Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Elixirin juontajan triathlon-hanke?


cokekola
 Share

Recommended Posts

Joskus, jo ajat sitten satuin katsomaan Elixiriä tv:stä, kun siinä sattui juontaja (Jenne Virkkunen) Janne Virtanen puhumaan täysmittaiseen triathloniin osallistumisesta vuoden (!?) sisällä tms. Mitenköhän hankkeelle kävi? Selvisikö kaveri urakasta? En ole sen jälkeen puuhasta uutisia nähnyt, kun en ole kuin pari Elixiriä onnistunut katsomaan. Niissä ei asiasta hiiskuttu mielestäni enää mitään. Oliko todella tarkoitus suorittaa täysmatka, vai olivatko termit ehkä selkaisin ja oikeasti olikin tarkoitus puhua esim. perusmatkasta?

Muokattu
Korjattu Jenne Virkkunen Janne Virtaseksi, kiitos srixonille
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mutta jos Janne tykkee haasteista ? ;)

Samaa mieltä edellisten kanssa, lähes vastuutonta toimintaa hänen "valmentajaltaan"... Pitäisi olla kova pohja pöyrällä mäkisistä maastoista, että kannattaisi mielestäni harkita. Kävikö Janne kokeilemassa tänä kesänä jotain lyhyempää rykäisyä - joroisilla en ainakaan kuullut hänestä "hehkutettavan"?!

Link to comment
Share on other sites

Samaa mieltä edellisten kanssa, lähes vastuutonta toimintaa hänen "valmentajaltaan"... Pitäisi olla kova pohja pöyrällä mäkisistä maastoista, että kannattaisi mielestäni harkita. Kävikö Janne kokeilemassa tänä kesänä jotain lyhyempää rykäisyä - joroisilla en ainakaan kuullut hänestä "hehkutettavan"?!

Mitään en lajista "vielä" ymmärrä mutta onko noissa karkeloissa aikarajaa?

Link to comment
Share on other sites

Kyllä on aikaraja joka ikisestä lajista suoriutumiseen.

Lanzalla:

-Swim start is at 07.00. Swim cut off time is 09.20.

-Cut off time for the bike ride is 17.30 hours/ 5.30pm.

-Cut-off time for marathon is 24.00h (midnight).

Eli koko setti pitää vetää läpi 17 tunnissa ja transitiot toiseen lajiin on tapahduttava cut-off limittien sisällä.

Link to comment
Share on other sites

Mutta toisaalta mulla ei ainakaan ole mitään käsitystä Jannen kunnosta ja kyllä tuon läpi pääsee 17h:ssa vaikka ei mikään huippukuntoinen olisikaan. Tulee vaan mieleen että onko tuo nyt oikeasti hienoa ja mukavaa haukata aina noin hirmuinen pala kerralla, vähän niinkuin tässä paljon keskustellussa postissa on kuvailtu. Tiivistettynä:

"I also come across people who have never done a triathlon at any distance and are contemplating doing an Ironman as their first race. There’s no concern for how fast they might go. It’s just get to the finish line so they can hear those magic words, “You’re now an Ironman.” Then they can get a tattoo on the ankle, I guess."

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Tämä on kyllä ihan pohtimisen arvoinen kysymys. Onko hirveän paljon järkeä lähteä hakemaan pelkkää fiilistä ja sitä muiden arvostusta kisasta jos aika on vaikka tässä tapauksessa 16 h? Tietysti tavoitteena voi olla vain oman itsensä haastaminen mutta senhän voisi tehdä lyhyemmälläkin matkalla. Itse arvostan kyllä niitä kavereita jotka vetävät vuodesta toiseen kisoja koko ajan parantaen aikojaan oli matka tai laji mikä hyvänsä. Sellaiset "kerran elämässä maraton tai ironman läpi" tavoitteet ei oikein mulle sovi. Itse haluaisin joskus kanssa kilpailla ironman matkalla mutta sitten kun triathlonin vuoro on niin alla on jo useita maratoneja, puolimaratoneja, kymppejä ja ehkä jopa muutama ultramatka. Ja aloittaa aion lyhyemmistä matkoista kuin ironman vaan sen vuoksi että tulee kilpaileminen tutummaksi.

Link to comment
Share on other sites

Jokainen syy liikkuttaa itseään on hyväksyttävä syy. Nopeus vs. matka tavoitteena ja kumpi on parempi on pohdintana turhaa.

Motivoinnin kannalta tuollainen "ylitsepääsemättömän" tuntuinen tavoite motivoi normiseppoa paljon enemmän kuin 3 min pois puolikkaan enkasta tavoite. 3 min enkasta voi olla etenkin vähän enemmän liikkuneelle paljon kovempi tavoite kuin oman kisamatkan pidentäminen puolella. Jos itsetunto riittää siihen, että on vain puolikkaan mies, voi aivan hyvin keskittyä siihen puolikkaaseen.

Jos ihmiset hakee liikkumisellaan muiden hyväksyntää ja sentähden juoksee jotain trendimatkaa tai kuningasmatkaa ovat he mielestäni aika pihalla omasta tekemisestään. Tottahan toki on katu-uskottavampaa sukulaisten silmissä olla 3:30 maratoonari, kuin juosta vitonen radalla 16 minuuttiin, mutta jokainen alle 16 minuutin vitosen juoksija varmaan kyllä kestää tuon henkisen tuskan :-).

Mutta tuollainen rohkea erittäin ison haasteen ottaminen heikoista kantimista ja etenkin sen kunniallinen suorittaminen hyvän harjoitteluputken jälkeen on todella arvostettava suoritus. Silloin se pelkkä läpipääsy on todella hieno asia vaikka jollekkin toiselle se ei olisi mitään ihmeellistä. Ongelmana tuollaisen motivoinnin kanssa on että mitä tapahtuu tavoitteet toteuduttua. Toivottavasti senjälkeen tulee uusia haasteita, joko kelloa vastaan tai vaikka vuorta valloittaessa. Tärkeintähän olisi saada liikunta elämäntavaksi.

Lähtökohtaisesti hyväkuntoiselle tuollainen IM kisan läpipääsy (17 tunnin hujakoille) ei ole mikään motivoiva tavoite, jos se tuntuu varsin helpolta tavoitteelta, eikä siitä kovin pitkään pysty treenimotivaatiota repimään. Tuolloin on luonnollista, että tavoite hakeutuu vääjäämättä ajan niistämiseen jo ennen ensimmäistä starttia. Ja jos kerran kisaa kelloa vastaan, lyhempikin matka antaa haastetta, eikä ole pakko lähteä heti pitkään matkaan väenvängällä. Itseleni neljännesmatka olisi luonnollinen aloitusmatka jos Triathlonia kokeilisin. Jos motivaatio on kunnossa on ihan varma, että lyhemmälle treenaamalla pääsee lajitekniikan ja kilpailukokemuksen kartuttamisessa nopeamin liikkeelle, kuin lähtemällä hiipimään ultramatkoille.

Kaiki edellä ketään vähättelemättä. Kaikki IM matkan suorittaneet ovat silmissäni ajasta riippumatta sankareita. Neljännesmatkalla vain ne jotka ovat nopeempia kuin itse olen :-) (edellinen oli siis vitsi).

(ja kaikki edellä mainittu oli kommenttia henkilöltä, joka ei ole triathleetti millään tasolla)

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy