Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Digitaalinen järjestelmäkamera


karppa
 Share

Recommended Posts

Eilen tuossa keskustelin yhden ex-kopiokonemyyjän kanssa ja tulimme siihen lopputulokseen, että hyviä koppareita tekevät vain Canon. Xerox ja Toshiba ja kameroiden kohdalla päteee ihan sama. Hyviä tekee tavalliselle kuvaajalle vain kolme valmistajaa: Canon, Nikon ja Olympus.

Osta tuo. Moni tuollaisen omistaja on sitä kehunut ja kun olen heidän ottamiaaan kuvia katsonut, niin jälki on ollut erinomaista.

Link to comment
Share on other sites

Kamerakuume on iskenyt ja pitäs saada sellainen kamera ettei kuvanottaminen ole ainakaan kamerasta kiinni. Tommoseen on nyt takertunu

http://www.pixmania.com/fi/fi/88654/art/canon/eos-350d-ef-s-18-55-ii.html?itag=3903

Löytyiskö neuvoja ja hyviä vinkkejä. Kannattaako ostaa??

Saksasta saattaa saada vaille 100 euroa halvemmalla. Ainakin www.technikdirekt.de toimittaa Suomeen. Tilasin just kiikarit kyseisestä puljusta ja homma toimi hyvin (paitsi että kannattaa etukäteen kysellä onko niillä oikeesti tavaraa varastossa). Kuluja tulee suurin piirtein 22 eur + 3% tavaran hinnasta. Ei sen puoleen, kyllä mulla Pixmaniastakin on pelkästään hyviä kokemuksia.

Link to comment
Share on other sites

Mä odottelen Canonin Powershot S3:n markkinoille tuloa ja ensimmäisiä kunnon arvosteluja.

http://www.dpreview.com/news/0602/06022111canons3is.asp

Siinä pitäs olla ihan näpsäkkä peli eikä maksa mahottomia. Järkkäreitä mä jotenkin vierastan kun hinta on kova ja sitten pitäs ostaa vaikka mitä lisukkeita siihen. Ei riitä usko että kuvat paranee jos järkkärin ostasin. Taidot loppuis kuitenkin kesken.

Link to comment
Share on other sites

Hintoja vertaillessa kannattaa selvittää, onko kyseessä harmaatuontilaite vai ei. Kameravalmistajat ovat segmentoineet markkinoita siten, että Aasiassa myydään huomattavasti halvemmalla kuin USA:ssa, jossa hinnat ovat puolestaan hiukan alhaisemmat kuin Euroopassa. Tuloksena on, että yritykset tuovat kameroita suoraan Aasiasta maahantuojien ohitse. Euroopan ja USA:n maahantuojat puolestaan tukevat jälleenmyyjiään cashback-, etuseteli- ja muistikorttikampanjoilla. Ne toimivat siten, että kameran ostanut kuluttaja lähettää kuitit maahantuojalle, joka tarkistaa sarjanumerosta, että kyseessä on alun perin Eurooppaan tarkoitettu kamera ja lähettää sen jälkeen ostajalle muistikortin tai etuseteleitä tai siirtää rahaa hänen pankkitililleen. Tuon Canon 350D:n ostajille on Euroopassa menossa tällä hetkellä etusetelitarjous objektiiveista ja salamalaitteista ja muistikorttikampanja. USA:ssa alkoi vastaavasta kameramallista juuri 100 dollarin cashback-tarjous ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa, se saattaa tulla pikapuolin myös Eurooppaan. Muista valmistajista ainakin Nikonilla on ollut samantyyppisiä viritelmiä, tosin maa- eikä maanosakohtaisia. Touhu alkaa olla yhtä kimuranttia kuin mobiililiittymien hinnoittelu, mutta noiden kampanjaetujen rahallinen arvo voi olla ostajalle aika iso.

Tuolla hintatasolla on Canon 350D:n vaihtoehtona ainakin Nikon D50, Olympus E-500 ja Pentax *ist DL. Kannattaa käydä kaupassa kokeilemassa miten runko istuu käteen eikä ostaa pelkkien teknisten tietojen perusteella. Jos runko on liian iso ja nappulat turhan kaukana toisistaan, otetta joutuu muuttamaan koko ajan. Vastaavasti isokouraisen on hankala kuvata liian pienellä rungolla, varsinkin talvella hanskat kädessä. Toinen seikka, joka täytyy kokeilla, on etsin. Useimpien digijärjestelmärunkojen etsinkuvat ovat huomattavasti pienempiä ja pimeämpiä kuin mihin filmirungoissa oli totuttu. Itselläni ensimmäinen digirunko meni vaihtoon pääasiassa sen takia, että näköni on hiukan heikentynyt ja en tullut toimeen kameran etsimen kanssa.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Nonii.Eilen kamera tuli ja aikataulukin piti (46 tuntia ranskasta kotiovelle). Pienen tutustumisen ja otosten jälkeen kamera tuntuu sopivan mun kouraan vallan mainiosti ja kuvatkin ovat tautisen hyviä. Suomenkieliset manuaalitkin näytti löytyvän myös netistä. Ei muuta kun opettelemaan valokuvausta:eusa_boohoo:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy