Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Vancouverin olympialaiset 2010


Hiihtäjä_Hessu
 Share

Recommended Posts

Juu, otsikko kertoo kaiken tänne keskustelua Vancouverin olympialaisista (ihme ettei oo viel tehty ennen tätä), suomen mitalitoivoista ja kaikesta muusta aiheeseen liittyvästä. Veikkaan että mitalit tulevat suomelle naisten maastohiihdosta, yhdistetystä, ehkä lumilautailusta, ehkä jääkiekosta, erittäin ehkä miesten maastohiihdosta, ehkä mäkihypystä... Tarkemmin ajatellen niitä on aika paljon. Mutta ei niitä yli seittemää tule.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 856
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Maastohiihdosta puhuttaessa Aino-Kaisa Saarisen ja Matti Heikkisen tilanne näyttää erittäin hyvältä - kunhan vain palautuminen Tour de Skiltä ja valmistautuminen olympialaisiin sujuu vastoinkäymisittä. Kuitunen teki varmasti viisaan ratkaisun palatessaan sieltä kesken pois.

Sami Jauhojärven tilanne on kinkkisempi; mies aiemmin itsekin myönsi olleensa aika pahassa ylirasitustilassa. Perinteisellä on näkynyt jo parempia otteita, mutta luistelu ei kulje mihinkään. Toivottavasti mies käyttää nyt Tourin ja olympialaisten välisen ajan viisaasti ja pystyy huipentamaan kuntonsa oikeaan aikaan.

Riitta-Liisa Roponen voi onnistuessaan ottaa olympiakisoissa vaikka yllätysmitalin joltain vapaan matkalta. Tai ei se oikeastaan edes olisi mikään iso yllätys, mutta vaatii tietysti kaiken osumista kohdalleen.

Naisten viestissä mitali on hyvinkin realismia. Miehiltä se taitaa vaatia ainakin jossain määrin venymistä.

Link to comment
Share on other sites

Alppihiihto. Poutiainen on ainoa jolla on rahkeita mitaleihin. Veikkaan että pujottelussa ulos ja suurpujottelussa viides. Selkäongelmat viime vuoden puolella veivät ennakkosuosikin paineet mutta aiheuttivat sen, että riskillä on hiihdettävä.

Ampumahiihto. Mäkäräinen on ainoa jolla on rahkeita mitaleihin. Pikamatkalla suksi luistaa, osuu ja jaksaa, neljäs.

Link to comment
Share on other sites

Curling. Emme osallistu. En tiedä, kuka selostaa.

Freestyle. Kumparelaskija Luusua nousee kisakoneeseen, viime talven lumilta kaksinkertainen mitalisti maailmanmestaruuskisoista. Neljä vuotta sitten haastattelijana toimi Peltsi ja haastateltavana hopeamitalisti Ronkainen, joka suoritti paluun täksi talveksi - maailmancupiin.

Jääkiekko. Leijona ärjyy, riehuu ja syö sitä kettinkiä, jota sitten paskantaa. Alivoima toimii, ylivoimakin. Viidellä viittä vastaan sen sijaan ei. Pronssipelissä tappio, mikä on sinänsä yllätys. Naiset, arvaamattomia. Onko Jussi Saarinen Ylen tiimissä?

Kelkkailu. James Potkukelkka.

Link to comment
Share on other sites

Lumilautailu. Kouruun meillä on osaavia poikia. Piiroinen on valittu kisoihin ja lähtee sinne muitakin, joilla jokaisella on mahdollisuuksia mitaliin. Hypyt ratkaisee, onko kaiken maailman hyppyjä. Suomalaiset ovat haastatteluissa vakuuttaneet, ettei asialla ole päätä vaivattu. Onko siinä eväät menestykseen?

Maastohiihto. Naisissa taso on kovempi kuin viime vuosina ja mitali miehissä on joka kerta tapaus. Viestissä naiset ottavat omansa, kultaisen mitalin, ja parisprintissä hopeaa. Kuninkuusmatkoilta jotka vedetään perinteisellä, tulee kolme mitskua, Saarinen, Kuitunen ja Jauhojärvi. Saarinen on Suomen joukkueen mitalirohmu, yhteensä niitä kertyy neljä. Heikkinen antaa vakavana pari haastattelua.

Mäkihyppy. Montussa on kuhinaa, haastatteluja annetaan. Ykköspallille pomppu ei riitä. Kolme kertaa suomalainen/suomalaiset seisoo itävaltalaisen oikealla puolella.

Pikaluistelu. Kisabiisin säveltäminen pitää Poutalan ajatukset itse tapahtumassa. Hän yllättää, ottaa ronssia viidellä sadalla. Pekka Koskela on kertonut haastatteluissa, että imurointi kuulu harjoitusohjelmaan, löysät housut jalassa. Ei auta.

Short track.

Taitoluistelu. Lepistö, Korpi, Pöykiö. Yksi jää rannalle.

Yhdistetty. Lentäjäopinnot tekevät terää; Hannun hyppy kulkee. Hiihto sen sijaan arvoitus. Arvoituksellinen on lajikin: Yhdestä viiteen mitalia.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

:026:Nyt pitäs tieten reenata seurraavat pariviikkua oikkein tosissaan ennen Vancoueria jotta sitte voi hyvällä omalla tunnolla jäähä sohovaperunaksi ja unohttaa kaikki oma hikiliikunta:)......Ei nyt senttään:)

Naisten hiihto Aikulle yks henkohtanen ja kaks viesti mitalia

Miehet Jauhojärvi ottaa silti viijeltäkympiltä mitalin ja Heikkinen 15vappaalla.

Poutiainen ottaa yhen.

Mäkäräinen yhen.

Lumilauttailustaki tieten yks.

Yhistetystä joukkue ja yks henkohtanene onko se Manninen vai Koivuranta?

Ja Mäkihypysty joukkue mitali.Eli 11mitalia:):thumbsup::035::grin:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy