Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Alaska wilderness classic (Lapissa)


alpo
 Share

Recommended Posts

Tästä kirjoitin jo muut lajit - seikkailu-urheilu palstalle. Jos crosspostauksena poistetaan niin poistettakoon täältä.

Eli haaveenani olisi maastokisa Lapissa jonkun isomman erämaa-alueen halki, esimerkkinä vaikka Kalmankaltiosta Ivaloon. Niin pitkä matka että aikaa kuluu pari vuorokautta. Enimmäkseen maastoa ja polkuja. Tietä vain vähän. Organisaatio mammuttimarssiakin pienempi. Osanottajat sopivat keskenään reitin ja päivämäärän. Ensimmäinen perillä voittaa kunniaa. Kiinnostaako ketään muuta?

Alaskassa on otsikon nimellä pyörinyt kisa 80-luvulta. Etenemistapa on vapaa. Enimmäkseen tietysti jalan, osin pienillä kumiveneillä. Wikipediassa siitä lisää.

Link to comment
Share on other sites

Tuo voisi meikäläistä kiinnostaa sellaisena retkeilyhenkisenä suorituksena, eli ei kahta vuorokautta piikkarit jalassa verenmaku suussa juosten, vaan kevyesti kävely-hölkkäillen ja ihan kunnon taukojakin pitäen. Jos, ja toivottavasti kun, moista tapahtumaa alat järjestää, kannattaa aika alkuvaiheessa jo miettiä, haluaako mukaan myös tällaisia ei-niin-kilpahenkisiä vai vain sellaisia superjamppoja. Nimittäin aikaerot voivat kasvaa melkoisiksi, ja pienellä järjestelyorganisaatiolla voi olla hankalaa, jos osallistujia on vain kourallinen, ja toiset sauhuavat reitin läpi suunnilleen syömättä ja toiset sitten aika lailla rauhallisemmin... :fishing: Mutta olisi hienoa, jos tuontyyppiseen tapahtumaan voisi osallistua myös hyväkuntoinen mutta ei ihan teräsmiestason elämäntapaliikkuja.

Joka tapauksessa, tsemppiä tapahtuman järjestämiseen, päädyitpä minkätyyppiseen tahansa.

P.S. Onko sen pakko olla ihan Lapissa...? Edes vähän lyhyempi ajomatka voisi houkutella enemmän osallistujia.

Link to comment
Share on other sites

Periaatteessa kiinnostaa, mutta minullekin Lappi on kovin kaukana. Mitens joku Joensuu - Nurmes tms. alkajaisiksi? Lieksa reilusti idän puolelta kiertäen sovittujen rastipisteiden kautta a la mammutti matkaa tulisi 150 - 200km. Maisemat ovat ok, mutta teitä on kyllä kovin paljon enemmän kuin Lapissa.

t tommi

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy