Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Puolikas ja eka mara - välissä 3 viikkoa?


Aino

Recommended Posts

Eli kysymys on lähinnä siitä että onnistuuko? Ehtiikö puolikkaasta palautua maratonille tarpeeksi kolmessa viikossa. Oli tarkoitus nyt tulevana viikonloppuna juosta puolikas, mutta muut kiireet menivät edelle. Puolikkaan olisin siirtänyt mielelläni jonnekin heinäkuulle tai elokuun alkupuolelle, mutta en Kuopion seudulta oikein löytänyt mitään silloin. Ehdotuksia, tietoa kellään? Mutta katsoin että Juankoskella on 23.8. puolikas ja siitä on kolmisen viikkoa Finlandiaan.

Taustaa sen verran, että 3 puolikasta takana 2:01-2:07 ajoilla, tavoitteena tänä vuonna olisi kahden tunnin alitus, jonka tahtoisin tehdä. Mutta toisaalta on myös tulossa ensimmäinen maraton, ilman aikatavoitteita kylläkin. Viikkokilsat pyörii tuolla 35-45 paikkeilla, Sepon ohjelmien yhdistelmällä olen tässä treenaillut.

Apuja?

Link to comment
Share on other sites

Ei tuossa pitäisi mitään ongelmaa olla varsinkin, kun ei maratonilla ole aikatavoitetta. Aika tavallinen tapa on juosta testipuolikas kolme tai neljä viikkoa ennen tavoitemaratonia. Itse juoksin puolikkaan ennätykseni viikko maratonin jälkeen eli toimii toisinkin päin. Ei tosin ollut maksimaalinen maraton vaan kiihtyvävauhtinen treeniversio, jossa vasta toinen puolisko mentiin kohtuuhyvää vauhtia. Palautukseen kannattaa kuitenkin satsata ja olla tarkka palautustoimenpiteiden kanssa.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos kannustuksesta. Ei sitten taidakaan olla kesän juoksusuunnitelmat pilalla, vaikka niin aluksi luulin. Pitää hyvin panostaa puolikkaan jälkeiseen palautumiseen, jotta olisin hyvässä vedossa sitten kokonaisella. Ja voisihan tuon puolikkaan perusteella ennustella jotain maratuloksestakin. Ja varmaan hyvä tilaisuus tosiaankin testailla varusteet. Teippaukset ja rasvaukset ovat minulle utopiaa, mutta varmasti varpaissa tarpeen kokonaisella. Maha onneksi on hyvin kestänyt kaikenlaista ilman ennakkokokeiluja ainakin puolikkailla, mutta kokonaisessa tarjottavaa juomaa pitäisi testailla pitkiksillä.

Nyt vaan selailemaan vanhoja viestiketjuja hyvin palautumisvinkkien ja viimeiset viikot maralle -viestien toivossa.

Link to comment
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
  • Kaikista tuotteista -5% koodilla SEPPO (affiliatelinkki)

     

    Screenshot 2022-10-17 at 12.33.21.png

     

     

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy