Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Parhaat mokkuladiilit?


Esko
 Share

Recommended Posts

DNA:n tyttönen on jo muutaman kerran soitellut ja kaupannut liittymää. 30€/kk, 24kk sopimus ja kylkiäisinä joku Nokian supermokkula, jolla pitäisi päästä jopa kymmenen megan nopeuksiin.

Toisaalta veli kertoi muistaakseni Soneran tarjouksesta, hinta 28€/kk, nopeutta kaksi tjsp. megaa, 18kk diili ja miniläppäri kylkiäisiksi. Tätä en nyt äkkiseltään löytänyt mutta näin se muistaakseni meni.

Sitten molemmilla on halvempiakin diilejä, alkaen kympin kuussa.

Ja Elisalta löytyy omat diilinsä.

Ja varmaan monilta muilta. Päällisin puolin aika samanlaisia, mutta kuitenkin erilaisia.

Toisaalta, eihän minulla mitään liikkuvaa nettilaitetta olisikaan (ainakaan vielä), joten sitä tulisi kuitenkin käytettyä kotikoneella. Kiinteä laajakaista (ADSL) näytti olevan tarjolla hintaan 50€ kytkentä + 25 euroa/kk. Vai miten se nyt oli, 2-megainen 25€ ja 4-megainen kympin enemmän tai jotain. En nyt muista millainen tarjous taloyhtiön ilmoitustaululla tarkalleen luki, kun on jo vähän aikaa siitä, kun sitä viimeksi katsoin. Hidas HomePNA oli vielä aavistuksen halvemmalla.

Mihis tässä nyt sitten oikein kannattaisi tarttua? Pari vuottakin on kuitenkin melko pitkä aika. Ja vaikkei rahallinen sitoumus lopulta hirveän suuri olekaan, niin mieluusti sitä voisi tehdä sopparin jota jaksaisi sitten sen X kuukautta käyttääkin ilman hampaiden kiristelyä. (Ainakin DNA:n tyttö kertoi, että yhteyden nopeutta voi kesken kauden muuttaa, joten silloin se olisi tarvittaessa halvin hinta kympin kuussa lopun sopimuskautta.) Vai onko koko jutulla mitään väliä? Mokkula kuin mokkula?

Oma kaista tarvittaisiin, ettei sepotus hyydy. Olisikohan palstalaisilla ideoita? :024:

Link to comment
Share on other sites

Jos käyttö on pääosin kotikoneelta käsin, niin itse ottaisin langallisen yhteyden. Saa varmemmin edes lähelle sitä nopeutta, mitä luvataan. Langattomat tuppaavat olemaan sen verta vaihtelevia, että välillä ei liiku sit bittikään välillä tietysti data liikahtaa ihan mukavasti. Lisäksi tuollainen luvattu supermokkula a la 10 megaa riippuu kovasti myös verkon päästä, joko siellä operaattoreilla on tukea moiselle, se mokkula varmasti siihen kykenee jo.

Eihän tuo hässäkän vertailu ihan yksinkertaista ole, sen verran monia pelureita on liikkeellä erilaisine paketteineen

Link to comment
Share on other sites

Jatkoa vielä tähän. Jos sitten kotiin sattuu hankkimaan läppärin, niin tällöin kannattaa ostaa WLAN ADSL purkki, jolloin saa siellä kotona liikuskella vapaasti sepottelemassa missä huoneessa vaan. Olettaen tietysti, että siinä läppärissä on WLAN. Sitten kun esim kisamatkalla haluaa päivittää tulokset seppolaan, niin voi tilapäisesti käyttää oman puhelimen dataominaisuuksia läppärin kanssa, ei tarvitse erillistä mokkulasopimusta. Taas oletus, että matkapuhelinliittymässä on myös data, ei pelkät puhelut ja tekstarit

Link to comment
Share on other sites

Itseasiassa soneralla hinta on 11.90€/kk verkon nopeimmalla mahdollisella nopudella.

https://kauppa.sonera.fi/yksityisille/raatali/liikkuva_laajakaista.aspx?s_kwcid=TC|6651|mokkula||S|p|3878711512

Tämä tarkoittaa sitä, että kun esim. kerrotaan verkon nopeimman nopeuden asuinpaikallasi olevan 3 Mbit/s, niin oikeasti mokkulan siirtonopeus on jotain 800 kiloa - 1 Mbit/s riippuen verkon kuormituksesta. Näin kertoi Soneran myyjä ja sama on tullut itse todettua.

Hinta on niin edullinen, että jos vaan pelkästään surffaa, ekä katso esim nettitv:tä, niin alkaa puoltaa paikkaansa. Tosin, jotta nettitikun saa toimimaan yhtä automaattisesti ja ilman erillisiä manuaalisesti tehtäviä verkkoon yhdistämisiä, kuten kiinteä laajakaista, niin joutuu hieman kikkailemaan.

Ja ei minulla ei ole ainoastaan nettitikkuyhteyttä, kiinteä on vielä omaan käyttööni paras kotiratkaisu.

Link to comment
Share on other sites

Musta koko mokkulatrendi on jonkun sortin sumutusta. Himassa on Welho ja tien päällä käyttelen kommaria tai iPhonea modeemina. Maksan siitä tietyn kuukausisumman jolla voi surffata rajattomasti, tulee halvemmaksi noin ja on kilpailukykyinen mokkulatarjousten kanssa. 3G-verkko tietysti saattaa hieman vaihdella paikkakuntakohtaisesti, mutta ongelmiin en ole vielä törmäillyt.

Link to comment
Share on other sites

Kuningaskuluttaja testaili mokkuloita. Lupaukset ja käytäntö olivat aikalailla erilaiset. Operaattoritkin tämän myöntävät.

http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/2463

Kuten sanottu Sonera ainakin kertoi myyntitilanteessa hyvin tarkasti oikean nopeushaarukan. Toisille se riittää toisille ei. Sitten vielä sellainen, että vähitellen se nopeus nousee, kun yhteyksiä parannetaan. Tällä hetkellä mokkulalla ei kiinteitä vastaan voi kilpailla, jos tarvitaan yli 1Mbit/s nopeuksia.

Monessa suomen kolkassa vaan toi kinteä meganen maksaa yli 25€, niissä paikoissa toi megan pinnassa oleva mokkula 12€ on oikeasti kilpailukykyinen ratkaisu.

Link to comment
Share on other sites

a032.gif DNA-mokkula on ainakin ihan onneton ! Just nyt viimeksi tippui verkosta, kun tätä viestiä aloin kirjoittamaan ja tässä vime tunnin aikana 2krt tippunut ja sen saa takaisin nettiin, ainoastaan "päivittämällä" mokkulan tuolla DNA sivujen ohessa olevalla ohjelmalla. Päivitys on syytä laittaa esim. työpöydälle, koska mites lataat päivityksen DNA:lta, kun et pääse nettiin ,kun se taas tippuu verkosta. Aamupäivällä se pysyy vähän paremmin verkossa, mutta sekin vaihtelee, kuten esim. tänään. Ei jaksa tapella DNA:n kanssa ,kun asiasta valittanut useat kerrat ja vienyt mokkulan korjattavaksi 3krt ja 2vk viipyy aina korjattavana ja tekevät ihan saman asia, kuin minä täällä kotona, eli päivittävät sen ja mukamas sillä selvä...vielä 6kk ja sitten välittömästi vaihtamaan jollekkin toiselle operaattorille, mutta...jatkuuko sama ongelma ? Ottaa muuten hermoon, a025.gif kun joka ikinen päivä tämän mokkulan saa/joutuu päivittämään 5-10krt ja siihen menee aina 5min/kerta. Olisiko sitten sillä vaikutusta, että mokkula on niitä hitaampia 350, tai jotain on se nopeus. Asun kaupungissa parhaalla 3g peittoalueella, eli siitä homma ei ole kiinni. Todella pettynyt DNA-mokkulaan ja liekkö muiden firmojen mokkulat sen parempia ? Kyllä syö miestä tämä mokkulan toimimattomuus. Muokattu
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Uppia tälle!

Kaksi vuotta on surffailtu DNA:n yksimegaisella mokkulaliittymällä hintaan 20€/kk. Ei voi sanoa että olisin ollut täysin tyytyväinen, neljäs mokkulakin jo menossa. Muutaman viikon tarkkuudella puoli vuotta ovat Nokialaiset kestäneet siistiä kotikäyttöä pöytäkoneessa (tietokone usein koko ajan päällä). Nyt viimeksi eli puolisen vuotta sitten annettiin tosin jo uudempaa mallia ollut laite. Joskus ilmenneet pätkimiset lienevät johtuneet mokkulasta, nyttemmin niitä ei ole juuri ollut. Itse netti on tietty ollut nopeisiin yhteyksiin tottuneelle jossain määrin hidas, mutta yleensä kuitenkin kohtuullisesti toimiva. Pääosan valituksen aiheista uskoisin siis johtuneen itse mokkulasta.

Noh, aamulla soitteli dynaamisen kuuloinen DNA:n myyntijamppa. Ei ollut vissiin vanhan sopparin aika pian tapahtuvaa umpeutumista huomannut joten otin aiheen puheeksi itse. Päivän tarjous olisi Huawein lisäantennillinen mokkula, 3,5G, rajaton tiedonsiirtonopeus ja hinta 14€/kk. Sopimus kaksi vuotta. Rajattomalle kertoi teoreettiseksi maksimiksi 21 megaa ja käytännössä pitäisi yleensä 5 megan toteutua (Espoo), jotain kymmenestäkin kyllä puhui kun vähän innostui kauppaamaan.

Halusin vähän vertailla vaihtoehtoja ja sovittiin, että soittaa kahden päivän päästä uudestaan.

Pitäisi siis taas sitoutua kahdeksi vuodeksi. Mitäs kannattaisi tehdä? Läppäriä ei ole, eikä datakännykkää. Kumpikin/jompi kumpi voi olla hankintalistalla jossain vaiheessa, muttei nyt ihan lähiaikoina kuitenkaan. Joskus sitten kun on varaa. Kiinteänkin oletan huonoksi vaihtoehdoksi; nykyisessä vuokrakämpässä sellainen pitäisi vissiin erikseen asentaa enkä välttämättä tässä enää puolen vuoden-vuoden kuluttua asusta. Hinta tuskin tulisi kilpailukykyiseksi? Nykyinen kännyliittymä ei ole DNA:lta ja siihen ei liity mitään sitoumuksia.

Mokkula vai joku muu?

DNA vai joku muu?

Link to comment
Share on other sites

Mulla on Saunalahdelta diili, jossa kotona on 10 megan kiinteä yhteys ja sen lisäksi on mokkula verkon maksiminopeudella. Yhteensä tuo maksaa kuussa 29 euroa. Suosittelen jotain tuollaista kytkyä.

Jos konetta käyttää vain kotona, kiinteä liittymä on ihan ehdoton. Asennuksen suhteen kannattaa tietenkin katsoa sellainen tarjous, jossa asennus tulee ilmaiseksi kaupan päälle. Muuton yhteydessä siitä ei tarvitse enää erikseen maksaa.

Link to comment
Share on other sites

Asennuksen suhteen kannattaa tietenkin katsoa sellainen tarjous, jossa asennus tulee ilmaiseksi kaupan päälle. Muuton yhteydessä siitä ei tarvitse enää erikseen maksaa.

Hetkinen, kiinteän yhteyden siirrosta ei tarvitsisi maksaa mitään? Vaikka muuttaisi kerrostalosta haja-asutusalueelle? Tai taloyhtiöön, jossa on diili jonkin muun operaattorin kanssa? Eihän tämä noin voi mennä, vai voiko? Kuulostaa kyllä tosi hyvältä jos voi.

Kiinteä olisi kyllä kotikoneelle ihan mieluinen. Surullisena sivujuonteena kerrottakoon, että joskus 1+ vuotta sitten joku palveluntarjoaja soitti ja herätti aamuvarhaisella ja ilmoitti, että taloyhtiöön oltiin lisäämässä uutta nettipurkkia. Ja kysyi kiinnostaisiko, rajallinen määrä uusia asiakkaita voitaisiin ottaa ja ensimmäisen vuoden saisi satasella. Jokin oikosulku tuli aivoissa (vuokra-asunto ja oli mokkulakin jo silloin) ja sanoin, että jos soittaisivat vähän myöhemmin uudestaan niin ehtisin harkita. Yllättäen tuota soittoa ei sitten enää tullutkaan, taisi löytyä halukkaat aika helposti jo ensimmäisellä soittokierroksella. :ashamed0001:

No juu. Mokkuloissakin näyttää löytyvän malleja, joissa samalla laitteella voi tarjoilla yhteydet vaikka kuinka monelle koneelle yhtä aikaa. Kokemuksia niistä?

Vanhaan diiliin verrattuna hinta putoaisi kolmanneksen ja jos viiden megan nopeuskin toteutuisi, niin olisi se ehkä kymmenen kertaa nopeampi kuin nykyinen liittymä. Ei tuntuisi ihan huonolta sekään. Hintaa tulisi reilut 300 euroa kahdelta vuodelta (kun ottaa huomioon, että näyttää olevan netissä tarjous 4 ensimmäiselle kuukaudelle puoleen hintaan; myyntijamppa ei yllättäen tällaisesta mitään maininnutkaan).

Tuli vilkaistua samalla kännyliittymiä. Jos vaikka olisi ollut jotain keskitysetuja, ja jos vaikka siirtyisi samalla senkin suhteen tiedon valtaväylälle. Nykyinen liittymä on ollut varmaan jo pian kymmenen vuotta eikä sido mihinkään, ja itse kännykin on 5-6 vuotta vanha 1110 tjsp mikä on kutakuinkin hajoamispisteessä ja pätkii yhteyttä vähän väliä.

DNA:lla näyttivät kytkyliittymien (kännykkä liittymän mukana) kalliimmat kännymallit olevan sim-lukittuja, ja silti itse päätelaitteen hinnaksi tulee kuitenkin ~sama kuin jos sen ostaisi normaalihintaisena erikseen kaupasta (hinta tietty jakaantuisi kytkyssä vuoden tai kahden ajalle). Suhteellisen älytöntä. Ja liittymien ominaisuudet ja hinnat olivat sellaiset, että selvästi ohjataan väkeä ostamaan kaikkein kallein vaihtoehto 40€/kk, muut ovat suhteellisesti paljon huonompia. Elisalla sim-lukituksia ei näyttänyt olevan ainakaan kaikissa sellaisissa malleissa joissa DNA:lla jo oli.

Link to comment
Share on other sites

Hetkinen, kiinteän yhteyden siirrosta ei tarvitsisi maksaa mitään? Vaikka muuttaisi kerrostalosta haja-asutusalueelle? Tai taloyhtiöön, jossa on diili jonkin muun operaattorin kanssa? Eihän tämä noin voi mennä, vai voiko? Kuulostaa kyllä tosi hyvältä jos voi.

Minä olen käyttänyt muistaakseni neljän eri operaattorin ADSL-liittymiä tässä viimeisen 10 vuoden aikana. Muuttanut kuusi kertaa, kolmesti paikkakunnalta toiselle niin, että saman operaattorin liittymää ei ole ollut tarjolla.

Yhtä ainuttakaan euroa (enkä markkaa) ole maksanut avausmaksuja tai mitään siirtomaksuja. Eivät ole koskaan edes moisia yrittäneet periä. Aina on ollut joku "nyt avaus ilmaiseksi" tarjous voimassa. Aina. Ja vanhan liittymän määräaikaisenkin sopimuksen voi katkaista ilman mitään lisäkustannuksia, jos uudessa osoitteessa ei ole vastaavaa liittymää enää tyrkyllä.

Mikäli asuntoon tulee puhelinpiuha, niin on ihan sama mitä sopimuksia taloyhtiöllä on. Se ei vaikuta sinun omaan ADSL-liittymään millään lailla.

EDIT: Ja normaalissa nettiselailussa parinkin megan kiinteä liittymä tuntuu usein nopeammalta kuin se viiden megan mokkula. Miksi? No siksi, kun vasteajat ovat huomattavasti lyhyempiä. Vaikka se mokkula osaa ehkä siirtää dataa viitisen megaa sekunnissa, niin noilla mobiililiittymillä kestää usein aika ison siivun sekuntia se, että se pyyntö ehtii perille asti latenssin takia. Eli käyttäjälle päin nettisivu latautuu, tai ainakin vaikuttaa latautuvan, nopeammin.

Kiinteän liittymän nopeudet myös ovat kiinteitä. Oma mobiililiittymä saattaa kotona välillä toimia ihan kivasti pari kolme megaa sekunnissa ja välillä madella hitaasti kuin etana. ADSL taas tuppaa dataa sisään ovista ja ikkunoista tasan sen mitä pitääkin (eli minun kohdalla 10 megaa sekunnissa, nopein mitä tämän talon 70-luvun kupareihin saa tuotua :) ).

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Eskona minä pyytäisin tarjouksen yhdeltä operaattorilta ja sen jälkeen vastaavaa muilta. Operaattorit tykkää kilpailla keskenään sinusta ja sinun euroistasi, varsinkin jos jonkun kytkyn ottaisit.

Toimii samalla lailla kuin asuntolainojan kanssa aikanaan. Hinta putos melkoisesti pienellä kilpailutuskierroksella. Tosin tuossa kohtaa mielekkyys vaivaan tuli suhteellisen suuresta euromääräisestä säästöstä. Nettiliittymissä ei mistään isoista puhuta, mutta voi sillä jonkun lenkkariparin hinnan tienata hyvällä säkää.

Rookie

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy