Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kakkuja joka lähtöön


sirpos
 Share

Recommended Posts

Nina Lincolnin jäädytetty suklaakakku

200 g Philadelphia-tuorejuustoa

100 g sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 keltuaista

2 valkuaista + 50 g sokeria

2 dl kermaa vaahdotettuna

4 liivatelehteä (laitetaan kylmään veteen pehmenemään noin vartiksi)

170 g hyvää tummaa suklaata 200 g keksinmuruja

70 g sulatettua voita

Koristeeksi haluttaessa raastettua suklaata.

Jauha keksit muruiksi.Sekoita murut sulatettuun voihin. Painele leivinpaperi kakkuvuokaan, halk. 22...24 cm. Painele muruseos pohjalle.

Sekoita juusto, sokeri ja vaniljasokeri, lisää joukkoon vispaten keltuaiset. Sulata suklaa kuumavesihauteessa.

VPuristele liivatteet vedestä, kuumenna pieni tilkka vettä ja liuota ne veteen, lisää suklaaseokseen ja sekoita hyvin.

Lisää seokseen vispattu kerma varovasti sekoittaen sekä lopuksi vaahdotetut valkuaiset myös varovasti nostellen. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja laita pakastimeen vuorokaudeksi.

Herkkuhetkiä kaikille.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ei kun tää on meille naisten kympille treenaaville:)

Ei ole niin nöpön nuukaa, onko hiukan ylimääräistä vyötäröllä kun ei niin tosissaan voi tätä hommaa ottaa.

Kiva ohje. Tätä täytyy kokeilla kun seuraavan kerran serotoiinit romahtaa päässä ja veetuttaa. Suklaa on se, mikä auttaa aina suruun kuin suruun.

Onko tää joku tankkausruokaketju ?

Eli kun näitä vetää kolme kpl illalla, on päivän hiilihydraatit saatu :)

Link to comment
Share on other sites

Onko tää joku tankkausruokaketju ?

Eli kun näitä vetää kolme kpl illalla, on päivän hiilihydraatit saatu :)

Haluaisin nähdä, kun vedät kolme tollasta 5 cm paksua ja halkaisijaltaan 25 cm:n kakkua peräjälkeen...

Vaikka olis kuinka hyvää, niinkuin ohjeesta voi päätellä, niin ei menis mulla.

Link to comment
Share on other sites

Tässä suositukseni tankkaukseen. Hiilihydraattisisältö huimat 495 grammaa. Pari illassa riittää, kun juo vähän mehua päälle :)

Olipas vaikea ja heti tuli kysyttävää:

  1. Vaahdota voi ja sokeri.

Mitä häh? Miten nuo muka vaahdotetaan? Millä?

  1. Paista kakkua noin 200 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.

Mistä tietää, onko kakku kypsä?

Vesihauteessa? Miten?

Kakku vetäytyy? Tarkoittaa mitä?

Link to comment
Share on other sites

Olipas vaikea ja heti tuli kysyttävää:

  1. Vaahdota voi ja sokeri.

Mitä häh? Miten nuo muka vaahdotetaan? Millä?

  1. Paista kakkua noin 200 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.

Mistä tietää, onko kakku kypsä?

Vesihauteessa? Miten?

Kakku vetäytyy? Tarkoittaa mitä?

Höh! perusjuttuja:

- Voi tietysti ensin sulatetaan juoksevaksi...

- Kakku on kypsä, jos se ei ole raaka...

- Vesihaude = kuumaa vettä ja siihen kuuman veden kestävään astiaan suklaa sulamaan...

- Kakku vetäytyy ollakseen parhaimmillaan. Vrt. juoksijan keventely :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share




×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy