Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ristiinan puolimaraton ja hölkkä 11.07.2009 klo 15.00


Recommended Posts

Mukava, suht pienimuotoinen ja järjestelyiltään hyvin toimiva Ristiinan puolimaraton ja 10 km hölkkä (sekä 5 km kävely) on jälleen tarjolla 11.07.2009 klo 15.00. Mikäli haluaa lähteä testaamaan itseään baanalle, jossa ehdottomasti saa juosta koko ajan, niin silloin kannattaa ottaa harkintaan tämä. Reitti on edestakainen tyyliä tuonne <-> takaisin, mäentöppyrää / mutkaa perinteisellä suomalaisella maalaistiellä on toinen toisensa perään. Sarjojakin on tarjolla vaikka kuinka, joten hyvällä tuurilla tavallinen kuntoilijakin kuittaa pokaalin palkintopallilla seisten. :sign0133:

Copy/paste järjestevän tahon (Ristiinan Urheilijat) sivuilta http://ristiinanurheilijat.sporttisaitti.com/

10. PUOLIMARATON ja 18. RISTIINAN HÖLKKÄ

la 11.7.2009 Ristiinan urheilukenttä alkaen klo 15. Sarjat: M, M35, M40, M45, M50, M55, M60, M65, N, N35, N40, N50 puolimaraton, M/N Kuntosarja, M/N Kunto 10km, P/T15 5 km, Kuntokävelysarja 5 km, ei ajanottoa. Ilm. kilpailupaikalla klo 13.00 alkaen. Os.maksu: ½-maraton 12 €, 10 km 10 €, P/T 5 €, Kävelysarja 5 €.

Itse on tullut käytyä kolmena vuonna peräkkäin paikalla. Katsotaan ja tuumitaan, osuuko kohdalle tälläkin kertaa.

Link to comment
Share on other sites

Onko tietoa, kuinka hyvin nuo matkat on mitattu? Eli ovatko virallisia?

Eipä ole järjestäjien sivuilla tarjolla mitään faktaa, miten matka on mitattu.

Lähtöviiva on maalattuna siinä urheilukentän vieressä kulkevalla kadulla ja kääntöpaikalla puolestaan on tötsät, joiden ympäri pitää kiertää ja ne on muistaakseni jossain maantien mutkakohdassa. Muistikuvani mukaan viime vuonna lähtöpaukkua ampunut kaveri sanoi jotain siihen tyyliin, että "joka iikka viivan taakse, jos haluaa juoksustaan virallisen ajan itselleen" tai jotain siihen suuntaan. Joten luulisi, että matka on virallisesti mitattu, mutta 100 % varmistus kaivataan joltain paremmin asian tuntevalta.

Link to comment
Share on other sites

retkikartta.fi:n näyttämän mukaan ainakin kymppi on selvästi (n. 250m) alimittainen. Matkan tikutteli karttaan juoksija, joka on kerran osallistunut tähän kisaan.

Harkitsen tässä yhteydenottoa järjestäjään asian tiimoilta. Hehän ehtisivät vielä korjata asian ja pidentää reittiä sen verran, että kymppi tulee täyteen. Voisin hyvinkin osallistua kisaan, jos siitä saisi kohtalaisen luotettavan kympin noteerauksen.

Link to comment
Share on other sites

Juoksija-lehden kalenterista poimittua:

"REITTI: Virallisesti mitattu asvalttipäällysteinen edestakainen maantiereitti. 3 juomapaikkaa matkan varrella."

Mitähän tuo Puukäden luonnehdinta mäentöppyröistä/mutkista tarkoitti, kannattaako lähteä yrittämään ennätystä?

Joo, tuollahan näyttäisi todellakin olevan sanottuna ihan mustaa valkoisella reitin mitan virallisuudesta.

Reitin profiilia en henkilökohtaisesti pidä kovin ihanteellisena ennätysjahtiin, mikäli nykyinen PB on tehty jollain tasaisella baanalla otollisissa olosuhteissa ja ellei tuloskunto ole kohonnut ihan uusiin sfääreihin. Tosin on meikäkin tällä reitillä puolikkaan silloista PB:täni parantanut v. 2007, mutta tällä hetkellä ajatus vastaasta kuulostaisi utopistiselta. Kuten totesin, reitti on tyypillistä vaihtelevaa mutta luonnonkaunista maalaisraittia, jossa mäkeä ja mutkaa piisaa. Pientä kallistelua on myös sivuttaissuunnassa paikka paikoin. Vähän samaa kuin Forssan suvi-illan reitti välillä Tammela - Porras.

Link to comment
Share on other sites

Eilen tuli käytyä puolikkaalla Ristiinassa, joten laitetaan muutama sana kisasta. Paikalla oli arviolta reilut 100 kilpailijaa. Järjestäjien sivuilta en vielä löytänyt tuloksia, joten tarkka määrä selvinnee ajastaan sieltä.

Kisan alla aurinko enteili tuskallista taivalta, mutta muutaman kilometrin juoksun jälkeen taivas pilvistyi selvästi ja lämpötilakin laski varmaan jokusen asteen. Puolikkaan kääntöpaikalta kotiapäin tullessa oli selän takana tullut jopa muutama tippa vettä, tie oli aavistuksen kostea jossain 3-5 km ennen maalia.

Oma juoksu oli tarkoituksellisesti alkuun hiukan varovaisempi ja omaa kroppaa kuulosteleva. Forssan kokonaisen loppupuolen hankaluuksia ei kaivattu, vaan tarkoitus oli saada ehjä ja tasapainoinen, omassa hallussa koko ajan kestävä suoritus. No, sellainen tulikin, loppuaika tosin ei ollut erikoinen, mutta eipä hyydyttykään, vaan meno- ja paluumatkat olivat hyvinkin tasaista vauhtia ilman mitään ongelmia. Kääntöpaikalla väliaika oli lähes tasan 47 min ja maalissa oltiin 1.34 ja rapiat.

Järjestelyt Ristiinassa ovat perinteisesti toimeneet ok eikä tämä kerta tuonut poikkeusta. Juomapaikat olivat samat kuin ennenkin eli reitin varrella oli 5 juomapistettä, jossa vettä ja mehua.

Kiitokset kanssakilpailijoille, ennen kisaa ja maalissa tuli juteltua useankin kanssa. Seppolaisista paikalla oli takuuvarmasti Arska-68, koska kimppakyydillä tultiin. Liekö ollut muita...?

Edit: Tuloksetkin löytyvät nyt täältä: http://ristiinanurheilijat.sporttisaitti.com/tiedotearkisto/?num=13002

Muokattu
Lisätty linkki tuloksiin
Link to comment
Share on other sites

Joo, tuli käytyä eilen Ristiinassa. Lähdin puolimaratonille helteestä ja mäkisestä reitistä johtuen nöyrin mielin parantamaan ainoaa virallista puolikkaan noteerausta (1.51) tavoitteena alittaa 1.50.

Alussa tuntui kuitenkin että juoksu lähti kulkemaan hyvin, joten menin alusta lähtien hiukan alle 5 minuutin kilometrivauhtia. Tarkistin tavoitetta matkan varrella 1.45 alitukseen, ja lopun kovalla puristuksella tuo raja alittui. Lopussa mentiin ihan urku auki, päivitin mitatun maksimisykkeen loppusuoralla 202 => 206 joten kaikki oli pelissä.:Bolt:

Jos joskus voi sanoa, että kaikki meni nappiin, niin eilen kävi niin. Sokerina pohjalla tuli vielä tehtyä lievästi negatiivinen splitti, joka on ollut melko harvinaista pidemmillä matkoilla.

DS Trainerit sopivat juuri tälle matkalle hyvin, vähän alkoi jo lopussa vetää polvia koukkuun, joten yhtään pidempään ei olisi ollut miellyttävää jatkaa. Viimeisellä vitosella säikäytti vähän oikean jalan kengästä kuulunut läpyttävä ääni, joka paljastui maalissa kantapään kohdalta repsottavaksi ulkopohjan palaksi. Toivottavasti pikasuutari hoitaa.

Olen samaa mieltä puukäden kanssa siitä, että järjestelyt pelasivat mainiosti. Reitti on mukava ja vaihteleva muutamista mäentöppyröistä huolimatta. Kun aurinkokin vielä meni mukavasti piiloon pilvien taakse, niin loppumatkaa oli huomattavasti mukavampi taittaa viileämmässä säässä.

Kaksi viikkoa Mikkeli-maratonin jälkeen oli sopiva ajankohta nykäistä puolikas, joka tuntui maratonin nylkytyksen jälkeen oikealta juoksukilpailulta. Mikäli tämä kisa pysyy samalla paikalla ensi vuoden kalenterissa, olen takuulla mukana silloinkin.

Kiitokset kanssakilpailijoille hyvästä seurasta, ajoittaisesta puuskutuksesta johtuen olin tosin ainakin loppumatkasta melko hiljaista juttuseuraa!

Suosittelen vilpittömästi kaikille.:hali_knuffl_rein:

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Mukava tapahtuma oli tämä. Olin Puukäsi#13:n kyydissä, tosin vain matkat kotoa Ristiinaan ja takaisin, juoksun aikana en kyydissä sentään pysynyt. Forssassa kokomatkalla kuukausi sitten hyydyin pahasti ja nyt sitten lähdin minäkin varovaisella alkuvauhdilla kunnes sitten puolimatkasta uskalsin kiristää vauhtia. Juoksu meni kaikkiaan hyvin putkeen, jälkimmäinen puolisko pari minuuttia nopeammin kuin ensimmäinen ja loppuaikakin vain vajaan minuutin tasaisella kotiradalla (Kourula) tehtyä omaa ennätystä heikompi, eli loppuaika oli 1.42 ja sekunnit päälle. Reitti oli - vaikkakin vähän raskas - mukava juosta. Ensi vuonna uudelleen!

Link to comment
Share on other sites

Tulihan sitä taas yhden välivuoden jälkeen hölkkäiltyä puolikas läpi. Aloitus oli aivan älytön, ekan kilsan väliaika 3.30 kun juoksin muun porukan mukana. Sitten oli pakko alkaa hiljennellä. N. 7 kilsan kohdalla sain kiinni naisten johtokaksikon, jonka peesiin jäin 'huilailemaan' ja puolimatkassa alko olo jo olla taas parempi ja lähdin vetämään. Loppu tultiin vuorovetoa naisten sarjan voittajan kanssa, jonka vetoavusta oli kyllä suuri apu. Lopputuloksena enkka parani huimat 13 sekkaa.

Kivahan täällä on juosta, vaikka eihän tuo reitti kaikkein nopein ole. Mutta kun juoksun jälkeen pääsee Saimaalle saunomaan ja uimaan, niin kyllähän siinäkin on porkkanaa tulla tänne juoksemaan.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy