Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Madrid 2010


Recommended Posts

Laitetaanpas uusi ketju, koska näyttää ettei tällaista ole ollut sitten v.2008.

Ilmoittauduin 28.12.2009 kyseiseen kisaan. Aika erikoinen systeemi, kun pitää ilmoittautua ja maksaa ennen vuoden vaihdetta. Jos ilmoittautuu uuden vuoden puolella, täytyy ilmoittautumisen yhteydessä varata myös majoitus kyseiseltä matkatoimistolta. Lisäksi 28.12 ilmoittautuessani maksaminen ei onnistunut kyseisten sivujen kautta, vaan sähköpostiin tuli ohjeet kuinka maksu tapahtuu pankin postisiirtona IBAN tai BIC/SWIFT.

No, maksu suoritettu ja majoitus jo aiemmin varattu.

Nyt kysyisin, onko kellään kokemusta kyseisestä maratonista?

Link to comment
Share on other sites

Eipä taida kovin monella olla kokemusta Madridin maratonista, koska monta juttua siitä ei löydy viime vuosilta näillä palstoilla. Itse juoksin Madridin maratonin v. 2002 ja meitä oli reissussa kaikkiaan 7 kuopiolaista. Alun perin olimme menossa Bratislavan maratonille, joka oli silloin samana päivänä, mutta se peruttiin ja korvaajaksi löysimme Madridin.

Espanjalaiset ovat innokasta juoksijakansaa ja se näkyi ja kuului reitin varrella: missään muualla en ole kohdannut samanlaista möykkää (hyvässä merkityksessä) sekä juoksubaanalla että katsomossa. Juoksijoista varmaan 95 % oli espanjalaisia, suomalaisia oli silloin mukana parikymmentä.

Reitti taitaa tänä päivänä olla erilainen kuin 2002, silloin se oli alamäkivoittoista jonnekin 35 km kohdalle, jonka jälkeen oli nousua loppumatka, siis aika rankka loppusosuus. Kelikin suosi silloin juoksupäivänä: aamuyhdeksältä lähdön aikaan oli sopivan viileätä (ainakin varjossa) ja iltapäivälläkin lämpö pysytteli alle 25 asteen. Edellisenä päivänä mittarit näyttivät kaupungilla päälle 30 asteen lukemia. Madridissa voi siis olla jo huhtikuun lopulla kovia helteitä. Onneksi juoksureitti menee paljolti korkeiden talojen välisillä kaduilla ja puistokaduilla, jolloin auringon porotus ei ole jatkuvaa.

Juomahuolto pelasi retin varrella, Madrid taitaa olla ensimmäisiä paikkoja, missä vesikin saatiin pullossa. Ja maalissa oli tarjolla kylmää olutta ja saipa jotkut mukaansa viinipullonkin.:morebeer:

Positiiviset muistot jäi Madridin maratonista, se kannattaa kyllä käydä kipaisemassa. :thumbsup:

Joitakin matkakuviamme löydät linkistä:

http://www.rauhalahtiroadrunners.com/2002_madridin_maraton.htm

Link to comment
Share on other sites

...Kuoma, sinä harvinaisuus, koska olet juossut Madridin Marathonin.

Mielenkiintoinen tuo tieto säästä, koska monet muuten Madridissa käyneet

kertovat, että voi olla kylmääkin. Kuulostaa kivalta, jos kannustusta riittää. Pitää nyt sitten mennä katsomaan ja juoksemaan tänä tapahtuma.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Heippa Madrid!

Madrid 2011 huhtikuun 17. päivänä kiinnostaa. Matka ja hotelli muuta tarkoitusta varten jo varattu. Eikö tosiaan voi ilmoittautua pelkälle maratonille ilman kytkyjä matkatoimistoon? Millainen reitti tarkalleen? Millaisia mäkiä tai muita nousuja, kuinka pitkiä ja millä kohdin? Mitä energiaa, urheilujuomaa tms. tarjoillaan 5 kmn välein?

Kiitollisena vastauksista ja kommenteista

Isohai

Link to comment
Share on other sites

Olin viime vuonna Madridissa ja yllätyin nyt, kun kysyit tuosta ilmottautumisesta. Minäkin luulin, että olisivat jo siirtyneet nykyaikaan. Mutta kävin heidän sivuillaan, jotak ovat kyllä kattavat, mutta tuo ilmottautuminen on juuri niin hakalaa kuin viime vuonnakin. Overseas, ei me, tulee ilmoittautua ennen 1. tammikuuta, niin selviää ilman "kytkyjä" eli majoitusta. Minä ilmottauduin viime vuonna joulunpyhinä ja maksu meni tietenkin pitkäksi, kun olisi pitänyt pankkisiirtona maksaa. Laitoin sähköpostiviestiä järjestäjälle ja sain sumplittua niin, että maksoin myöhässä ja hän lisäsi minut listoille. Annoin silloin jo palautetta tästä järjestelystä.

Kokeile onnistuisiko tällätavalla päästä mukaan.

Itse tapahtumasta: Numerolapun hakupaikka on aika hankalasti Casa de Campon puistossa ja lähimmältä metroasemalta on aika matka kävelyä ylämäkeen. Tähän vaikutti se, että saavuimme juoksua edeltäneenä päivänä ja lähdimme heti majoittumisen jälkeen noutamaan numerolappua. Oli kuuma päivä eikä meillä ollut juotavaa mukana. Matkalta emme saaneet juotavaa. Expo oli kuten muutkin samanlaiset. Muuten homma hoitui, mutta Madridissa puhutaan vähän englantia. Numerilapun mukana ei tullut hakaneuloja tms ja niiden metsästämiseen menikin sitten illalla aikaa. Pastaparty oli heikko esitys. Karmea jono seisoi yli 25 asteen helteessä ulkona. Sisälle suureen halliin päästyi sai kyllä vettä, proteiinijuomia ja KYLMÄÄ pastaa. Oli pakko syödä kun oltiin viimeksi saatu lentokoneessa leipiä.

Itse juoksu oli sitten hyvin järjestetty. Lähtö on keskeltä kaupunkia ja metrolla pääse helposti kauempaakin. Paljon bajamajoja ja juotavaa pulloissa saa jo lähtöalueella.

Matkan varrella ei ole muuta kuin vettä ja Powerade-urheilujuomaa tarjolla. Omat geelit mukaan, jos tarvitsee. Itse olin vatsataudissa, joten pelkällä juomalla mentiin.

Reitti on vaihteleva ja mielenkiintoinen. Aluksi lähdetään keskustasta kohti pohjoista ja siinä on lievää nousua. Reitti on sen jälkeen melko vahtelevaa siten, että matkan varrella on muutama tiukka nousu kukkuloille, mutta pääosin tasaista tai alavaa. Ikäväksi lopuksi noustaan viimeiset 7 km melkein koko ajan. Ennen upeaan maalipaikkaan tullessa on vielä melko pitkä nousu sellaista esplanaadia, jossa puistoalue on ajoratojen keskellä.

Kannustusta on paljon, joissain kohdissa katsojat ovat ihan liki. Viimeinen n.800m juostaan alavaa mäkeä Retiro puiston laitaa ja kansa kannustaa vimmatusti. Puisto on täynnä ihmisä. Maalissa odottaa mitalli, hierojat ja tarjoilupöydät. Vettä, olutta (hanasta), täyteläisiä hedelmänektariineja, banaaneja, omenoita, appelsiineja, keksejä. Nämä ainakin muista.

Juoksusta jäi hienot muistot vaikka sattuikin kova helle ja minulle vielä vatsatauti. Tästä johtuen en niin muista matkalla kaivanneeni syötävää, kun tuo nestekin meinasi tehdä huonoa.

Toivottavasti pääset jonain vuonna Madridiin juoksemaan. Minäkin toivottavasti vielä juoksen siellä. Saisivat vain uusia tuon ilmottautumisen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy