Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Pyynikki juoksu


Recommended Posts

Kävin viime keväänä juoksemassa Pyynikki-juoksun ja tapahtuman järjestelyjä ei voi kyllä erityisemmin kehua. Imottauduin ja maksoin osallistumiseni hyvissä ajoin, mutta yllättäen paikan päällä nimeäni ei löytynyt mistään. Kilpailun jälkeen ei nimeäni eikä aikaani näkynyt tuloslistoilla, kun siitä sähköpostitse tiedustelin, nimeni ilmaantui listalle ja aikani oli noin 10 minuuttia todellista pienempi :hehe .

Reitti oli ihan taattua pyynikinharjua, mäet oli melkoisia.

Tänä vuonna ajattelin taas osallistua, niin kätevästi tässä lähellä. Toivottavasti sujuisi nuo käytännön järjestelytkin paremmin.

Link to comment
Share on other sites

Jep tarkoitus olisi Pyynikki-juoksuun myös tulla juoksemaan. Ilmoittautuminen maksuineen lähti muutama päivä sitten. Naisten kuntosarjaan menen, ja ihka ensimmäinen juoksukisa meikäläiselle yleensäkin. Jos se "kisaura" tästä sitten urkenisi.

Jos tuo reitti pyynikinharjulla menee, niin korkeuseroa kyllä piisaa. Siellä tuli treenailtua vielä muutama vuosi sitten, kun asuin siinä lähistöllä.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mikähän lienee paras tekniikka ensimmäiseen kilpajuoksuun (sitten vuoden 1979)? Hölkytän naisten kuntosarjassa. Pohjanmaan tasamaastossa juoksentelin viime viikonloppuna pk-lenkillä kympin 1t14min aikaan sykkeellä 145 tai jotain. Tämä siis ihan naama peruslukemilla ja kevyesti. Pyynikillä tuota harjua riittää aika lailla - kunhan ei ihan vuorelta sitten tuntuisi...

Lieneekö parasta juosta näkötornille saakka tavallista lenkittelyvauhtia (6-7½ min/km) ja kiristää tahtia vasta sitten, JOS puhtia piisaa munkkikahvilan jälkeenkin? :innostunut Vai uskaltaisinko heti alusta kiristää vauhtia ja mennä sykemittarin perässä 5½-6min/km vauhtia? Kai sitä kuitenkin pitää hieman tavallisesta kiristää, kun on kilpailusta kerran maksettukin. Toisaalta, jos ihan kaikki muut juoksevat alusta saakka lujaa, niin sitten minäkin. Huilitaan sitten Ilveksessä jälkikäteen. :uninen

Viimehetken vinkit otetaan mieluusti vastaan!

Link to comment
Share on other sites

Ensikertalainen tuulettaa, hip hip hurraa!

Hyvin meni tekniikat, tossu- ja vaatevalinnat - ja ennen kaikkea juoksu kauniissa Pyynikinharjun maisemissa.

Aikaa meni suunnilleen 55 minuuttia (milloin niitä tuloksia tulee johonkin??). Syke huiteli siellä 174 keskiarvossa. Mutta mikä parasta, viimeisen 1,5 km jaksoin juosta "lujaa" (mun luja vauhti on 4.10-4.50), siis ohitellen ja kurvaillen parinkymmenen ohitse. Oi ja voi, olipas se hassua! Niin hassua, että unohdin stopata maalissa innostuksissani Polarini... Nää on näitä aloittelijan juttuja varmaan.

Ja Ilveksen saunassa tarkeni ja uimassakin tuli käytyä ensin Ilveksessä, sitten perheen kanssa vielä Edenissä.

Nyt sitten kalkuloimaan ja ennustamaan tulevaa maratonaikaa.

Ja mites muilla meni? Vieläkö henki pihisee?

Nimim. Ei olisi tuosta mimmistä kuunaan uskonut

Muokkaan tähän vielä tuloksen, joka oli vähän enemmän, reilut 56 minuuttia. Pullansyönnin kanssa reilut 57 minuuttia - siinä olin nopea. =)

Link to comment
Share on other sites

Täällä meni Pyynikki-juoksu ihan jees. Mulla oli ihan liikaa päällä, joten jälkimmäisellä vitosella kun kiristelin vauhtia reilummin alkoi tuskastuttaa ja aika painui sinne liki tunnin huitteille. Jalat olisi kyllä jaksaneet paremminkin. Ekaksi juoksukilpailuksi kuitenkin ihan jees. Jos puolikkaan meinaa juosta elokuussa, niin pitää kyllä vähän vauhtikestävyyttä saada lisää.

Positiivista oli kuitenkin se, että eka vitonen meni johonkin 35 minuuttiin ja jälkimmäinen sitten jo n. 25 minuuttiin. :kädet

Link to comment
Share on other sites

Onnea kaikille Pyynikki juoksun suorittaneille. Ei se ainakaan ensikertalaiselle ole kaikista helpoin reitti. Harmittaa kun ei niitä tuloksia näy netissä missään. Kaverini kertoi, että Aamulehden mukaan olin kuntosarjan viides ajalla 38,13. Pitäisi nähdä itse kaikki tulokset, että pääsisi spekuloimaan kunnolla :voitto

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy