Jump to content
Juoksufoorumi.fi

2. Tervakosken mäkimaraton 2010


Tombe76
 Share

Recommended Posts

Ensi vuonna olisi tarkoitus jatkaa perinnettä mäkimaratonin merkeissä. Avaan tämän ketjun tänne ultrien puolelle, koska veikkaan että tältä puolelta löytyy enemmän kiinnostusta ko. tapahtumaan, vaikkei matkana olekaan kuin reilu maraton = 42,75km. Näin päättelin mm. Wihassa käytyjen keskustelujen perusteella. Mikään ei tosin ensi vuonna estä ketään juoksemasta 50km, tai vaikkapa 100km. Tässä ketjussa kartoitetaan kiinnostusta ko. tapahtumaan. Myös päivää voidaan vielä vaihtaa, jos ultrakalenterissa osuu liian lähelle isompia tapahtumia. Ja jos kiinnostusta ko. tapahtumalle on. 4 kaveria nyt ainakin on mukana tästä lähiympäristöstä.

Tästä siis on kyse:

Tervakosken mäkimaraton, Lyhyesti sanottuna: juosta/kävellä 38 kertaa 1,125 kilometrin pituinen lenkki, jossa kokonaisnousua (ja laskua) on 60m. Tekee siis noin 2300m 100% nousua maratonin matkalle.

Ja viime vuoden tapahtumasta löytyy juttua mm. muutaman viikon takaisesta juoksija-lehdestä, mutta hieman enemmän seuraavasta linkistä, jossa selviää tapahtuman alku, sekä fiiliksiä ennen tapahtumaa ja tapahtuman jälkeen:

Keskustelua

Näillä eväillä lähdetään siis liikkeelle. Tarkoituksena olisi kiipeillä kesäkuussa, mutta ennen juhannusta. Ihan vain senkin takia, että olisi mahdollisimman lämmintä ja paljon ötököitä = liikunnan riemua. Suunniteltu päivä on LA 19.6, mutta tätä voidaan vielä muuttaa. Myös arkena juoksu (viime vuonna päivä oli TI) on mahdollista, jos näin enemmistö haluaa.

Tavoitteena olisi saada enemmän maratonin läpijuosseita kuin viime vuonna, joita oli 3. M.BoneS ainakin seppolalaisista ilmaisi viime vuonna kiinnostuksen ko. tapahtumaan (tosissaan?). Itse lupaan tarjota jokaisella maratonin läpijuoksevalle oluet kotiterassillani tapahtuman jälkeen, jos aikani ylittää 5 tuntia. Tänä vuonna aikani oli 5.53, joten tekemistä riittää. Itseäni ei kyllä harmittaisi yhtään kantaa koria kotiin, jos osallistujia on 24. Paitsi, että vedän sen alle 5h...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ensi vuonna ultrakalenterissa on Suomi-juoksu la-su 12-13.6.2010 ja aika monen juoksuharrastajan kalenterissa on myös 19-20.6.2010 juostava/suunnistettava Jukolan viesti.

Tapahtuma sinänsä kuulostaa ilahduttavan tärähtäneeltä, joten pientä kiinnostusta olisi. En kuitenkaan vielä uskalla täysin varmaksi luvata osallistumistani.

Link to comment
Share on other sites

Mäkimaratoonin ajankohtaa tosiaan saa ja pitää vielä arvuutella, nyt sille oli lyöty ajankohta lähinnä sillä perusteella, että joku ajankohta täyty laittaa keskustelun aloittamiseksi. Kannattee ehdottaa sopivampaa ajankohtaa täällä tai tuolla:

http://tervassajuoksijat.hobby-site.com/dll-bin/Isapi_Forum.dll?app=kilpailut&fa=viewmessage&id=42553011, kaikki käy toistaiseksi. Tavoite on kuitenkin jossain Yyterin maratonin ajankohdan jälkeen kuitenkin - ja ennen Hämeenlinnaa.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Vaikka yöllä tuli kirjoitettua, että ajankohdasta voidaan vielä keskustella, niin nyt sitten lyön sen kuitenkin "enemmistöpäätöksellä" lukkoon. Eli 2.Tervakosken mäkimaraton toteutuu ensi vuonna 19.6. Kellonajasta voidaan vielä sitten keskustella.

Api tuossa kirjoitti, että tapahtuma olisi hyvä saada Yyterin maratonin (16.5) ja Hämeenlinnan maratonin (heinäkuun loppu?) väliin, joka sopii minullekin. Lisäksi tuohon 19.6 valintaan vaikutti muutkin tekijät.

1. Pitää olla vkloppu, koska jos tapahtumaan saadaan mukaan enemmän porukkaa kuin viimeksi (3), niin ihmisillä yleensä tuppaa olemaan enemmän aikaa lauantaisin kuin esim. arki-iltana.

2. Viikkoa myöhemmin on juhannus = ei käy. Siitä viikkoa myöhemmin juhannuksen jälkihöyryissä = ei käy. Ja sen jälkeen ollaankin jo melkein heinäkuun puolessa välissä, ja kun viime vuoden läpijuoksijoista 66,6% kiinnostaa myös triathlon, niin eipä tänne enää mäkijuoksuja, kun Joroinen kisataan 17.7 (ehkä) ja Nokia 8.8 (todennäköisesti).

3. Viikkoa aikaisemmin on Suomi-Juoksu, ja taas viikkoa sitä aikaisemmin on varma, ettei ainakaan kukaan Suomi-Juoksuun osallistujista lähde mukaan. 05.06 on myös Tukholman maraton ja sitten ollaankin jo toukokuulla. Voi olla, ettei kukaan Suomi-Juoksijoista (Perniössäkö?) osallistu nytkään, mutta suurempi mahdollisuus siihen on kuitenkin olemassa viikko jälkeen (jos paikat on kunnossa), kuin viikkoa ennen (valmistautuminen).

4. Entä sitten Jukolan viesti. Kisataan samana viikonloppuna, 19-20.6. No juoksuun osallistujat jättää varmasti väliin, mutta jos katsojaksi aikoo mennä niin tässäpä on oiva tilaisuus tulla ensiksi juoksemaan mäkeä ja sen jälkeen siirtyä katsojaksi noin 20 minuutin automatkan päähän. Tästä kun ei Kytäjä-Jukolan maastoihin ole kuin pieni rykäisy. Juoksun ajankohtaakin voidaan aikaistaa aamupäivälle, jos mäkimaratoniin halukkaista on myös Jukolaan menijöitä.

Eli tapahtuma käydään 19.6.2010 klo xx.xx Tervakoskella. Tunnin ajomatka Helsinkiin, Lahteen, Tampereelle, reilu tunti Turkuun ja reilu parikymmentä minuuttia tänä vuonna käytävään Jukolan Viestiin...

Ja vielä... tässä on muuten aika hyvä majapaikka (Tervaniemi) noin kilometrin päässä Mäkimaratonin lähtöpaikasta. Ajattelin vain, että jos Jukolan viestiä on tulossa seuraamaan vähän pidemmältä, ja jos Hyvinkään/Riihimäen hotellit on täynnä, niin...

Link to comment
Share on other sites

Eli tapahtuma käydään 19.6.2010 klo xx.xx Tervakoskella. Tunnin ajomatka Helsinkiin, Lahteen, Tampereelle, reilu tunti Turkuun ja reilu parikymmentä minuuttia tänä vuonna käytävään Jukolan Viestiin...

Taitaa joukkueen kokonaispanos kärsiä liikaa, jos ensin juoksee mäkimaratonin ja sen jälkeen osuuden Jukolassa. Siispä Jukolan joutunee jättämään väliin tällä kertaa.

Olen alustavasti tulossa, mutta ei sitä vielä varmaksi tiedä, jos osuu jotain kiirettä tuohon viikonloppuun.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 4 weeks later...

Tämä on sitten yksi välipalakisoistani ennen seuraavaa satasta. Kyllä naurattaisi Tombea etukäteen, jos osallistujia olisi vaikkapa 50. Nyt mahdollisimman moni ilmoittautumaan...

Tervetuloa Pottos-Make ja muut. Pitää varmaan ruveta treenaamaan. Tuli pidettyä 5vk:n täysi urheilutauko ja 3kk:n juoksutauko, vaikka oli täysin terveenä, mutta nyt taas täysi into päällä. Ja kun tuon mäenkin näen tälläkin hetkellä ikkunasta niin eipä ole mäkimaraton unohtunut.

No, juoksukilometrejä on takana tälle vuodelle vasta noin 17 joten vielä ei olla alle viiden tunnin kunnossa. Eikä kyllä olla paljon missään muussakaan. Mutta aikaa on, siispä tänäänkin lenkille. Mukava että saadaan seuraa tuolle reilun kilsan pätkälle. Itse olen sitten seurana lokakuussa Pirkkahallin maastossa ensimmäisellä satasellani, kun väki vähenee ja tulee pimeätä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nyt kun eletään jo sitä vaihetta kisakalenterin suhteen, että seuraava tapahtuma on Tervakosken mäkimaraton, niin täytyypä nostaa ketjua ylös. Eli 19.6 täällä Tervakoskella Tervassa Juoksijat järjestää mukavan ulkoreippailun Luulionvuoren maisemissa.

Juuri nousin tuon isoimman mäen ensimmäistä kertaa Garmin ranteessa, ja hieman dataa SportTracksin kautta. Lenkin pisin yhtenäinen mäki on siis mitaltaan n.320m jossa on kokonaisnousua n.33m. Suurimmaksi kaltevuusarvoksi Garmin tarjoaa lukemaa 20,6%. En tiedä onko tuossa jotain häikkää, mutta kohtalaisen jyrkkä tuo mäen loppu on. Kaksi kertaa sitten tullaan jyrkästi alas, sitten vähän tasaista ja taas uuteen nousuun. Ja tämä kaikki siis * 38.

Tervetuloa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Markkinoidaan tapahtumaa vielä lisää, kun ensimmäinen todella kova nimi on ilmestynyt ilmoittautuneiden listalle. Nyt mukana siis ainakin 5 juoksijaa (4 Seppolalaista). Tervetuloa myös mukaan M.BoneS.

http://tervassajuoksijat.hobby-site.com/kisat/2010_Maki42/osallistujat.html

Toistaiseksi olen jättänyt mäkitreenit väliin, mutta pakko kai tuonne on mennä. Toisaalta, jos jättäisi tuon mäen kiipeämisen kesäkuulle (mäkimaratoniin), niin ei tarvitsisi kuin kerran kärsiä.

Link to comment
Share on other sites

Markkinoidaan tapahtumaa vielä lisää, kun ensimmäinen todella kova nimi on ilmestynyt ilmoittautuneiden listalle. Nyt mukana siis ainakin 5 juoksijaa (4 Seppolalaista). Tervetuloa myös mukaan M.BoneS.

Toistaiseksi olen jättänyt mäkitreenit väliin, mutta pakko kai tuonne on mennä. Toisaalta, jos jättäisi tuon mäen kiipeämisen kesäkuulle (mäkimaratoniin), niin ei tarvitsisi kuin kerran kärsiä.

Korjaan sen verran, että mukana on jo neljä juoksijaa ja minä... Mutta olen kyllä tehnyt 1-2 harjoitusta/vko Malminkartanossa, pisin tähän mennessä tommoinen 24 km (arviolta 1,2 km:n "kiekkaa" kiersin 20 krt). Käytännössä ylämäkeä ja alamäkeä, tasaista kiekalla noin 50 m. Ylihuomenna olen taas menossa sinne, päivän teemana taas ylipitkä treeni.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Muistutusta Tervakosken mäkimaratonista, joka järjestetään siis 19.6 klo 10 alkaen. Tervetuloa kaikki juoksemaan ja kannustamaan.

Lisäporkkanana toteaisin, että samana päivänä kisan jälkeen / aikana järjestän osanottajille/kutsutuille ja satunnaisille seppolalaisille (jos sattuu tulemaan katsomaan) jälkipelit / jälkilöylyt noin 50 metrin päässä mäkimaratonin lähtöpaikalta. Sauna lämmin koko päivän ja kylkiäisinä Hollanti - Japani klo 14.30, Ghana - Australia klo 17.00 ja Kamerun - Tanska klo 21.30.

Ja kaljanhan tosiaan tarjoan jokaiselle läpijuoksevalle seppolalaiselle alkuperäisen lupauksen mukaisesti jos itsellä menee reitillä yli 5h. Ja koska ei mene, niin tarjoan ne kuitenkin sitten saunan lauteilla. Tervetuloa.

Link to comment
Share on other sites

Onko pääkaupunkiseudulta kukaan lähdössä autolla Tervakoskelle? Julkinen liikenne lauantai-aamuna vaikuttaa vähän nihkeältä. Juoksun jälkeen olisi sitten tarkoitus siirtyä kiireettömästi jollakin konstilla Kytäjälle Jukolan viestiin turistiksi.

Millaista rengasvalintaa suositellaan? Jos ei alusta täysin kova ja pitävä ole, niin voisin juosta maastokengillä.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy