Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Itsenäisyyspäivä 6.12.2009


KTz
 Share

Recommended Posts

Nuuksiossa (Kattila - Salmi) 2 tuntia reipasta juoksua kevyessä räntäsateessa.

Polut ja pitkospuut olivat paikoin jäässä ja maastojuosukengillä oli liukasta. Nastarit tai piikkarit olisi ollut poikaa.

Kurkku tuntuu kipeältä joten lepopäivä taitaa olla edessä. Kylmä ilma ja pitkät lenkit tehneet tehtävänsä?

Link to comment
Share on other sites

21,1 km/2:24:45/147 keskisyke/1171 kcal/6:52 min km vauhti

Lähdin liikenteeseen klo 14 aikoihin. Lähtiessä näytti sateiselta ja päätin laittaa pitkästä aikaa lippiksen päähän. Se osottautui hyväksi ratkaisuksi. Vaikka ei satanutkaan kuin ekat 8 kilsaa ajottaista räntää, niin lippis lämmitti päätä huomattavasti enemmän kuin Puman puuvillainen pipo. Itse asiassa tällaisella kelillä lippis, korvaläpät ja huppu oli aika hyvä yhtälö. Mietin vain, että mitenkä pukeutua pääosassa sitten, kun tulee enemmän pakkasta, kun pää on se alue, joka kehossa palelee kaikkein eniten? Puuvillapipo ei lämmitä tarpeeksi, villa lämmittää, mutta kutisen niin hirveästi, että pitää raapia päätä koko ajan ja juoksu on tuskaista, kun energia menee pään raapimiseen. Mikä materiaali olisi siis yhtä lämmintä kuin villa, mutta ei kutisisi?

Noin kello 16 aikaan, vielä kun oli 5 kilsaa jäljellä, tapahtui outo ilmiö. Tiet muuttuivat varoittamatta jäisiksi, ilmeisesti lämpötila laski radikaalisti siitä mitä se oli lenkin alussa (+1 C). Oli aikamoista taiteilua pysyä ikivanhoilla Asicseilla pystyssä, kun niissähän ei ole pohjissa yhtään pitoa. Onneksi liukkaus oli vain paikoitellen, mikäköhän sen selittää? Mutta vika kilsa oli kyllä aikamoista kieli keskellä juoksua ja pari kertaa meinasin vetää pyrstölleni. Ajattelinkin, että jos lähtiessä olisi ollut tiet tuollaiset ja en olisi sitä heti huomannut, olisi lenkki jäänyt kyllä aiottua lyhyemmäksi.

Paikallisen kylähullunkin kohtasin Koisotiellä, kun ohitin sen palvelutalon toista kertaa. Ihmettelin kun joku äijä nojaa aitaa vastaan, ja kyllä kieltämättä pelotti ohittaa kyseinen tyyppi. Etenkin kun se äijä alkoi huudella mulle jotain. Otin siinä kohtaa aikamoisen spurtin (maksimisyke näytti 200). Ei oikein huvita pimeällä käydä yksin lenkillä, kun Vantaa on kylähullujen luvattu kylä.

1442,4 km/1500 km

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy