Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Lauantai 12.9.2009


 Share

Recommended Posts

Nauvossa 21,2 km - avg 133 - 2.18.55.

Tänään juoksu kulki kevyesti.

PK-vauhdilla paitsi kilometrit 16-18. Ne vedin vastatuuleen VK-alueella. Km-ajat 6.04 - 5.56 - 5.39.

Viimeksi olen juossut tämän lenkin samaa vauhtia kuin nyt viisi vuotta sitten ennen maratonennätystäni. Silloin aikaa meni minuutin enemmän mutta pulssi oli yhden lyönnin alhaisempi.

Nyt on kyllä huippupulssikin alentunut roimasti.

Siis olenko nyt huonommassa kunnossa kuin ennätystä tehdessäni.

Vai paremassa? Siinäpä kysymys!

Link to comment
Share on other sites

Viikon eka lenkki penikoita buranoilla ja jäillä paranneltua. Ekat parisataa metriä tuntuivat mutta sitten vetreytyivät. PK2-VK1-lenkki yht 13,7km, vauhti hieman alle 5 min/km. Oli mukava vetää välillä reippaamminkin, tuli tunne parinkymmenen vuoden takaa kun jaksoi painaa vauhtia lisätessäkin - kunto ilmiselvästi noussut. Päälle vartin verran jalkojen pitoa kylmässä vesisaavissa. Viikko Berliiniin.

Link to comment
Share on other sites

17,4 km/2:02:05/149 keskisyke/1005 kcal/7:01 min km vauhti

Päätin testata uusia pitkiä trikoita Espoon rantamaraa varten. Viime torstain lenkillä paleli. Nyt olen pukeutunut myös pitkiin trikoisiin, mutta puolihihaiseen tekniseen t-paitaan.

Sää oli hyvin vaihteleva. Lähtiessä vielä paistoi aurinko ja uudet pitkät trikoot tuntuivat kuumilta. Vaikka ne ovat ohuet, eivät kuitenkaan niin loppukuluneet kuin vanhat, jotka ovat varmaan pesussa ja käytössä "ohentuneet". Mutta vähän ennen Kuusijärveä alkoi tihkuttamaan vettä ja silloin vaatetus tuntui sopivalta.

Kuusijärveä toista kertaa kiertäessä tihkusade loppui vähäksi aikaa ja päätin kiertää järven ympäri 4 kertaa. Edellisestä kerrasta onkin kauan aikaa ja tämän saman 17,4 kilsan lenkin olen viimeksi juossut 26.12.2008!

Lähtiessä Kuusijärveltä alkoi satamaan uudestaan ja nyt jo sen verran reippaasti, että tossut kastuivat. Kuitenkin nyt pitkät trikoot tuntuivat hyviltä, sillä ne lämmittivät ja kuivuivat tosi nopeasti. Muuten piti juostakin kotiin aika reippaasti, koska kummasti tuo sade viilensi, siksi varmaan sykkeetkin kävivät aika korkealla.

Tämä olikin vika pitkä lenkki ennen Espoon Rantamaraa (puolikas), joka nyt hiipiikin vastaan aivan liian pian! Joka ikinen viikonloppu on ollut jotain menoa, ja nyt onkin eka viikonloppu kun pääsee juoksua treenaamaan!

Link to comment
Share on other sites

Ei ollut varma jaksaisiko sitä lähteä lenkkeilemään, mutta lopulta lähdin. Se oli hyvä se, sillä muuten olisi varmaan ollut vieläkin vetelämpi olo nyt kuin mitä nyt on. Juoksu kulki melko kevyesti ja keli oli suosiollinen. Ei tullut edes puettua liikaa päälle. Napialan kautta Leppäkosken lenkki, yhteensä tasan 25km ja ikaa kului n. 2 tuntia. En sitten osannut päättää otanko tavoitteeksi juosta 2 tuntia vai 25km, joten tein ne kummatkin. Vähän meni sykkeet taas korkealla, mutta minkäs teet - ei tämäkään juuri hengästyttänyt (ollaan kuitenkin melko tarkkaan "sykerajan" tuntumassa) avg 163bpm.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy