Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Tavoitteena toinen kymppi, aikaa 2kk, miten kehittää nopeutta?


Tinna
 Share

Recommended Posts

Juoksen kolmen viikon päästä ekan kymppini eräässä juoksutapahtumassa. Aika ei tule olemaan kovin hyvä - juuri tänään juoksin 7,5 km tunnissa. Kymppiin aikaa menee siis reilustin yli tunnin verran. En ole asiasta huolissani, koska ylipainoa on jonkin verran ja olen aloittanut juoksemisen vasta pari kuukautta sitten.

Marraskuun lopulla olisi kuitenkin sopivasti vielä yksi kymmenen kilometrin juoksutapahtuma, ja ajattelin osallistua tähänkin. En löytänyt äkkiseltään googlaamalla hyviä juoksuohjelmia juoksemisen nopeuttamiseen 10 kilometrillä. Mahtaako kukaan tietää hyviä ohjelmia?

Link to comment
Share on other sites

Mahtaako kukaan tietää hyviä ohjelmia?

Kymppi on matka joka vaatii peruskestävyyttä, vaikka se joidenkin mielestä saattaakin olla pikamatka. Peruskestävyys syntyy vain pitkäjänteisellä juoksemisella. Vauhti määräytyy melko pitkälti siitä, miten paljon kilsoja on takana.

Ehdottaisin että sekoitat erilaisia vauhteja, matkoja ja juoksutapoja mahdollisimman monipuolisesti. Siis pitkää ja hidasta, lyhyempää ja nopeampaa, tasavauhtista ja intervallia, maantietä ja metsäpolkua, jne.

Tuossa ketjussa: http://www.seponkotisivut.com/vb/showthread.php?t=17833&highlight=10km keskusteltiin kutoplus-lehdessä olleesta kympin ohjelmasta. Ei liene huono ja mahdollistaa esimerkiksi intervallityyppiset harjoitteet.

Edit: Tunnet tuon ketjun varmasti, piti vielä lisäämäni....

Link to comment
Share on other sites

Itsekin aloittelin vasta juoksemisen ja nyt on takana kaksi kympin matkaa. Kannattaa ottaa mukaan juoksemisen lisäksi ohjelmaan ainakin kerran viikossa sauvakävelyä 1-1,5 h, kevyttä hölkkää 40-60min pk-sykkeellä, lepoa, venyttelyä ja kuntopiirejä. Aikani parani kuukaudessa 17 minuuttia, painoa on lähtenyt 5 kg ja seuraavan kympin tavoite on alittaa tuo tunti. Ei muuta ku nautiskellen liikenteeseen :).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy