Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Lake Garda Marathon 27.9.2009


Recommended Posts

Pientä raportintynkää Gardalta niille, jotka mahdolisesti suunnittelevat ensi syksylle Gardan reissua ja mahdollista juoksua siellä.

Reillä oli lennot Ryanairilla Milanoon (330e kahdelta hengeltä). Lento sinne perjantaina ja takaisin keskiviikkona. Milanosta halvin mahdollinen vuokra-auto (149e) ja ajo Gardalle. Asuntona Riva del Gardassa huoneisto apartimentos-tyyppinen 1 mh + wc + keittiö -olohuoneyhdistelmä (200e viisi yötä). Huoneisto ei ollut rannalla(2km), joten autoa tarvittiin siirtymissä.

Lämpötila 22-25c. Juoksuaikaan vamaan paikka paikoin enemmänkin eli ainakin itselleni liian kuuma juoksuun. Lomailuun sitä vastoin ihanteellinen.

Lauantaina vierailu expoon ja numerot pussiin. Expossa yllättävän paljon väkeä. Expo oli helppo löytää ja palvelu pelasi. Englannilla pärjäsi kautta linjan erittäin hyvin.

Sunnuntaina ajoimme Malcesineen eli maalipaikalle. Auto parkkihalliin ja alas rantaan, josta lauttayhteys lähtöpaikalle Limone sul Gardaan. Lautan lähtöpaikassa lievää epäselvyyttää ja joku suomalainen selvisi lautalle viime tipassa siksi, että luuli lähtöpaikan olevan toisaalla.

Lähtöalueella odottelua 1 1/2 tuntia, joka meni sujuvasti aurinkon nousua katsellessa. Lämpötila lähellä kahtakymmentä, joten ulkona tarkeni ihan hyvin. Varusteet jätettiin järjestäjien antamassa pussissa metallihäkkiin lähtöalueella, josta ne kuljetettiin odottamaan maalissa. Hyvin tavarat löytyivä sitten maalialueella.

Jos kuulutuksesta kuulin oikein, niin suomalaisia juoksijoita oli lähes viisikymmentä. Toki sen huomaisi expossa ja juoksussakin, sillä suomalaisiin törmäsi useaan otteeseen.

Juoksureitti noudatteli enimmäkseen rantaviivaa, mutta yksi n 10 km lenkki sisämaahan tehtiin. Profiili helppo ja useita kilometrejä juoksua tunnelissa. Pitkät tunnelipätkät lopulta aika tylsiaä ja yllättävän pimeitä. Kannustus melko vaisua ja rantatietä juostessa paikkapaikoin aika yksinäistäkin, sillä katsojia ei ollut ja toisella puolella järvi ja toisella jyrkkä vuori.

Itselläni juoksu meni aika heikoisti. Jäin HCM:n ajasta 15 minuuttia. Raskastekoiselle juoksijalle kuumuus on pahasta ja kesän aikana vyötärölle kerääntynyt muutama ylimääräinen kilo ei yhtään helpottonat loppukilometreillä.

Juoksun aikana järjestelyt toimivat hyvin. Vesi pulloissa ja juomapistet 5 km välein. Energiajuomaa vasta 15km jälkeen ja vaimoni ainakin moitiskeli sen puuttumista aiemmilta pisteiltä.

Mielenkiintoinen yksityiskohta oli se, että järjestäjät palkitsivat viimeisen ennen täyttä aikaa (6h) maaliin tulleen juoksijan pokaalilla. Oli huvittavaa katsella sitä, miten hämmentynyt ja onnellinekin ko henkilö oli saamastaan huomiosta maalissa.

Joka tapauksessa voin suositella ko tapahtumaa!

Link to comment
Share on other sites

Teitähän oli paljon siellä Gardalla.

Itse olen menossa viikon päästä samoilla lennoilla kuin sinä juoksemaan Ferrarin maratonin Gardasta 100 km etelään.

Ja lupaavat edelleen yli 20 astetta lämmintä, saisi olla hiukan alempi!

Pitää laittaa tämä mara mietintämyssyyn tuleville vuosille!

Link to comment
Share on other sites

Teitähän oli paljon siellä Gardalla.

Itse olen menossa viikon päästä samoilla lennoilla kuin sinä juoksemaan Ferrarin maratonin Gardasta 100 km etelään.

Ja lupaavat edelleen yli 20 astetta lämmintä, saisi olla hiukan alempi!

Pitää laittaa tämä mara mietintämyssyyn tuleville vuosille!

Räikkönen lähti Ferrarilta ja Lanttu menee tilalle..:thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Hyvältä kuulostaa tuo Gardan mara. Itse lomailin siellä keväällä, enkä paljon tasaista juoksumaastoa löytänyt. Eikö tuo reitti ollut mäkinen?

Tuota maratonreittiä en tarkkaan tunne, mutta Riva del Gardassa lomaileville voin suositella lenkkipoluksi (Torbolasta) joenvartta pohjoiseen, Arcon suuntaan. Siellä muualta tuskin löytää tasaista maata, saatikka piennarta tai kevyen liikenteen väylää. Sama ilmiö toistuu muuallakin maailmaa, eli jokien varsilta löytyy usein kevyen liikenteen väylät, reitti on tasainen ja riittävän pitkä. Ja ulkomailla mikä parasta, eksymisen todennäköisyys aika pieni. Mutta valaistusta ei näillä muuten hyvillä reiteillä aina ole, kuten ei Rivassakaan. Rivassa olen ollut 5 kertaa, ensin työmatkoilla ja myöhemmin lomalla. Rivassa pärjää italian jälkeen parhaiten saksalla, toki englannin ohella.

Link to comment
Share on other sites

Juoksureiiti noudattelee paljolti rantatien profiilia, joten se on helppo. Muutamia loivia nousuja ja laskuja oli sekä pari tien alitusta, joissa syke hieman heilahteli.

Tällaisella maralla kannattaa nauttia maan antimista. Viinitarhan läpi juostessa napsin muutamia rypäleitä suuhuni ja ne maistuivat herkullisilta!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy