Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Laivalle lähtöfiiliksiä


Recommended Posts

Tänään on lähtö klo 17.00 M/S Serenadella Tukholmaan ja sieltä edelleen perjantaina kunnon ajorupeama, n. 500 km Ruotsin länsirannikolle. Launtaina klo 11.00 on startti maratonille.

Saa nähdä, kuinka äijän käy. Parin viime viikon ajan on alaselässä välillä juilinut, vasen jalkakin on toisinaan ollut pökkelönä ja nivusissa "muljahdellut". Viimeistelyohjelmaa on sen vuoksi kevennetty huomattavasti ja buranaa napsittu. Kipu ei ole enää jatkuvaa, vaan nyt melkeinpä poikkeus, liittyen johonkin tettyyn asentoon tai liikkeeseen. Ikävää on, että tärähdykset, juoksuaskeleet siis, aiheuttavat edelleen selviä tuntemuksia. Ei varsinaisena kipuna, mutta ikään kuin varoitellen:-(

Nyt kuitenkin heitetään ikävät ajatukset pois ja jatketaan ohjelman mukaan lepäämistä ja tankkausta laivalla. Huominen tuntikausien ajomatka on sekä selän että tankkauksen kannalta haaste, mutta eiköhän jostain baarista löydy pastaa matkan varrella ja autossa on mukana banaaneja, ruisleipää ja mustikkakeittoa. Hotellissa lupasivat erikseen illaksi järjestää "pasta partyn", kun kuulivat, että on tulossa eksoottisia ulkomaalaisia maratonvieraita :-D

Sääennuste on kuluvan viikon aikana vaihdellut nollan molemmin puolin. Välillä on ollut luvassa -2 astetta, välillä +2 astetta, aina kuitenkin selkeää, puolipilvistä ja melko tyyntä, alle 5 m/s tuulia. Nastalenkkareita tuskin tarvitsee, vaikka sää olisi nollan alapuolellakin. Vähän ehdin tosin jo elätellä ajatusta, että jos sää olisi ollut hyvin liukas, olisin sijoitus saattanut nastalenkkareilla olla jopa kohtuullinen, sillä paikallisilla juoksijoilla tuskin on nastoja. Pitävällä kelillä sen sijaan jään varmasti peräpään pitäjäksi. No, leikki sikseen: tarkoitus ei ole juosta "aikaa", vaan leppoisa toipilasvuoden viimeinen "matka- ja kestävyystesti".

Onnea myös samaan aikaan Pomarkussa ponnisteleville! Olisin mieluummin ehkä siellä itsekin, mutta ehdin ilmoittautua tuonne Ruotsin puolelle ennen kuin huomasin, että kotimaastakin olisi löytynyt vielä näinkin myöhään maraton.

Mukavaa viikonloppua kaikille, toivottavasti maanantaina on mukavaa kerrottavaa.

Link to comment
Share on other sites

Joo, ei nyt ihan nappiin mennyt, heikoin aika ikinä (4:37). Toisaalta tuli jo ennen lähtöä uhottua, että "matkaahan" sitä vain lähdettiin juoksemaankin. Laivamatka ja tuntikausien autossa istuminen ennen maratonian ei ole paras mahdollinen viimeistely. VArsinkaan selkävaivaiselle. Eikä matkan varrella juuri pastapaikkoja näkynyt, lähinnä ainoastaan hampurilaisia ja kebebia. Edelleen harmittaa, että en ajoissa huomannut Pomarkun maratonia, olisi päässyt aika paljon pienemmällä vaivalla hölkkäämään.

Tapahtuma oli ok, varsin pienimuotoinen. Reitti koostui kahdeksasta 5,270 km kierroksesta, joetn se kävi tuskallisen tutuksi. Reitti oli paikoitellen lähes maastomaratonia: sekä kallio- että metsäpolkua sekä yhdessä kohden pellolle mutaiselle traktroritielle levitettyä sahanpurua. Korkeuserojakin lyhyelle kierrokselle mahtui melkoisesti, omaan makuun liikaa. Juomahuolto oli ok, mutta vähän harmitti, että lenkin jälkeen ei ollut tarjolla mitään palauttavaa, paitsi rahalla sämpylöitä yms.

Tulipa kuitenkin testattua, että vuosi sitten leikattu nilkka toimi oikein mukavasti. Sen sijaan selkävaivoista ja jotenkin epäonnistuneesta tankkauksesta taidan illalla aloittaa eri ketjun tuonne vammapuolelle.

Juttua löytyy nyt foorumilta: Urheiluvammat > Ongelmat, loukkaantumiset yms > Helpottaneet selkävaivat ja tankkausongelmia

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy