Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ultrabalaton 2010


kisahe
 Share

Recommended Posts

www.ultrabalaton.hu

Tämä kiinnostaisi nyt kovasti. Hinta/laatu?/vaativuus -suhteet vaikuttaisivat olevan kunnossa ensimmäiseksi +200 ultraksi.

Perhe jää kotiin, kun olemme menossa huhtikuussa viikoksi rantalomalle. Pelkästään juoksulle omistettu pitkäviikonloppu. Tällaiseen olen jo vähän matkaseuraa kysellyt. Tänne on ollut kuitenkin hiukan Tukholman maratonia vaikeampi löytää kaveripiiristä innokkaita...

Minkälainen karavaani on Suomesta lähdössä? Ja mitä mieltä olette, pärjääkö tällaisessa reissun ilman huoltajaa?

Link to comment
Share on other sites

Hyvin pärjää ilman huoltajaa: mielestäni paremmat tarjoilut kuin monessa muussa ultrassa. Unkarilaiset ovat joviaalia kansaa. Hyvinkin hinnalle vastinetta. Ensi kesänä on toivottavasti helle, vaikka sitten saattaakin mulle tehdä tiukkaa aikarajan kanssa (mutta tuo onkin harjoitusta syksyn Kreikan matkaa varten).

Reitti tasainen ja järjestelyt toimivat.

Tervemenoa, nähdään Tihanyssa!

Edit: Niin ja ainakin viimeksi maksoin vasta kisapaikalla.

Muokattu
Lisäys
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Sen verran on jo mieli kirkastunut, että tässä raporttia:

Saavuimme perjantaina ajoissa kisapaikalle Tihanyn kylään. Ilmoittautumisen jälkeen taas pörköltiä naamariin ja sitten lähtöalueelle katselemaan, kun poikani pinkaisi 2 km:n hyväntekeväisyysjuoksun.

Lauantaina yllättävän hyvin nukutun yön jälkeen kamat niskaan ja parin drop bagin kanssa lähtöpaikalle. Tänä vuonna ei aikaa mitattu perinteisillä nilkkachipeillä, vaan saimme sormeen kiinnitettävät suunnistuksessa käytettävät tikut, joita piti huoltopisteillä tökätä väliaikaboksin reikään. Ihan hyvä systeemi, sai väliajan joka asemalla.

Sää oli lämpöisempi (yli 20 astetta), kuin edellisvuonna, mutta ennusteet lupailivat sadetta sunnuntaille. Tällä kertaa lähdin liikkeelle hieman reippaampaa vauhtia, tähtäimessä 25h30min alitus. Homma toimikin hyvin, juoma maistui suolan ja pikkupurtavan kanssa. Hölkyttelin jonkun matkaa ruotsalaisen Mikael Anderssonin ja norjalaisen Peter Tubaasin kanssa, kunnes 60 km:n kohdalla alkoi mahassa tuntua siltä, ettei kaikki ole ihan kunnossa. Oli pakko hidastaa vauhtia ja ottaa kävelyaskeliakin.

Jossain 80 km:n paikkeilla kävin paikallisen baarin vessassa. Helpotus oli suuri ja lähdin paremmalla mielellä jatkamaan, kunnes satuin vilkaisemaan sormeeni: chippi oli jäänyt vessaan käsienpesun jäljiltä. Kirosin raskaasti ja käännyin takaisin. Tuloksena 2-3 km ylimääräistä, jotka tosin taisivat olla kisan nopeimmat kilsat. Sitten alko hämärtääi ja otin taskulampun käyttöön. Se olikin melkoinen valonheitin, joka tuntui paremmalta käyttää kuin otsalamppu.

Matka jatkui, mutta vatsa ei kuitenkaan rauhoittunut ja Balatonboglarin (111,8 km) isolla huoltopisteellä olin jo aika väsynyt ja istuskelin pidempään mietiskellen uutta suunnitelmaa. Mulla olisi loppuihin sataan kilsaan vielä 19,5 tuntia, joten taitaisin ehtiä maaliin vaikka kävellen.

125,8 km huoltopisteen jälkeen lensi komea kaariyrjö ja siihen käytännössä loppui juoksu. En pystynyt tämän jälkeen juomaan kuin 1-2 desiä tunnissa ja syöminenkin jäi muutamaan glukoositablettiin ja keksiin. Jos vähän enemmän yritti tankata, niin oksennusrefleksi iski heti. Tuumasin, että nyt ei vissiin kannattaisi paljon hikoilla, ettei kuivahda kokonaan. Keskeyttäminen ei ihme kyllä käynyt mielessäkään. No sitten käveltiin hartaasti. Kilometrit kuluivat todella hitaasti. 172 km:n kohdalla vaihdoin kengät isompiin ja matka jatkui välillä jo vissiin hoiperrellenkin. Otin kofeiinitabletin ja se piristi jonkin verran.

Loppumatka oli samaa saatanan lyllerrystä ja kaiken kruununa noin 10 km ennen maalia iski ukonilma. Vettä tuli kaatamalla kymmenisen minuuttia ja paleli niin pirusti. Mutta vihdoin maali häämötti. Viimeinen alamäki ja maalisuora oli juostava tekoreippaasti, etten näyttäisi ihan säälittävältä. Aikakin jäi sentään alle 29,5 tunnin. No, tulihan uusi jalkeillaoloennätys.

Jos nyt jotain hyvää yrittäisi kisasta löytää, niin jalat kestivät hyvin. Lisäksi kävelyharjoitusta sai tarpeeksi. Palautuminenkin tuntuisi paljosta kävelemisestä johtuen sujuvan hyvin.

Semmoinen reissu oli se.

Link to comment
Share on other sites

Ensin reilun satasen juoksu ja siihen päälle vajaan satasen kävely loppuverryttelyksi, tuohan voi olla hyvinkin onnistunut treeni! Siinä sivussa tuli yksi reilun mittainen ultrakisa suoritettua, ja samalla kertyi vastaisen varalle oppia siitä mitä vatsaan kannattaa/ei kannata laittaa. Ei muuta kuin kohti uusia haasteita!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy