Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Lauri Tähkä teräsmieskisoihin


artturi
 Share

Recommended Posts

Nokian vuoden 2011 täyden matkan kisat saavat uudet ennätykset sekä osallistujien että katsojien suhteen, mikäli Lauri aikoo toteuttaa unelmansa Suomessa. Jos Stubbin osallistuminen Joroisten kisaan toi lajille aimo annoksen julkisuutta, niin Tähkän osallistuminen täydenmatkan kisaan noteerattaisiin vieläkin laajemmin. Toivotaan, että Laurin ajatus täyden matkan kisasta ei kaadu ensi vuoden aikana, jotta vuoden 2011 SM-kisat voitaisiin sijoittaa pitkän matkan osalta puintikauden alkuun. Tällöin Elonkerjuu orkesteri taitaa pitää jokavuotista keikkataukoa nimensä mukaisissa merkeissä.

http://www.mtv3.fi/viihde/uutiset/musiikki.shtml/1020328?tahka_lauri

Link to comment
Share on other sites

Jotenkin realistisempi tämä tri-projekti on Lauri Tähkän osalta kuin Virtasen Jannen. Mielenkiintoista nähdä, mihin herrat pystyvät.

Realistisuudet loppuivatkin sitten tuon jutun tähän kommenttiin:

"Kyllä yritän siihen kymmeneen tuntiin, ulkoministerin aikoihin tähdätä"

Tai no, mistä sitä tietää mikä ovat Lauri Tähkä urheilijataustat. Mutta oman näkemykseni mukaan vaaditaan jo aikamoiset pohjat (juoksu-, pyöräilytausta...?), kun ruvetaan puhumaan tuollaisista (10h) ajoista.

Virtasella taisi olla tavoitteena päästä maaliin aikatavoitteen (17h) puitteissa.

Mutta ei siinä mitään. Tervetuloa Lauri kisaan mukaan. Sitä suuremmalla syyllä ensi vuonna tullaan opintomatkalle. Voi sitten v.2011 ottaa skabaa Tähkän kanssa ehkäpä samassa sarjassa (M35?)...

EDIT: Tuosta linkistä on vielä aika pitkä matka Ironmanilla 10 tuntiin. En ainakaan minä nähnyt Tähkän nimeä HCM 2008 tuloksissa. Liekö jäi juoksematta?

http://www.mtv3.fi/viihde/uutiset/musiikki.shtml/686797?tahka_lauri

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

EDIT: Tuosta linkistä on vielä aika pitkä matka Ironmanilla 10 tuntiin. En ainakaan minä nähnyt Tähkän nimeä HCM 2008 tuloksissa. Liekö jäi juoksematta?

Höpö höpö, sen kun ui alle tuntiin ja pyöräilee alle neljän. Ja sitten juoksee oman maraenkan siihen päälle. Eihän se nyt pahalta kuulosta :grin:

Link to comment
Share on other sites

Löytyykö paremmin nimellä Jarkko Suo?

Heh, no sillä kyllä etsin. Sen verran järkeä oli mukana tutkimuksissa, että googletin ensiksi miehen oikean nimen.

Mutta en myöskään uudesta yrityksestä huolimatta löytänyt miehen suoritusta tuosta HCM 2008 listasta. Kuitenkin tuo iltalehden linkki kertoo miehen juosseen maratonin kolme kertaa, ja tähän löytyy ihan tuloksiakin. Kyseiset juoksut ovat kaikki tapahtuneet Tukholmassa:

1998: 4.14.49

1999: 4.07.42

2007: 5.02.05

http://www.stockholmmarathon.se/resultat2007/chiptider_fi.cfm?startnr=17150&Lan_ID=2

Mikä lienee miehen kunto nyt? Noista statseista on vielä aika pitkä matka sinne Ironmanin 10 tuntiin, vaikka väliaikojen perusteella miehellä oli ongelmia Tukholmassa 2007. Silti, kyllä jalat varmaan ovat kovilla täysmatkallakin, varsinkin jos on fillaroinut sitä "10h"-vauhtia.

Vähän tulee itseni mieleen noista maratonajoista. 1997-1999 sotakouluaikanani olin parhaassa kunnossani, kun rinnalla eli aika liikuntapitoista porukkaa. Yksikin (silloin jo) ja nykyäänkin aivan älyttömän kovakuntoinen kurssikaveri pääsi 10h alle viime vuoden Nokialla (ainakin nimi on sama). Sen jälkeen 7-8 vuotta vähemmän kuntoilua (ehkä myös Tähkällä, ei ainakaan Maratoneja ole juossut), ja nyt taas täysillä voimin kuntoa nostamassa. Tosin sillä erotuksella, että 1.Ironmanissamme tavoitteena oli 24h, toisessa 18h, ja kolmannessa 13h. Neljännessä (2011) tavoite on 12h. Kymmenen tunnin alle pääsisin EHKÄ lottovoitolla jos silloinkaan. Voi olla, että parhaat mahdolliset välineet, henkilökohtainen valmentaja ja ammattimainen treenauskaan ei veisi aikaa alle 10h. Lisäksi tarvitsisin täydellisen elämäntapamuutoksen.

Ehkä Lauri kuitenkin yllättää v.2011. Toivottavasti kuitenkin tulee viivalle, sillä jo kisan läpivienminenkin aikarajan puitteissa on kova suoritus. Vaikka julkisuudessa noista Stubbin ajoista puhuukin.

EDIT:

No tämän linkin mukaan nyt olisi takana 5 maratonia, ja ennätys olisi 3.33. Joten hieman enemmän uskottavuutta projektiin. 10h aikaa en silti usko, ehkä kuiten 12h alle. Se nähdään sitten 2011.

http://yle.fi/alueet/etela-karjala/2009/10/lauri_tahka_on_kovakuntoinen_rokkari_1113759.html

EDIT2: Ja mikäpä minä olen ihmisiä ulkonäön tai taustojen perusteella arvioimaan. Hienosti mentiin metsään viime keväänä, kun katselin ensi kertaa urheilukanavan vo2 ohjelmaa, jossa yritettiin jotain "pikku"-ennätystä. Äkkiseltä katselin että jaa on tämä kaveri (Teemu Virtanen) juontamassa nykyään tällaista ohjelmaa. Ei käynyt mielessäkään, että kyseinen kaveri oli itse ennätysyrityksen suorittaja...

Mutta silti lupaan ostaa Lauri Tähkän koko tuotannon kokoelmiini, jos mies alittaa tuon Stubbin ajan 2011 Nokialla.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Tarkennetaan vielä sen verran, että tuo Tähkän ennätys (3:33:35 netto) on juostu Pariisissa 5.4.2009. Mielestäni vähintäänkin kohtuullinen suoritus erityisesti kun huomioi Elonkerjuun aktiivisen keikkaikun.

Totta, http://results.parismarathon.com/index.php?content=detail&id=6753〈=EN&event=M&ageclass=

Kyllä tuohon saa laittaa jo tosissaan töppöstä toisen eteen, kunnioitettava suoritus. Tuo keikkailu taas ei nosta mielestäni suorituksen arvoa. Jokaisella meillä on omat duunit, joillain pieniä lapsia tms. ja välillä aika on kortilla. Tähkän osalta on todettava, että eipä ainakaan tarvitse leipääntyä samoihin lenkkipolkuihin, kun kiertää ympäri Suomea. Pariisin maratoonia (05.04.2009) ei keikkailu varmaan häirinnyt. Kalenterin mukaan edellinen keikka oli 04.12.2008 ja seuraava 01.10.2009.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Olen täysin samaa mieltä Tombe76:sen kanssa siitä on meillä muillakin omat työ, perhe yms. kiireet jotka rajoittaa harjoittelua.Eikä meikäläisellä ainakaan ole ollut noin kymmenen kuukauden taukoa "työpäivien" välillä. Sitä on vaan pitänyt ittensä yrittää potkia lenkille täyden työpäivän-klo 22 välillä arkisin ja viikonloppuna sitten vaikkapa juniorin päiväunien aikaan..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy