Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kaustinen 24h ja 6h 2010


Jii Tee
 Share

Recommended Posts

Järjestämme Kaustisella myös 2010 24h ja 6h juoksut.

Ajankohta on 31.7-1.8.

Kisa käydään samalla konseptilla ja puitteilla, kuin tänä vuonnakin.

Ensi vuoden alussa alkaa ilmoittauminen, ehkä jo tammikuussa saamme Pohjan-Veikkojen kotisivuille, kisalle omat sivut, jota kautta hoituu ilmoittauminen.

Tulen toimimaan yhteyshenkilönä, kuten tänä vuonnakin.

Sähköposti: jteirikangas@gmail.com

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 242
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Järjestämme Kaustisella myös 2010 24h ja 6h juoksut.

Ajankohta on 31.7-1.8.

Kisa käydään samalla konseptilla ja puitteilla, kuin tänä vuonnakin.

Ensi vuoden alussa alkaa ilmoittauminen, ehkä jo tammikuussa saamme Pohjan-Veikkojen kotisivuille, kisalle omat sivut, jota kautta hoituu ilmoittauminen.

Tulen toimimaan yhteyshenkilönä, kuten tänä vuonnakin.

Sähköposti: jteirikangas@gmail.com

Kuulosta tosi mielenkiintoiselta! Pistetään korvan taakse.

:highfive:

Link to comment
Share on other sites

Erinomaisen hyvä uutinen. Kyseessä lienee ensi vuonnakin ainoa ulkoreiteillä juostava IAU-certificate 24 h -kilpailu Suomessa. Tämä on syytä huomioida niiden juoksijoiden, jotka haluavat tuloksensa olevan tilastokelpoinen myös kansainvälisissä yhteyksissä, esim. kelpaavan näytöksi 24 h MM-kilpailuihin.

Hetki sitten tehtiin myös päätös siitä, että Kaustisen 24 h -kilpailu on ensi vuonna epävirallinen 24 h SM-kilpailu, joka toivottavasti näkyy kilpailun osallistujamäärässä.

Itse harkitsen vielä ensi kesän kilpailuohjelmaani. Mahdollista syyskuun Kreikan matkaa ajatellen Kaustisen 6 h kilpailu toimisi erinomaisena harjoituksena, mutta en vielä sulje täysin pois mahdollisuutta 24 h kilpailustakaan.

Link to comment
Share on other sites

Minä ajattelin tehdä juoksun kilometrisuunnitelman tammikuun alusta lähtien. Eli aloittaa ikäänkuin treenaamaan suunnitelman mukaan, enkä vaan silloin kun ehtii tai huvittaa. Suunnitelma on ehkä jotain tätä luokkaa: tammikuussa juostaan 40 km/vko, helmikuussa 50 km/vko, maaliskuussa 60 km/vko, huhtikuussa 80-100 km/vko, toukokuussa 120-150 km/vko, kesäkuun kilometrit rippuvat kisaohjelmasta. Heinäkuun kilometrit riippuvat vammatilanteesta, ja elokuussa pitäisi taas juosta tosi paljon.

Juoksusta tuli hieman yli 2 kuukauden totaalitauko syys-lokakuussa. Tauon jälkeen 5 min/km vauhti tuntui yllättävän helpolta, mutta peruskestävyys oli kärsinyt rajusti. Hyvä että edes jaksoi tuntia juosta, ihan sama oliko vauhti 5 min/km tai 6 min/km. En ole vieläkään juossut yli 13 km lenkkejä, mutta luut kestävät tunnin lenkin ihan hyvin, samoin jaloilla pystyy jo tekemään rajumpaa voimaharjoitusta. Aika hyvin on jalkavoimat jo palautuneet. Uinnissa tulee vielä kipua 40 min jälkeen, eikä punttisalilla pysty yläkroppaa tekemään suuremmilla painoilla. On vielä hieman arvoitus miten solisluu kestää useiden tuntien juoksua, mutta uskoisin, että ainakin kesällä kestää.

Ranskan 24 h MM-kisa tulee liian aikaisin. Balaton on mahdollinen, ja kiinnostaa. 100 km asfalttinoteeraus minulta puuttuu kokonaan. Suomijuoksu voisi olla Balatonille vaihtoehto. Spartathlon on ykköstavoite, joten Kaustisille en voi lähteä 24 h kisaan, mutta 6 h kisa voisi sopia hyvin ohjelmaan. Kaustisten 24 h kisa voisi olla vaihtoehto Spartathlonille, jos jotain ongelmia tulee Spartathlonin suhteen, kuten esim. se, että turha lähteä asflattimäkeä näillä jaloilla tahkoamaan. Spartathloniin riittää hyvin viime vuoden syyskuun kunto, mutta jaloille olisi tarjottava runsaasti lisää asfalttia ja nimenomaan jyrkkää asfalttimäkeä, eli käytännössä Vuokatinvaaraa ylös-alas aika monta kertaa. Balaton on varmaankin jalkaystävällisempi, koska mäkeä on vähän, ja reitti sopivasti lyhyempi.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Todella hieno homma ja kiitos paljon jo etukäteen!

Jos vain on luut ehjiä niin tulen tottakai! Täytyy sanoa että kun viime kerralla istuskelin Nesteen pihalla mutustelemassa mansikoita ja katselin muiden lähtöä kohti kisapaikkaa niin tuli ihan täysi varmuus että tämä on hyvä homma - niin kuin olikin. Olihan siinä omat olemisensa ja turhatkin varomisensa mutta sitä vartenhan sinne mentiin.

Sitä mansikansyönnin rauhaa kannoin mukanani kuulkaa aika pitkään. Toivotaan hyviä mansikkasäitä tällekin vuodelle.

Pyrin jättämään tällä kertaa kääretortut vähän vähemmälle.

Tuon roihut tuliaisiksi.

Ai niin: Se Nesteen reppula siinä vieressä tuli aika täyteen siinä viikonloppuna, joten ajoissa varaamaan: www.nestekaustinen.fi

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

hyvä, että petteri fiilistelee ja nostelee näitä ketjuja.

tästä ketjusta on hävinnyt edellinen viestini, jonka järkevin sisältö oli kai se, että jos ja kun neste (noin 400 metriä kisapaikalta) tulee täyteen, tarjolla on parisänky omakotitalon yksilöllisessä kamarissa kilsan (1 km) päässä kisapaikalta utan kostnader. parkkitilaa on pihassa ja saunoakin siellä saa ihan ilmatteks, jos jaksaa. (naapuri on urheilumiehiä ja varmaan lainaa jokivarren rantasaunaa, jos intoa löytyy.) ekstrana tarvittaessa hiace-kuljetus kohteiden välillä.

tuosta linkistä löytyy kaustisen maksullisia majoitustiloja:

http://www.kaustinen.fi/yosijat.htm

neste on linkin listassa nimellä "hotelli marjaana".

alle kilsan päässä kisapaikalta ovat myös listan "kansanlääkintäkeskus", "mosala caravan camping" ja ehkä myös folkfestin kesähotellimajoitus oppilasasunnoissa.

jos kalevalaista kansanperinnettä ja juurieksotiikkaa au naturel kaipaa, kannattaa mennä yöksi listan paikkaan nimeltä "pauanne". se sijaitsee ehkä 1,5 kilometrin päässä kisapaikan takana, metsäisen kallion laella, mutta pääsee sinne kiertotietä autollakin. nettisivua pauanteella ei taida olla, mutta tämmöinen juttu löytyi:

http://www.voima.fi/content/view/full/1694?PHPSESSID=.

Link to comment
Share on other sites

Tuossa on tosiaan viestiketjusta jokunen viesti kadonnut, kuten se että 24h on samalla epävirallinen SM-kisa. Satasellahan tätä on jo muutamana vuotena ollut Suomi-juoksussa ja Masokistin Unelmassa vuorovuosina. Itselläni on viime aikoina vapaa-ajat menneet E24:lle valmistautumisessa, mutta eiköhän tässä kerkiä helmikuussa sitten jo keskittyä tähän kotikisankin järjestelyihin.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Jos Espoossa menee syystä tai toisesta pieleen, niin täällä voisi kokeilla uudestaan. Tarkoituksena on kuitenkin ottaa Espoon jälkeen maraprojekti työn alle, mutta ensi vuonna pitää yrittää saada kunnon 24h-tulos, mikä on ensisijainen tavoite.

Tämmöistä tuli aikoinaan luvattua, ja nyt Espoon pettymyksen karvasta kalkkia niellessä aion lunastaa lupaukseni. Täällä startataan.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy