Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Solvalla-marssi 11.10.2009 Espoo


Recommended Posts

Solvalla-marssi Espoon Nuuksiossa. Lähtö Solvallan urheiluopistolta. Nimestään huolimatta juoksu, vaikka patikointiakin olisi tarjolla.

Menin jälki-ilmoittautuneena mukaan, 39€. 1/2-maratonin lisäksi olisi ollut tarjolla kunto-10km tai kävelyä 4/10/21 km. Maksu tuntui kovalta, mutta hyvä jos menee nuorisotyöhön (enkä tarkoita Kepua). Kyllä palvelutkin pelasivat.

Jo pysäköinnin ohjauksesta näki, että asiantuntemuksella hoidettu tapahtuma. Paikalla oli ensiapuryhmätkin ja pari sirraa. 1/2-maratonille oli lähdössä n. 60 henkilöä. Taisivat kovat hemmot olla samaan aikaan Vantaalla koko- tai puolimaratonilla.

Reitti oli hyvin merkitty nauhoin ja nuolilappusin. Kukaan ei varmasti eksynyt. Km-merkinnätkin olivat joka kilsalle. Reitti tietysti on rankka kuin mikä. Kovia nousuja ja rajuja laskuja. Laskut periaatteessa pystyy juoksemaan kovaakin, mutta perunoiden kokoiset kivet panevat katsomaan askeleen paikkaa tarkasti. Tasaisillakin osuuksilla alla on pehmeää soraa, mikä ei sinänsä haitta juoksemista, mutta hidastaa vauhtia.

Aamulla oli -5C, lähtöhetkellä klo 11 taisi lämpötila nousta nollan yläpuolelle. Lähtöpaikalla, Solvallan urheilukentällä, oli aurinkoista ja lämpimän tuntuista. Metsässä taas oli kylmempää. Itselleni tuli melkein vilu puolen matkan jälkeen. Mehupisteitä oli muutama. Niissä oli tarjolla jääkylmää mehua, jota en pystynyt yrityksistäni huolimatta nielemään. Jälkeenpäin kuulin samoja kommentteja muilta. No, eihän näin lyhyillä matkoilla mitään juomia tarvitsisikaan. Joillakin juoksijoilla oli vielä juomavyökin matkassa.

Oma juoksu oli väsynyttä. Viikon varrella pyöräilty, pelattu sählyä ja juostu ihan liikaa tuloksen teon kannalta. No, kyllä alle kahden tunnin meni, vaikka ei siitä paljon kotona kannata puhua. Maalissa oli jonkinlaiset puputytöt, vai mitä karhunasuisia ne olivatkaan, jakamassa mitaleita. Nyt se oli pyöreä, kun joskus muinoin oli suorakulmaiset laatat, joista kuudessa vuodessa sai kerättyä itselleen alueen kartan. Maalissa oli iso ajannäyttökello. Juoksijoille tarjottiin omenoita, banaaneja, mehukeittoa ja kuntojuomapullo. Suihkutiloissa oli siistiä ja väljää. Erillisessä rakennuksessa oli ollut tarjolla vielä sauna.

Tapahtumasta jäi hyvä maku suuhun, mutta kyllä ensi kerralla täytyy olla hyvin levännyt, että jaksaa kavuta niitä mäkiä. Numerolappu rinnassa ne mäet tuntuvat vielä paljon pahemmilta kuin muutoin. Nyt vain viimeinen kilometri oli helppoa laskettelua maalia kohti.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy