Jump to content
Juoksufoorumi.fiMiten ikäsarjat toimii?


Guest Rekisteröimätön

Recommended Posts

  • Vieras
Guest Rekisteröimätön

Siis tarkoittaako vaikka N40 YLI vai ALLE neljäkymmentävuotiaita?

Mihin sarjaan osallistuu 31v?

Pelkkä N on ilmeisesti kaikille?

Entäpä sitten 47v? Onko aivan sama osallistuuko yleiseen N sarjaan vai siihen ikäsarjaan?

Ja joka on siis (yli) 40 vai (alle) 50 ?

Tyhmä kysymys kai, mutta ei tätä tietoa kyllä meinannut löytyä.

Sitten on hölkkäsarjat ilman ajanottoa. Osallistuuko ajanottoon vain tosikilpailijat vai ruukaako niihin osallistua tavisharrastajatkin?

Onko puolimaraton-tavoite kaukana jos jaksaa juosta 10km 1h 15min ja 13km menee 1h 40 min. ?

Kiitos vain sille joka viitsii vastata.

Link to post
Share on other sites
  • Replies 32
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Pääsin itse juoksemaan noita 30-v sarjoja heti kun ne tulivat mukaan. Koin ne tosi kannustavina ja ne auttoivat minua juoksuharrastuksessa eteenpäin. Kun ajatellaan SAUL:n arvoja joihin kuuluu kaiken

Jos ikäsarjalaiset otettaisiin huomioon kaikissa nuoremmissakin kilpasarjoissa, joihin heillä on oikeus osallistua, kävisi toisinaan vaikkapa niin että joku saattaisi esimerkiksi voittaa sarjat M50, M

Ainakin teoriassa voisi johtaa mielenkiintoisiin tilanteisiin, jos johonkin pikkukisaan saapuisikin paikalle vain yksi 80-v pappa, jolle sitten ladottaisiin maalissa kouraan sarjojen M80, M75, M70, M6

Eikös se mene niin, että sinä vuonna, kun henkilö täyttää pyöreitä vuosia, niin saa juosta esim. tässä tapauksessa N40 sarjassa, eli ei tarvitse olla täyttänyt 40. Riittää, kun sinä vuonna sen täyttää? 31v osallistuu todennäköisesti yleiseen sarjaan tai kuntosarjaan. Riippuu juoksijan omasta halusta mihin sarjaan itsensä haluaa laittaa juoksemaan, mutta kumpikin sarja käy niin halutessa. 35 on ensimmäinen veteraanisarja minun tietojen mukaan. Pelkkä N = Naisten yleinen sarja. 47vuotias saa osallistua yleiseen sarjaan, ikäsarjaan, tai kuntosarjaan useissa juoksutapahtumissa riippuen onko kyseistä sarjaa tapahtumassa. Tavisharrastajiltakin otetaan ajat siinä missä muiltakin. Eikun rohkeasti vaan mukaan juoksutapahtumiin.

Muokattu
Link to post
Share on other sites

Tätä itsekin pähkäilin, kun en ole mikään kilpaurheilija ollut koskaan, vaan nyt vasta ajatellut lähteä kisailemaan. Ilmesesti siis näistä vastauksista voi tulkita, että kun on esim. 44-v. nainen, niin juoksee (jos ei halua juosta yleisessä N-sarjassa) N 40-sarjassa. Vasta kun samana vuonna täyttää 50, voi juosta N 50

-sarjassa. Eli sarja tarkoittaa vähintään -ikää eikä enintään -ikää. Miten tämäkin voi olla jotenkin epäselvää...

Link to post
Share on other sites

Noinhan se menee, kuten edellä jo todettu. Kotimaisissa kisoissa noudatetaan ns, kalenterivuosisääntöä, eli ikäsarja määräytyy vuoden viimeisen päivän iän mukaan. Kansainvälisissä kisoissa taas käytetään kilpailupäiväsääntöä, eli sarjan edellyttämät ikävuodet tulee olla täytettynä ennen kisojen avaamista.

Itse osallistun tänä vuonna kolmeen eri sarjaan: yleiseen, 45- ja pojat 50v.

Link to post
Share on other sites
  • 11 years later...

Miten lie ikäsarjat nykyisin yhteislähdöllisissä juoksukilpailuissa? Osallistuvatko ikäsarjalaiset oman ikäsarjansa lisäksi automaattisesti myös yleiseen sarjaan? Eli jos ikäsarjalaiset miehittävät koko kilpailun vaikkapa kolme nopeinta aikaa, niin yleisen sarjan nopein mies ei voi olla kolmen joukossa? Vai ovatko kaikki sarjat erillisiä? Silloin käy niin kuin suunnistuksessa, jossa nuorimpien ikäsarjojen parhaat kilpailevat yhä yleisessä sarjassa. Siksi usein jopa absoluuttinen taso saattaa koventua 35-sarjasta 40-sarjaan siirtyessä ja vielä 40-sarjasta 45-sarjaan siirtyessä. 50-sarja alkaa olla rajapyykki, jossa parhaatkin alkavat yleensä asettua oman karsinaansa. Toki tähän vaikuttaa suunnistuksessa myös sarjojen matkakohtaisuus.  

Link to post
Share on other sites

Ainakin taalla USAssa on kaytanto, etta palkinnot jaetaan nopeimmille naisille ja miehille huolimatta siita, missa sarjassa kilpailevat. Eli voitat nopeimman naisen palkinnon, jos olet kisan nopein vaikka olet esim. N40 sarjassa. Tuplapalkintoa ei anneta eli tuo nopein N40 nainen ei saa sarjan N40 ykkospalkintoa vaan se menee N40 sarjan nopeimmalle naiselle, joka ei sijoittunut yleisen sarjan palkinnoille. Nain saadaan palkinnot jaettua mahdollisimman monelle eika kukaan ei saa tuplasti pokaaleija. Kasittaakseni tavoitteena on, etta saadaan enemman tyytyvaisia pokaalin ansainneita juoksijoita 🙂

Link to post
Share on other sites
On 25.7.2009 at 16.33, Guest Rekisteröimätön kirjoitti:

Onko puolimaraton-tavoite kaukana jos jaksaa juosta 10km 1h 15min ja 13km menee 1h 40 min. ?

Kiitos vain sille joka viitsii vastata.

 

Puolimaratontavoite on tällöin noin tunnin päässä

 

1h 40 min / 13 km = 7,69 min / km

21,1 km * 7,69 min/ km = 162 min

162 min - 1h 40 min = 62 min

 

Vakavasti ottaen olen lähes varma, että puolimaratonin jaksaa kyllä juosta, jos jaksaa juosta 13 km tuohon aikaan.

Link to post
Share on other sites

Yleensä Suomessa palkinnot jaetaan sarjoittain ilmoittautumisen mukaan. Monissa kisoissa voi valita osallistuuko ikäsarjaan vai yleiseen. Itse esim. joskus vuosia sitten tulin yhdellä pienellä maratonilla toiseksi ja sain M40 sarjan toisen palkinnon, koska voittaja oli samasta sarajasta. Kolmantena oleva sitten ihmetteli, kun oli yleisen sarjan voittaja, vaikka oli hävinnyt kymmeniä minutteja voittajalle. Olisiko ollut vielä niin, että neljäs oli oikeasti yli 40v, mutta oli vahingossa ilmoittautunut yleiseen sarjaan ja sai siten yleisen sarjan kakkospokaalin. Viimeksi samaan kisaan osallistuessani tulin maaliin kolmantena ja sain M50 voittopokaalin. Monissa pienemmissä kisoissa nämä tosiaan menevät usein aika hassusti, kun kovempia menijöitä harvemmin niihin eksyy edes podiumin täydeltä. Näin varsinkin maratonilla, joita harvempi juoksee tavoitteellisesti kovin usein. Onhan toki maratonkeräilijöissäkin muutama nopeampi, mutta useimmat heistä keskittyvät läpihölkkään. Isommissa kisoissa, joissa on oikeita ellittijuoksijoita, ikäsarjat ja sijoitukset menevät toki yleensä loogisemmin.

Link to post
Share on other sites

Mielestäni homman pitäisi mennä niin, että kaikki osallistujat otetaan huomioon yleisessä sarjassa. Ikäsarjoihin saisi osallistua, jos ikää ja halua riittää. Yleisen sarjan mitalisteille ei jaettaisi ikäsarjamitaleita, mutta sijoituksen he saisivat myös ikäsarjaansa. Siten toiseksi nopein M40 juoksija saisi ikäsarjan hopean (oletuksella ettei sijoitu yleisessä sarjassa mitaleille) silloin, kun nopein M40 voittaa myös yleisen sarjan. 

Link to post
Share on other sites

Jos ikäsarjalaiset otettaisiin huomioon kaikissa nuoremmissakin kilpasarjoissa, joihin heillä on oikeus osallistua, kävisi toisinaan vaikkapa niin että joku saattaisi esimerkiksi voittaa sarjat M50, M45, olla toinen M40 ja voittaa taas M35 ja olla vaikkapa kolmas MYL.  Jos ikäsarjalaiset otettaisiin huomioon vain siinä sarjassa mihin on ilmoittautunut, ei jonkin sarjan voittaja toisinaan ole sarjaiän täyttäneistä alkuunkaan nopein, joka saattaa aiheuttaa hämmennystä palkinnoissa ym. * 

 

Eihän siinäkään nykysäännössä ole mitään järkeä, että "veteraanien" ikäsarjaennätykset menevät vain yhteen ikäsarjaan, vaikka ennätys on parempi kuin nuoremmassa sarjassa. Ja sama toisinpäin.

 

Onhan sarjamääritelmä; kyseisen sarjan ikä tai enemmän.

 

Miten lie sitten naisten ja nuorten osalta osalta? Saako nainen tai nuori ilmoittautua esimerkiksi miesten yleiseen sarjaan ja jäädä huomiotta naisten tai nuorten sarjassa.

 

*Joskus näkee kikkailua, jossa on valittu ikäsarjoista nuorempi sillä perusteella, että taso on ollut siellä heikompi.

*Kerran on mennyt yhteislähtökilpailun voittajan rahallisesti arvokas palkinto toiseksi nopeimmalle, koska nopein oli eri sarjassa.

 

Link to post
Share on other sites
2 tuntia sitten, NORDMAN kirjoitti:

Jos ikäsarjalaiset otettaisiin huomioon kaikissa nuoremmissakin kilpasarjoissa, joihin heillä on oikeus osallistua, kävisi toisinaan vaikkapa niin että joku saattaisi esimerkiksi voittaa sarjat M50, M45, olla toinen M40 ja voittaa taas M35 ja olla vaikkapa kolmas MYL.  

Juuri noin sen pitäisi mennä. Jos on niin kova luu 50+ ikäisenä, että pieksee 10 vuotta nuoremmat, niin mielestäni ansaitsee tulla noteeratuksi myös siinä sarjassa. Edellistä viestiäni korjaten, voisi saada kaikista sarjoista myös mitalit. Muuten menee arpomiseksi onko MYL pronssi arvokkaampi kuin M40 kulta. Eli mikä mitali pitäisi saada, jos saa vain yhden.

2 tuntia sitten, NORDMAN kirjoitti:

 

Eihän siinäkään nykysäännössä ole mitään järkeä, että "veteraanien" ikäsarjaennätykset menevät vain yhteen ikäsarjaan, vaikka ennätys on parempi kuin nuoremmassa sarjassa. Ja sama toisinpäin.

Ei olekaan järkeä. Ilman muuta ennätykset pitäisi huomioida kaikissa sarjoissa, joihin kisaaja on ollut kelpoinen.

 

Edellä olevassa näen ongelman vain silloin, kun on sarjakohtaiset lähtöryhmät. Tällöin olosuhteiden muuttuessa ikäsarjalainen voi päästä kisaamaan paremmissa olosuhteissa yleisen sarjan menijöitä vastaan.

Link to post
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

Voit nyt heti vastata ketjuun ja rekisteröityä myöhemmin. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy