Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Vaarojen Mara 2010


jamaatta
 Share

Recommended Posts

Ei tainnut tällaista ketjua vielä olla? No, jotten tyhjää huutele, kerrottakoon arvon lukijoille että Vaarojen Maran ultramatka olkoon ensi juoksuvuoden päätavoitteeni. Tai siis ultramatkan läpikonttaus. Aikatavoitteita ei uskalla ajatellakaan. Joku tavallinen maraton ja ilmeisetsi myös satasen kisa pohjustakoon Kolin seikkailua, mutta itä-Suomi olkoon mulle ykkönen tässä asiassa.

Ja tästä vision kirkastumisesta innoittuneena kävinkin jo eilen hipsimässä iltapimeässä otsalampun valossa Vaajakosken herkullisemmat mäet. Eli Savonmäen ylitys vesitornin kautta, Janakanlahdelta ylös Tölskään, Koskenvuoren mäkisehkö kierto ja vielä viimeisenä herkkuna paikoin sanamukaisesti kontaten Kanavuoren luontopolun louhikkoa ylös ja varikon puolelta soratien yllätyksiä hirvitellen alas. Että on sitä jo reenattukin, melkeestä 16 km! :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Että on sitä jo reenattukin, melkeestä 16 km! :thumbsup:

Huomattavasti enemmän mitä itselläni, tämänhetkinen oma spesifi treenaus pitää sisällään otsalampun oston ja sen testauksen takapihalla. Valaisi.

Myös täällä Koli on ensi vuoden päätavoite, Tukholmassa pitää käydä poikain kanssa nauttimassa helteestä, ja jotain muita hauskuuksia tulee kokeiltua, mutta Koli on ehdottomasti ensi vuoden the juttu.

Montrailia olisi tarkoitus käydä koluamassa aina silloin tällöin, myös keskuspuiston polut saavat tuta askeleitteni jäljet, muuten mennään samoilla metodeilla kuin tähänkin asti.

Link to comment
Share on other sites

Kyllä Koli kiinnostaa täälläkin. Matkan pituudesta en vain osaa sanoa. Pitemmälläkin matkalla voisi spekuloida mutta vaatinee aikamoista parannusta nykyisiin maratonaikoihin.

Eli jos terveenä ollaan silloin lokakuun 9. niin ainakin maratoni. Kahta kierrosta harkitaan jos "tavallinen" maratoni menee lähemmäs neljää kuin viittä tuntia. Ja vaatii tuo osallistuminen muutenkin onnistunutta ja ehjää harjoittelua ilman suurempia vaivoja. Onhan tässä aikaa.

Link to comment
Share on other sites

Yksi asia joka minut yllätti täydellisesti oli kierroksen teknisyys. Normaalisti juostavaa tietä on ehkä 10-15km kierroksesta, loput on sitten ainakin minulle aivan liian vaikeata 30sm leveää polkua, joka on täynnä juuria ja kiviä.

Kuvittelin ennen kisaa naivisti, että kierros on pääosin 'ihan kivaa latupohjaa'. Noh, eipä ollut. Tämä johti siihen, että 'polulle' mentäessä meni aika nopeasti kävelyksi. Ei sen takia etten olisi jaksanut juosta. En vain pystynyt, koska koko ajan piti katsoa alas ja päättää mihin jalkansa asettaisi seuraavaksi.

Jos olet hyvä suunnistaja, ts. osaat juosta hankalassa maastossa taittamatta nilkkojasi ja katsomatta koko ajan jalkoihisi, niin kisa on mahtava kokemus. Jos et, kisasta tulee nopeasti retkelykokemus, jota ei juuri juoksuksi voi kutsua. Mutta sekin oli ihan hauskaa vaikka reilun 13h kestikin. Jalat olivat tuoreemmassa kunnossa kuin maratonin jälkeen, koska kävelyä oli pakosta niin paljon.

Järjestelyiltään ja tunnelmaltaan kisa oli huippuluokkaa. Pitää vain tietää mihin on ryhtymässä.

Link to comment
Share on other sites

Just tuo polkujuoksu olisi mulle se Vaarojen Maran juttu, ilmeisen huikeiden maisemien ohella. Polulla juokseminen on ainakin sopivina annoksina hypnoottista, etten sanoisin meditatiivista. Mutta noin pitkä matka tai aika voi olla tietysti eri asia. Täytyy siis ensi syksynä testata!

Onneksi tässä kotikulmilla pääsee vetämään treenimielessä poluilla, pieniä pätkiä jopa pitkospuilla.

Link to comment
Share on other sites

Just tuo polkujuoksu olisi mulle se Vaarojen Maran juttu, ilmeisen huikeiden maisemien ohella...

Onneksi tässä kotikulmilla pääsee vetämään treenimielessä poluilla, pieniä pätkiä jopa pitkospuilla.

Kannattaa myös treenata paikoissa missä ei ole kunnon polkuakaan, vaikka ihan metsässä poluttomassa maastossa missä kastuu ja kaatuileekin välillä. Onhan tuolla Kolilla hyviäkin pitkiä pätkiä kunnostettuja leveitä polkuja, mutta sitten säästä riippuen märkää pehmeääkin alustaa. Jäi tänäkin vuonna minulta juoksematta jalkavaivan takia, mutta ensi vuonna sitten EHKÄ.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy