Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kuopio maraton 2009


Recommended Posts

Kävin viikonloppuna lomalöla juoksentelemassa Kuopiossa ja 5.9. järjestettävä maraton kauniissa maisemissa alkoi kiinnostamaan. Tänä vuonna reittiä muutetaan kulkemaan kuulemma uutta Saaristokatua pitkin.

Olisin kiinnostunut kuulemaan kokemuksista Kuopiossa: millainen reitti on (onko ennätyskelpoinen)? millainen alusta hiekka/asfaltti? tarviiko juoksennella maralla yksin (en ole keulassa enkä ehkä ihan hännillä) ja saako vetoapua? miltä homma muuten maistui savolaesten piäkaapungissa?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 41
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Yhden kerran olen käynyt. Reitti oli minusta mukava(nopeakin?), maisemat komiat ja järjestelytkin toimivat niin hyvin kuin ne Rauhalahdessa voivat toimia. Eli kannattaa varautua ruuhkiin varsinkin maalintulon jälkeen, Rauhalahti kun on ns pussinpohjalla/tien päässä ja sen peseytymistilat liian pienet. Ilmeisesti Rauhalahdelle ei kuitenkaan ole oikein hyvää vastinetta lähialueilla.

Kannattaa katsoa vanhoja ketjuja tapahtumasta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tervehdys,

Kisajärjestäjänä voisin laitella vähän infoa tätäkin kautta:

Kuopio Maratonilla tosiaan juostaan tänä vuonna uutta Saaristokatua pitkin. Toiseen suuntaan ajotieltä eristetyllä kaistalla ja takaisin kevyenliikenteenväylää pitkin. Ruuhkia ei tällöin pitäisi syntyä ja maisematkin saa katsella molemmilta puolilta siltaa. Muutenkin reitillä tulevat esiin Kuopion parhaat puolet, järvimaisemaahan täällä riittää ja toivottavasti keskusta-alueella on kannustajia runsaasti liikkeellä.

Maratonreitistä vielä sen verran, että asfaltilla mennään suurin osa matkasta, mutta kovapohjaisella hiekkatielläkin osuuksia on. Reitin virallinen mittaus tapahtuu tässä ihan heinäkuun alkupäivinä, jolloin saadaan sitten samalla uudet profiilit näkyviin sivustolle. Reitti on kyllä tasaista ainakin Kuopiossa kasvaneen näkökulmasta. Pohjanmaalainen saattaa väittää reittiä kuitenkin mäkiseksi ;)

Kympin lenkki säilyy ennallaan. Se on aika isolta osalta hiekkatietä, mutta nopeaa alustaa ja ainakin tänään aurinkoisena päivänä oikein mukavan näköistä puistobaanaa.

Tervetuloa kisaamaan ja kuntoilemaan Kuopioon, tarkoituksena on tehdä nimenomaan juoksijan näkökulmasta hyvä ja toimiva tapahtuma!

Terveisin, Olli Pulkkanen

ps. Kysellä saa, vastailen myös tänne foorumille

Link to comment
Share on other sites

En tiedä reitistä, mutta ilmeisesti €/km on aika kova.

Jep, juoksemalla maratonin tai puolikkaan saa kilometrihinnan tippumaan. Kympille kun on järjestettävä samalla tavalla ajanotto, ruokailu, huolto ym. oheispalvelut kuin pidemmänkin matkan juokseville.

Muutenhan maksut Kuopio Maratonilla ovat aika keskitasoa.

Tässä hinnasto: http://www.pohjois-savonliikunta.fi/kuopio_maraton/hinnat/

Link to comment
Share on other sites

Viime vuonna juoksin Kuopiossa puolikkaan ja tykkäsin reitistä (mitä nyt nousu Rauhalahteen oli aika raastava siihen loppuun :hali_hehe: ), joka oli kaunis ja sopivan vaihteleva. Kannustajia oli mukavasti ja tunnelma muutenkin oikein hyvä. Tuli ilmoittauduttua nytkin puolikkaalle. Tuo sattuu minulle oikein sopivaan saumaan kaikin puolin ja odotan itseltäni onnistunutta reissua. :smiley:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Kuopio Maratonille alkaa olla aika ilmoittautua, mikäli haluaa päästä halvemmalla hinnalla!

16.8. mennessä ilmoittautuneet ja maksaneet pääsevät mukaan vielä ihan mukavalla summalla. Kisavalmistelut Kuopiossa sujuvat hyvin, ja porukkaa on mukana puolikkaan 1.15 vauhdista aina 5-6h maratooniin. Ja kympillekin on mukavasti juoksuporukkaa ilmaantunut.

Ainakaan puolikkaalla ei tarvitse juosta yksin, kokonaisella voi olla pikkuisen harvempaa toisella lenkillä!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Reittihän on muuttunut edellisvuotisesta aikalailla oleellisestikin. Ei taida olla viime vuotisen kanssa yhteistä kun ehkä puolet.

n.5000km vuosittain Kuopiota ristiin-rastiin juoksevana paikkakuntalaisena on mulla aika lailla mielipiteitä tästä uudistetusta reitistä, mutta katsotaan sitten kun tapahtuma on tämän vuoden kannalta ohi että oliko muutos hyvästä vai huonosta..

Yksi pieni pyyntö olis järjestäjille:

Neljänä vuonna on ollut ruokana kanakeitto.. Olisko tänä vuonna jotain muuta?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy