Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Hyponatremia ja hypovolemia


anskuliini79
 Share

Recommended Posts

Helle (+25c) ja maraton suoritus ovat osoittautuneet minulle todella huonoksi yhdistelmäksi. Kuulun kohderyhmään naismaratonjuoksija, joka käyttää yli 4 tuntia matkalla fiilistelyyn. Olen hakeutunut pariinkin otteeseen (ominjaloin) lääkintään sen jälkeen kun olen ilmaissut itseäni wc:n sekä erilaisten kuppien ja kippojen sielunelämään tutustuen. Myös päänsärkyä ja palelua on kuulunut kuvioon.

Viimeisen maratonsuorituksen aikana nautiskelin tasaisin väliajoin vettä, natriumtabletteja, geelejä, banaaneja ja suolakurkkuja. Suorituksen aikaista väsymystä, kramppeja tai palelua ei ilmennyt ja mieliala pysyi muutenkin korkealla.

Saamani nesteytys on sisältänyt enemmän ja vähemmän elektrolyyttejä. Viimeksi suurimpana ongelmana oli se, etteivät natrium-arvoni nousseet normaaleiksi nesteytyksestä huolimatta. Myös kalium-arvot pysyivät pitkään vaarallisen alhaisella tasolla.

Nyt tiedustelisinkin teiltä, arvoisat Seppolaiset, onko teillä vastaavanlaisia kokemuksia? Myös asiantuntija apu olisi nyt kultaakin kalliimpaa. Haluaisin olla varma tulevaisuudessa, että pystyn ennakoimaan tilannetta siten ettei lääkintää tarvita. On myös täysin mahdollista, että omat maratonini on juostu. Elämä on arvokas pelimerkki, jota kannattaa vaalia. Kiitos etukäteen tiedoista ja vertaistuesta!

Link to comment
Share on other sites

Itseltä ei löydy riittäävää kokemusta aiheesta, mutta kannattaa lukea tuolta artikkelit otsikon Exercise and dehydration alta. Erityisesti 'why drinking to thirst is the optimal way to drink'. Voi olla että kannattaa hakeutua myös tietoisesti viileämpiin kisoihin joissa voi luottavaisemmin lähteä liikkeelle hieman vähemmällä juomisella.

Link to comment
Share on other sites

Voi olla että kannattaa hakeutua myös tietoisesti viileämpiin kisoihin joissa voi luottavaisemmin lähteä liikkeelle hieman vähemmällä juomisella.

Näin juuri, ei missään tapauksessa kannata hyvää harrastusta lopettaa.

Alkukeväästä ja loppusyksystä on paljon hienoja maratoneja niin kotomaassa kuin maailmallakin, joissa ei helteen pelkoa ole. (Kankaanpää, Rautavesi, Ã…land jne...jne...)

Link to comment
Share on other sites

Voisikohan tämän ketjulaisen siirtää tuonne "Harjoittelu maratonille" -osastolle?

Kokeilin ehdottamaanne viileää ja leppoisaa syysmaratonia. Kävi kuitenkin niin, että maraton päivälle oli jo ilmoittautumishetkellä tilattu noin +25 keli. Onhan se niinkin, että esimerkiksi Kuopiossa voisi kokeilla itsenäisyysmaratonia mutta kuka haluaa helteisen joulukuun alun päivän?!? :D :D

Muokattu
ketju siirretty.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy