Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Praha 2010


Recommended Posts

Suunnitelmissa pienen porukan kanssa lähteä keväällä juoksemaan Prahan maraton. Vielä on matkat ja hotellit varaamatta. SMT:lta olemme pyytäneet tarjouksen, mutta koska järjestämällä itse matkat ja hotelliyöpymiset,jää rahaa vähän muuhunkin. Olemme haravoineet travelllinkiä ym. sivustoja löytääksemme toimivia lento+hotelli -vaihtoehtoja. Millaisia kokemuksia siellä käyneillä, osaatteko suositella jotain hotellia, joka olisi lähellä lähtöpaikkaa? Muutkin käytännön neuvot kelpaavat, kun ei siinä kaupungissa ole koskaan tullut käytyä.

Link to comment
Share on other sites

Kävimme ystäväni kanssa nyt syksyllä Prahassa, ja oli kyllä aivan ihana kaupunki. Loppujen lopuksi aika pieni, kotoisa ja todella turvallisen oloinen paikka, jota myös opas kehui. Illallakin voi rauhassa olla ulkona ihailemassa mahtavaa arkkitehtuuria tai muita menoja, kunhan pitää normaalin järjen korbien välissä.

Yövyimme Orion hotellissa, joka ei ehkä kuitenkaan ole halvimmasta päästä, mutta mukava ja toimiva. Hotelleita on kyllä koko keskustan alue täynnä, että kannattanee SMTltä kysellä, jonka kautta meidänkin matka järjestettiin. Julkisilla kannattaa mennä, metrolla pääsee kätevästi keskustan tuntumaan, vaikka hotelli olisi vähän reunempana ja maksaa sen euron 50snt-euron verran.

Prahassa kyllä parasta on halvat hinnat. Korunan kurssi oli suotuisa ainakin syksyllä kun kunnon ravintolatasoisen pihviaterian sai 4-5 eurolla ja oluttuopin 1-2 eurolla. Melkein alkoi aina naurattamaan kun jotain osti kun ei oikeastaan mitään maksanut. Muutenkin tykkäsin siitä, että sai syödä kunnon ruokaa edulliseen hintaan. Nähtävyyksinä mm prahan linna ja praha zoo tuli katsastettua... Suosittelen lämpimästi!

Praha on paikka, johon voi lähteä ilman, että tarvitsee lompakon pohjaa tuijotella. Kannattaa tosin valita syömäpaikat niin, että ei ihan keskustasta ota, kun siellä on vähän turistimmat hinnat. Ferdinand niminen ravintola oli todella hyvä ja edullinen, jos on pihvin ystävä:thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Viime keväänä oltiin juoksemssa prahassa. Oli kyllä hieno tapahtuma, järjestelyt toimi hyvin. Hotelli kannattaa varata jostain siintä vanhasta kaupungista, mahdollisimman läheltä maali/lähtö paikkaa. Juoksun jälkeen oli mukava palata majalaikkaaan kun ei tarvinnut kevellä kuin muutama sata metriä. Meillä oli omatoimi matka, hyvin helppo varata lennot ja hotelli. Lentokentältäkin suht yksinkertaista hypätä bussiin joka vei keskustaan. Numerot piti hakea edellisenä päivänä messukeskuksesta, se on maratoonarille kevelymatkan päässä, mutta kyllä sinne raitiovaunullakin pääsi.

Link to comment
Share on other sites

Itse olen käynyt Prahassa muistaakseni kuusi kertaa. Ensimmäisen kerran kesällä 1993 ja viimeksi tämän vuoden maaliskuussa. Hinnat Prahassa nousevat kovaa vauhtia, mutta kaupunki on toki yhä edullinen. Erityisesti ydinkeskustan ulkopuolella ruuan ja pivon (olut) hinta väistämättä vetää finskituristin suuperät ylöspäin.

Hotelleja Prahassa on paljon. Netissä pohjatyötä tekemällä on mahdollista löytää erittäin edullisia ja tasokkaita hotellivaihtoehtoja. Me saimme kolmeksi yöksi huoneen viiden tähden hotellista Ma Maison Riverside Prague noin 80 euron vuorokausihintaan. Pientä lisähintaa vastaan meitä odotti lentokentällä kuljettaja ja Mersun limusiini. Oli ihan herraolo - kerrankin. Kokeilkaa esim. hotels.com sivustoa.

Jos on liikkeellä säästöbudjetilla niin muutaman metropysäkin päästä keskustasta löytyy edullisa hotskuja kasapäin. Toki toukokuussa hotellihuoneiden kysyntä on suurempi kuin maaliskuussa jolloin siis me huoneen varasimme. Lentokentältä ei kannata, jos ei ole kiire, ottaa taksia vaan paikallisnyssellä Dejvickan metroasemalle, josta pääsee näppärästi puoli-ilmaiseksi keskustaan. Huom: kannattaa pitää validi matkalippu aina metrossa ja busseissa mukana. Prahassa on totaalisen armottomia lipun tarkastajia metrot täynnä. Ei auta selitykset.

Itse juoksin Prahan puolimaran ja reitti oli erittäin nopea. Ainut miinus olivat mukulakiviosuudet, jotka hakkasivat jalkoja ikävänlaisesti. Monta kertaa kaupungissa käyneelle juoksureitti avasi uusia näköaloja kaupunkiin. Olin tosiaan puolimaralla, joten kommentit järjestelyistä koskevat kyseistä tapahtumaa. Lienee tosin samojen järjestäjien järjestämä kisa tuo mara. Eli kaikki toimi moiteettomasti; lähtöalue oli toki ruuhkainen (kuten kaikissa tapahtumissa) ja edellisiltana kun kävin lähtönumeron hakemassa oli jonoa vallan hurjasti.

Kaiken kaikkiaan mukava tapahtuma ja Praha on yhä mahtava kaupunki. Jos tarkempi selonteko kiinnostaa niin blogissani on liiankin kattava Praha- raportti maaliskuun 2009 kohdalla. Linkki löytyy tosta alta.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Kiitos vastauksista. Noiden perusteella odotukset tapahtumaa (ja kuapunkia) kohtaan eivät olekaan ihan pienet. Juurikin noita mielikuvia tarvitaan, kun painaa pk-lenkkiä puolimetrisessä hangessa tuulen puskiessa vastaan.

Nyt on juoksuun ilmoittauduttu (tuli siinä samalla adoptoitua joku tsekkiläinen puukin:thumbsup:). Matka on varattu ja maksettu, lennot + neljä yötä = 350€. Ei paha.

Link to comment
Share on other sites

Hei,

teimme juoksuporukallamme (RRR) Prahan maratonmatkan viime keväänä 11 hemmon voimalla. Meillä oli vuokrattuna reilun 100 neliön lukaali vajaan kilometrin päästä lähtö- ja maalipaikalta osoitteessa Spalena 27. Henkeä kohti majoitus maksoi n. 25 euroa/yö. Tässä lukaalissa olimme 5 yötä ja sen jälkeen ajelimme vielä 3 päivää Etelä- ja Länsi-Böömissä hieman pienemmällä porukalla. Kerrassaan mainio juoksu- ja kulttuurimatka. Vaikka tämä oli minulle jo 3. maratonmatka Prahaan, niin vielä sinne voisi joskus mennä uudelleenkin, ei kuitenkaan ensi vuonna.

Matkastamme löytyy kuvasatoa osoitteessa:

http://www.rauhalahtiroadrunners.com/2009_praha.htm

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Tulipa hölköteltyä Prahan maraton läpi. Menikin tällä kertaa läpi ihan tempoharjoituksena. Ensimmäiset 39km verryttelin jalkoja oikoen 3.45 jänisten perässä ja viimeiset 3km juoksin hieman kiristäen vauhtia. Hyvinhän se vauhtikin sitten irtosi, väli 40km - maali meni 4.22 min/km vauhtia.

Kyllä huomasi, että äijältä on suurin into poistunut ennätysten suhteen. Oli oikein mukava hölkötellä ja nauttia matkasta. Kyllä oli oikea päätös ruveta enempi nauttimaan kuin kiusaamaan itseään numerolappu rinnassa :smiley:

Tästä on hyvä jatkaa matkaa. Jospa vaikka kesällä hölköttelisi toisenkin maratonin läpi.

Link to comment
Share on other sites

Hieno reissu Prahaan takana. Koko talven tavoitteena ollut neljän tunnin alitus toteutui. Juoksu sujui juuri niin hyvin kuin toivoin, mutta johon en ihan uskonut sairastettuani flunnssan pari - kolme viikkoa sitten. Aivan en siitä ollut palautunut niin kuin olisin toivonut. Lähdin lenkille neljän tunnin jänisten seurassa, mutta yhteys näihin pätki koko matkan ajan milloin niin, että jäivät minusta jälkeen, milloin niin, että näin 4:00 - merkkiset punaiset ilmapallot kaukana edessäni, aika haipakkaa välillä vetelivät. Puoleen väliin tulin juuri aikataulussa (1:59). Juoksu ei tuntunut sillä tavoin kevyeltä ja helpolta, että olisin kuvitellut voivani tahtia kirsitää, joten olin jo mielessäni hautaamassa toiveen tavoiteajan saavuttamisesta. Pienestä raskaudesta huolimatta toinen puolikas sujui kuitenkin yllätävän mallikkaasti. Vauhti ei hiipunut, päinvastoin pystyin tahtia kiristämään niin, että suureksi yllätyksekseni toinen puolikas sujui lähes 10 min. ensimmäistä nopeammin! Niinpä neljä tuntia alittui melkein 10 minuutilla! Ei totisesti tullut helpolla, varsinainen työvoitto, mutta sitäkin makeampi!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hei!

Tämä tulee vähän myöhään! Olen Prahassa asusteleva suomalainen ja vuokraan täällä loma-asuntoja turisteille. Pystyn myös järjestämään hotellimajoituksen tarvittaessa.

Asunnot sijaitsee prahan keskustassa vanhankaupunginaukion kupeessa, josta on matkaa Rudofinumille (josta maratoni alkaa/päättyy) n 200m.

Samassa rakennuksessa on useampi asunto, joihin voi majoittua suurempi ryhmä. Suurimmat huoneistot on kapasiteetiltaan sopivia 6-8:lle henkilölle ja hinnaksi tällaiselle asunolle tulee n. 180 euroa/8 henkilöä.

Asuntoja voi kurkkia www.asuntoprahassa.com sivuilta.

Tähdäten seuraaviin Prahan maratoneihin tai muihin tapahtumiin (lomat mukaanlukien) - ottakaa ihmeessä yhteyttä!

T:helena

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy