Jump to content
Juoksufoorumi.fiSign in to follow this  
karva

"8 prosenttia nauttii harjoittelusta"

Recommended Posts

juoksuaiheisen kirjan tehnyt kirjailija miika nousiainen heitti perjantain strada-ohjelmassa, että nykyjuoksubuumi perustuu johonkin muuhun kuin nauttimiseen.

nousiainen on seurannut maratonille harjoittelevia ja sanoi hommasta suurin piirtein näin ohjelmassa: "nään sata maratonille harjoittelevaa ja musta näyttää, että 8 tykkää siitä." loput olisivat cv-treenaajia ja työnantajan ohjaamina harjoittelevia, jotta kilpailukyky pysyisi yllä. jonkinlaista joukkosuggestiota siis pelissä.

hieman leikkimielinen provo tuo heitto, mutta aika surullista kuvaa se antaa meistä hölkkääjistä.

myönnättekö kaikki nauttivanne (mara)harjoittelusta, vai tuottavuuttako tässä vain parannellaan? (itse lähden tästä aurinkoiselle kalliolle ja purulle tekemään iltalenkkiä, jotta tuottavuus olisi ensi viikolla tapissaan...)

- - -

tässä yle areenan linkki tuohon strada-ohjelmaan. itse lausunto tulee jossakin 8 minuutin jälkeen. tuo video pyörii 25.9.2009 asti

http://areena.yle.fi/video/429051

Share this post


Link to post
Share on other sites

nousiainen on seurannut maratonille harjoittelevia ja sanoi hommasta suurin piirtein näin ohjelmassa: "nään sata maratonille harjoittelevaa ja musta näyttää, että 8 tykkää siitä." loput olisivat cv-treenaajia ja työnantajan ohjaamina harjoittelevia, jotta kilpailukyky pysyisi yllä. jonkinlaista joukkosuggestiota siis pelissä.

Eiköhän tuo ole vain kirjailijan fiktiivistä kertomusta eikä mikään yhteiskunnallinen kannanotto (en ole lukenut kirjaa, enkä aio lukeakaan). Pikainen web-haku ainakin jätti sen käsityksen, että kyseessä on ihan normaali fiktiokirja eikä mitään muuta.

Riippumatta siitä kuka nauttii harjoittelusta ja kuka ei, niin tuo "cv-treenaus" tai työnantajan ohjaus ovat ainakin ihan täysiä vitsejä. En ole itse koskaan huomannut juoksusta minkäänlaista cv-etua, enkä ole kuullut kenenkään sellaista väittävän. Ja kovin harvassa ovat työnantajat, jotka jotenkin "ohjaavat" harjoittelemaan juoksua, vaikka joku siihen saattaakin myönteisesti suhtautua.

Eli jos joku harrastaa juoksua, niin ei se ainakaan CV:stä tai työnantajasta johdu, joten se osuus on 0% (eli paljon vähemmän kuin nauttivien osuus 8%).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nautin koko sielulla ja ruumilla.

Johtoportaitten konsultit hokevat nykyään noissa mantroissaan innovaatiosta, luovuudesta ja uudistumisesta. Johtoporras sitten kaikuna toistaa noita samoja ihmesanoja meille alemmille portaille.

Joskus pitkällä lenkillä tuppaa työasiat mieleen. Eräskin innovatiivinen ajatus on lenkin aikana muhinut pienessä päässä ja uudistunut työpaikalla seuraavana aamuna luovaksi ratkaisuksi, josta on riittänyt ihmettelemisen aihetta niin kollegoille kuin johtajillekin. :voitto:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katselin Areenasta tuon ohjelman (kiitos vinkistä!). pjh:lle tiedoksi, että lainaus oli Nousiaisen haastattelusta, ei siis kirjasta. Hän totesi käyvänsä usein Linnunlaulun kahvilassa ja näkevänsä sieltä paljon maratonille harjoittelevia. Joista siis hänen mukaansa vain kahdeksan sadasta näyttää nauttivan touhusta.

Itse en viitsisi käyttää tuntikausia vapaa-aikaani viikottain touhuun, josta en nauttisi. Elämässä on kyllä niin paljon mielenkiintoista ja mukavaa puuhaa, että on pakko priorisoida, kun aika ei riitä kaikkeen. Tällä hetkellä juokseminen on aika korkealla ranking-listallani.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tottahan toi kommentti on. Veikkaan, että yksikään, joka harrastaa tuloshakuisesti juoksua ei vaan voi nauttia jokaisesta lenkistä. Lenkki voi toki olla usein "ihan jees", "hyvä treeni" tai "peruskamaa", mutta kyllä nautinnollisuus on välillä hyvinkin kaukana ja aina tulee huonoja päiviä, kun kilsoja alkaa kertyä tietty määrä ja ulkoilla pitäisi kohtuu paljon.

Toisaalta, mistä ulkopuolinen muutenkaan näkee nauttiiko juoksusta vai ei? Harvemmin ainakaan meikäläinen hymy korvissa juoksee vaikka kulku olisi miten nautinnollista ja hyvää.

Nousiaisella tuntuu kyllä olevan jotain pahasti hampaankolossa juoksuharrastusta ja juoksua kohtaan. Toisaalta pitää antaa täydet pisteet siitä, että kaveri on tehnyt varsin hyvää pohjatyötä kirjaansa varten, kun ottaa huomioon, että juoksu ei muuten ilmeisesti juurikaan kiinnosta. Hävettää vähän myöntää, mutta kirja oli kaikessa koomisuudessaan paras, mitä oon hetkeen lukenut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En todellakaan nauti jokaisesta harjoituksesta, ehkä 8 prosenttia on niitä nautinnollisia, joten aika lähelle ton kaverin arvio meni. Loput treenit on rutiininomaisia tai jopa veemäisiä, onneksi kuitenkin todella harvoin veemäisiä. Kokonaisuudessaan harjoittelu on mukavaa tai ehkä ennemminkin nautinto tulee siitä harjoittelun tuloksesta ja kilpailuista. Niistä pystyy nauttia enemmän kun on ensin vähän heitellyt piikkareita, sirotellut tuhkaa ja vuodattanut kyyneleitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

okei, täällähän on tottelevaista oravanpyörähölkkääjäporukkaa. itsekin kävin koordinoimassa lisää innovaatiopintoja tuleviin työprojekteihin tuolta purulta.

sen verran ehdin miettiä muitakin kuin tuottavuusasioita, että pohdiskelin noiden kirjailijoiden (nousiainen ja image-itkonen) viime aikojen kannanottoja meistä epätoivoisista 'muotitreenaajista'. molemmillahan kai on jonkinlainen poikaurheilijatausta. ehkä heitä korpeaa, kun oma sporttihomma jäi pääasiassa kesken ja massat täällä vaan nautiskelevat kipittelyistä ja köpöttelyistä? tai sitten he oikeasti näkevät syvälle ilmiön taakse, ja meille muille tulee aika herätä kaameaan todellisuuteen myöhemmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy