Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Espoon keskuspuistojuoksu 4.10.2009


Recommended Posts

Espoon keskuspuistojuoksu ja -kävely 4.10.2009 järjestettiin 27. kerran. Tapahtumapaikkana oli Saarnilaakson koulu.

Säästöä tuli jo ennen lähtöä. Osallistumismaksu oli vain 10€ juoksija-kortilla, kun ilmoituksessa oli mainittu että hinta juoksija-kortilla olisi 12€. Osallistujia ei ollut paljon, joten pukuhuoneissa oli runsaasti tilaa. Verryttelyt suoritettiin pääasiassa koulun käytävillä ja aulassa, kun ulkona tuli vettä kuin aisaa. Lämpötila oli n. +9 astetta, juuri sopiva keli juosta lyhyissä housuissa. Muutamat näyttivät ylipukeutuneen kuin olisivat olleet uudenvuodenjuoksussa.

Sarjoja oli runsaasti sekä lapsille (2 tai 4 km) että aikuisille (miehet 8, naiset 7 km), ja kaikki lähetettiin samaan aikaan matkaan. Lähtölinjalla oli yritettävä katsoa sopiva paikka, ettei heti juokse lätäkköön. Silti tossut ja sukat olivat heti läpimärät, kun aluksi nurmikon poikki juostiin. Alkuosuudella oli muutama sata metriä asfalttia, kunnes päästiin keskuspuistoon johtavalle hiekkatielle. Alkuun oli loiva, pitkä nousu ja lasku. Sitten tasaisemman osuuden jälkeen oli 4,3 km:n mittainen keskuspuistoreitti, jolla ei juuri koskaan näe pyöräilijöitä tai koirankuljettajia, koska se on täynnä kovia nousuja ja laskuja. Pahimpia laskuja ei oikeasti voi edes juosta. Jotkut taas pistävät kävelyksi pahimmissa nousuissa. Nyt reitti oli vielä tosi märkä ja kurainen ja taivaalta tuli vettä koko ajan lisää. Naisten reitti oli kilometrin lyhyempi kuin miesten, eli 4,3 km:n reitistä naiset juoksivat vain jälkiosan, kun saivat "oikaista" sen keskeltä.

Risteyksissä oli hieman epämääräisiä opasteita: valkoisia paperilappuja, joissa oli nuolia ja pienellä tekstillä 2, 4, 7 tai 8 tarkoittaen reitin pituutta. Menomatkalla juostiin isommalla porukalla, mutta paluumatkaa sai juosta yksin ja joutui funtsimaan, että menikö se reitti nyt juuri tästä. Oma juoksu oli hieman takkuista, vain alkumatkasta pysyin muiden vauhdissa, lopussa tuli ohitettua muutama naisjuoksija.

Maalissa jokainen sai hienon osallistujamitalin. Lisäksi joka sarjassa palkittiin kolme nopeinta juoksijaa pokaaleilla. Tunnelma oli mukava ja kotokutoinen. Jollakulla oli ollut GPS matkassa, ja sen mukaan reitti olisi ollut tasan 8 km. Raskas rata ja olosuhteet verottivat km-aikaa. Itse reitillä ei ollut kilometrikylttejä, joten ei ollut mitään hajua, kuinka lujaa tuli aloitettua. 4,3 km:n ympyräosuus meni itseltäni nyt aikaan 21.10, kun tavallisella lenkillä se on mennyt normaalisti aikaan 21.30-22.00.

Link to comment
Share on other sites

post-10675-14304184772719_thumb.jpg

Lähtö ja maali Saarnilaakson koululla, 8 km:n reitti: n. 2 km keskuspuistoon päin, sitten 4,3 km ympäri (vastapäivään) ja n. 2 km takaisin koululle. Naiset (7 km) juoksivat muutoin samoin, mutta tuosta 4,3 km:n ympyrän osalta keskeltä pohjoiseen tasaista tietä ja sen jälkeen ympyrän vasemman puolen.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Tuo Keskuspuiston kuntorata aka. Keskusmetsän vuoristorata on kyllä tiukka lenkki. Mäkeä riittää. Lähes kaikki alamäet vieläpä niin jyrkkiä, ettei niitä voi lasketella ilman jarrukahvaa. Ei kyllä tekisi yhtään mieli kilpaa juosta tuolla.

Eilen oli vielä "mukava" sadekeli ja reitti pehmeä, oli synkkiä ajatuksia lopussa ei voi mitään...

Link to comment
Share on other sites

Tuollaiset kuntoradat lienee suunniteltu hiihtoa silmälläpitäen. Siksi mäet ovat jyrkkiä. Sauvakävelybuumin aikanahan tuo on tietysti hyvä, sillä tasaisella sauvominenhan ei kovin mielekästä ole.

Sama juttu oli muuten lauantaina aurinkoisella kelillä, kun kävin lenkillä Tampereella eli ylipukeutumista ilmassa. Itse lyhyissä housuissa niin paikalliset asukkaat pipot, hanskat ja jonkunlaiset semitoppa-asusteet päällä juoksemassa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy