein sellaista säämiskä-tyyppistä kangasta. Se on ihonmyötäisempi, eikä sisällä takataskuja, siinä määrin kuin pyöräpaidat. Esim. varakumia, pumppua tai juomapulloa ei kuljeteta tritopin taskuissa.

Geelipussi juuri ja juuri.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy