Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kotkan Meripäiväjuoksu 16.7


Recommended Posts

Eipä löytynyt puuta tälle tapahtumalle. Kesälomalle tiirailin kisoja ja tuollahan vois poiketa. Matkakin sopivan oloinen vajaan tunnin rykäisy. Onko palstalaisilla kokemuksia? Muita osallistumassa tapahtumaan? Viime kesänä lomareissulla yövyttiin Kotkassa ja lenkkiäkin tuli niissä maisemissa heitettyä, kivan oloinen paikka. Tuota reitin tiestöä ei tullu juostua juurikaan, pysyttelin keskustan alueella. Onkohan reitillä mäkiä kuinka paljon?

Link to comment
Share on other sites

Melko tasainen reitti on. Olen ollut vain reitin varrella katselemassa juoksua. Ainoa pidempi nousu taitaa olla loppupuolella kun palaillaan takaisin Katariinan kaupunginosaan ja vielä loivaa mäkeä maauimalan ohi kohti maalialuetta. Pikkunyppylöitä matkan varrella esim. silloille siirryttäessä ja alikulkutunneleiden jälkeen.

Link to comment
Share on other sites

Kahdesti on tämä reitti kierretty (2006 & 2008). Reitti on valtaosin asfalttipintaista pyörätietä. Alkupuolella (about 3-6 km kohdalla, ennen kuin tullaan Langinkosken sillalle) mennään metsän siimeksessä polkuja pitkin. Mieleeni on jäänyt näistä polkuosuuksista, että muutamissa kohdin on polulla kivenmurikoita ja puun juuria, joten kannattaa hiukan varoa mihin jalkansa asettaa. Samoin polku on aika kapeaa paikka paikoin. Suurin mäki reitillä on loppupuolella, kun aletaan saapumaan takaisin kohti lähtöpaikkaa, mutta ei reittiä missään tapauksessa voi erityisen mäkiseksi kuvata, lähinnä "normaaliksi". Kuten Mesonge toteaa, sopivalla tuulella saattaa olla paljon suurempi merkitys.

Ketjussa ”Kisaraportteja sieltä sun täältä” http://www.seponkotisivut.com/vb/showthread.php?t=2139&page=7 viesteissä nro #92 ja #93 minä ja Peksu kerromme viime vuoden kisasta jokusen sanan.

Tänä vuonna tapahtuma ei valitettavasti mahdu ”kisakalenteriini”, mutta voin silti lämpimästi suositella sitä.

Link to comment
Share on other sites

Kotkan meripaivajuoksua. Todella hyvin jarjestetty tapahtuma hauskoine yksityiskohtineen.

Janne Porkka (muistanhan nimen oikein?) on ollut juontamassa, ja joka kerta on ollut mukana joku julkkisurheilija jakamassa palkinnot. Hyvahenkinen kesatapahtuma, joka on saanut aina hyvalle tuulelle (:

Suosittelen.

Link to comment
Share on other sites

Viime vuonna oli kesäloma juuri samaan aikaan ja osallistuminen oli helppoa. Nyt pitäisi jollain verukkeella päästä töistä livistämään mukaan. Mietintämyssy sauhuaa sopivan tekosyyn keksimiseksi :conf:

Tässäkin ketjussa mainittu polku keskellä vihreää metsää on aivan mahtava pätkä :thumbsup: Unelmien täyttymys olisi juosta koko mara tälläisellä reitillä. Eikä se ole mikään kapea metsäpolku vaan leveydeltään noin puolet kävelytiestä. Valitettavasti se taisi loppua jossain 6 kilometrin kohdalla ja sitten alkoi tylsä kävely-/pyörätieosuus maaliin asti.

Sääkin näyttäisi tällä hetkellä torstaille aurinkoiselta.

Jotenkin vain pitäää luimuta mukaan :cool0010:

Link to comment
Share on other sites

Meripäiväjuoksu yllättävän raskaana suorituksena takana. Helle vaikutti jostain syystä enemmän kuin Tukholmassa? Kahden ensimmäisen juomapisteen sotkuja lukuun ottama ihan kiva taaperrus. Tunnelma ja järjestelyt pelasivat omalla kohdallani muuten ihan kivasti :dankk2: Sain vielä kaksi "hemmetin hienoa" meripäiväjuoksulippistä lähtiessäni (kenelleköhän antaisi eteen päin?).

Tässäkin ketjussa mainittu polku keskellä vihreää metsää on aivan mahtava pätkä :thumbsup:

Kyllä muisti on lyhyt. Tuli nyt oikein seurattua vanhan muistikuvan mukaan tätä pätkää. Eihän se nyt ollutkaan kuin alle puolen kilometrin pätkä, mutta kuitenkin aivan hemmetin hieno pätkä.

Kuis järjestäjä on voinut edes ajatella, että poliitikko Jyrki Häkämies korvaisi elävän legendan Matti Nykäsen julkkisvieraana viime vuodelta. Hei herätys :fighting0056:

Link to comment
Share on other sites

Tuo lyhyt metsäpätkä on aikoinaan syntynyt sen kaupunginosan (Metsolan) asukkaiden 'oikopolusta'. Eli ihmiset kulkivat Metsolan rannasta Langinkoskelle pienen metsäisen alueen läpi säästääkseen aikaa. Ja Meripäiväjuoksun reitti kulkee nyt sitten tuota polkua pitkin, joka on nykyään ihan virallinen kävelytie, ei siis mikään kinttupolku. Kartastakin se löytyy samanvertaisena kuin asfaltoidut pyörätiet.

Link to comment
Share on other sites

Menomatka oli mukavampi, kuin paluumatka. Siis reitillisesti. Mennessä oli metsäpätkän lisäksi vaihtelevaa maastoa ja asuinaluetta, sekä erilaisia tienpätkiä. Paluu taas lähinnä suorahkoa pyörätietä. Väsyneenä pitkät suorat ei oo kovinkaan herkkua. Toki sillan ylitys oli hieno kokemus, eräänlainen merkki maalin lähestymisestä. Matka taitaa olla 14,4km, tapahtuman keskustelussa oli joku laittanu 14.44 tai jotain. Eli jos mitta on tuo, niin ainakin viimeinen kilsatolppa oli liian aikaisin. Mulla kun mei 2.45 maaliin siitä, eli sen mukaan olis pitäny olla ainakin 700m siitä vielä maaliin.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy