Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kataja-hölkkä 19.9, Joensuu


Recommended Posts

Tämmönen löytyi tuolta juoksukalenterin ihmeellisestä maailmasta ja tarkoitus on olla viivalla mukana. Matkoina on 7km, 14km ja puolimara. Viikon aikana pitää katsastella että miten finlandiasta palautuu ja tehdä sitten tuo matkan valinta.

Onkohan jollain tietoa mihin suuntaan juoksu lähtee? Tai onko viime vuotisista tuloksista havaintoa kellään?

Link to comment
Share on other sites

Uskaltauduin lopulta puolimaralle ja sieltähän tulikin sitten mukaan viemisiksi kisan voitto, puolikkaan oma ennätys ja hienot ja runsaat palkinnot.

Kataja-hölkässä kaikki matkat starttasivat samaan aikaan mutta puolikas lähti 100 metriä taaempaa kuin 7km ja 14km, joten heti sai hyvän kuvan mikä oli sijoitus omassa sarjassa.

Ajatuksenani oli lähteä tappelemaan kolmossijasta ja 1km tultiinkin kahden muun kanssa tasan neljään minuuttiin. Ykkönen oli noin 10 sekuntia edellä. Päätin ottaa kärjen kiinni sillä ajattelin ettei 3.50/km olisi liian kovaa kyytiä. Pian olinkin ykkösen peesissä ja jäin siihen taakse. Noin 1,8km:n kohdalla puolikkaan kärkimies juoksi harhaan, minä ja pari muuta perässä. Huomasimme tämän noin 50-100 metrin harhailun jälkeen ja eikun 180 asteen käännös ja takasin. Nyt olin taas suunnitelmani mukaan tappelemassa siitä kolmossijasta. Otimme kärjen kiinni ja jatkoimme taivalta neljän hengen porukkana pari kilometriä, kunnes porukasta tippui yksi pois. Juoksimme kolmikkona noin 4 kilsasta 11 kilsaan ja sitten aloin hiukan kiristää tahtia ja sainkin suht helposti luotua eroa. Jatkoin hiukan kovammalla tahdilla ja kolmannelle kierrokselle lähdettäessä olin jo melko varma voitosta kun takaatulijat olivat jo sen verran kaukana. Sitten en enää taakseni juuri katsellutkaan. Noin 18 kilometrin kohdalla huomasin kuitenkin, että kakkosena tullut oli ottanut minua selvästi kiinni ja aloin päästellä siinä kohdassa sen minkä finlandia-maran jäljiltä hiukan heikossa hapessa olevasta koneesta irtosi. Ero ei kuitenkaan enää pienentynyt joten puolikilometriä ennen maalia pystyi jo löysäämään. Lopussa eroa oli varmaan 15-30 sekuntia kakkoseen.

Reitistä sen verran että poikkeuksellisesti matkalla ei juostu juuri lainkaan asfaltilla vaan yli 90% matkasta taittui purulla, poluilla ja hiekalla. Ja tapahtuma oli sopivan pieni ettei polkuosuuksilla syntynyt minkäänlaista ruuhkaa, ainakaan siis puolikkaalla.

Link to comment
Share on other sites

No kärkikolmikolle pikkupokaalit, minkä jälkeen palkintoja jakanut tyttö sanoi että täältä kopista voi tulla hakemaan lisäpalkintoja. Tarjolla oli pari verkkapukua, joensuu marathon -juoksupaitoja, juoksusukkia, matkalla maratonille -kirjoja, juomapullovöitä, huiveja, fondue-settejä, jotakin kuulokkeita ja kai siellä oli vielä muutakin jos olisi laatikoita tonkinut enemmän. Palkintoja sai ottaa vapaasti ja itselle matkaan tarttui tuo kirja sekä juoksupaita itselleni ja paremmalle puoliskolle.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy