Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Sunnuntai 17.1.2010


 Share

Recommended Posts

  • Replies 33
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

23 km pohruamista..

Alkaa jo tympimään tämä luokaton katujen siivoaminen.

Eikö nämä (!) kunnan kädettömät saa tiestöä kuntoon ??

Joojoo, yksityiset auraa. Kylläkyllä.

Mutta Kunnalla ON vastuu omasta tiestöstään.

nimim. Vähemmän polittiisia nenänkaivuu virkamiehiä, enemmän vastuunkantoa.

Niin, kyllähän kunnat varmasti säästävät tällä nykytyylillä, kun ulkoistetaan katujen kunnossapito. Eri asia on sitten, millä tasolla on laatu; ei häävillä tasolla ainakaan siellä päin.

Rahat on tietysti vähissä. Urakat on kilpailutettu äärimmilleen ja urakoissa ei varmasti joustovaraa ole, jos meinaa työntekijöille palkat maksaa ja tehdä edes jonkinlaista tulosta. Tässä se laatu kärsii ja valitettavasti "urakoitsijarukat" tekevät tuloksensa monesti tekemättömillä töillä... Kuten sanotaan. Urakoitsijan puolen projektipäälliköllä painaa isompi pomo niskaan ja tulosta pitäs tehdä... Näinä aikoina köysi kiristyy kaulan ympärillä aika joutuin, jos viivan alla on liikaa miinusta. Ei semmoisia miehiä kauaa katsella.

Laatuvaatimukset on tietty määritelty. On olemassa toimenpideajat, minkä puitteissa kadut/maantiet pitää olla puhtaana. Mikäli laatuvaatimuksista poiketaan, on sovittu sanktiot. Käsitykseni mukaan myös kuntapuolella sanktiot näistä asioista ovat sen verran mitättömiä, että niillä ei tarpeeksi saada tällaista "pelotevaikutusta".

Mun mielestä tästä ei voi syyttää virkamieskuntaa yleisesti, vaan tätä ulkoistamista (asiassa kuin asiassa) yleisesti ottaen. Rahaa tässä epäilemättä säästyy, mutta laatu kärsii. Totta on tietenkin se, että se lopullinen vastuu katuverkkonsa kunnosta on kunnalla itsellään. Ei pidä tyytyä siihen selitykseen, että "yksityiset auraa, ei me".

Ai niin, tunti punttisalia tänään :).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy