Jump to content
Juoksufoorumi.fiHanne

ganglio jalkapöydässä

Recommended Posts

Todettiin tossa vasemmassa jalkapöydässä ganglio. Mitään sille ei viel tehä kun ihan muun asian yhteydessä huomasin sen ja lääkärille näytin. Oon luullu että sellanen "luu" kuuluu olla tossa kohtaa, mutta kun tuli oikeaan jalkaan vaivaa jalkapöytään, niin huomasin että ei sellasta ookkaan siinä jalassa.

Onko kellään muulla ollu vastaavassa paikassa tollasta gangliota ja miten vaivasi? Lähtikö se pois ittekseen? Ranteesta leikattiin joku vuosi sitten sellanen pois ja se johtu vanhasta nivelsidevammasta. Se ganglio ei lähteny pois vaikka tämäyttelin väliläl kirjalla tai jollain muulla painavalla. :fryingpan:(Käsikirurgi ei tykänny hyvää ). Hävis mutta palas aina takasin. Ei viittis alkaa hakkaamaan tota jalkaa. Varmaan mun varpaitten puutuminen johtuu tosta perkuleen patista.:angry:

Samaan syssyyn yksi toinen kyssäri. Ootteko saanu jalkapohjista pois syylät sillä apteekista saatavalla jäädytys systeemillä?

Että ottaa pattii tollaset patit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ranteessa on puolisen vuotta nököttänyt ganglio. Selkeesti kasvoi talvella - oisko kylmä ja hiihto voinut vaikuttaa, en tiiä?? Nyt on kuitenkin viime aikoina alkanut sulaa vähitellen pois. Lääkäri sanoi että leikataan pois syssymmällä, jos vaivaa. Joo, ei toi kirjalla tämäyttely varmaan ihan parasta hoitoa ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joopati joo. Samanlainen patti on tullu tohon toiseenkin jalkapöytään. Vähän pienempi on, mutta ehtiipä tuo kasvaa. Tarttis varmaan mennä lääkärille jotta sais lähetteen ortopedille. Hirvittää vähän jos noi työterv.lääkärit yrittää punktioida noita. Mutta eroonhan noista jollain konstilla olis päästävä. Nyt en enää ihmettelekkään miski jalkapöytään rupes edellisellä puolikkaalla 2/3 juosksun jälkeen sattumaan. Patti teki tuloaan. Nyt on kokoajan sellasta pientä särkyä nilkoista alaspäin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joku tosiaan voisi yrittää imeä sieltä sitä paksua "siirappia",mutta työni kautta huomasin, ettei se usein onnistu, möhnä on niin paksua. Joskus lääkäri ruiskutti sinne hiukan kortisoonia, kuivattaa kuulemma. En sitten enää nähnyt näitä potilaita, etten osaa toimivuudesta sanoa. kysyppäs sitä keinoa. eli ensin imu ja sitten kortisooni..siitä on jo kyllä vuosia kun noissa "piireissä " pyörin, että vieläköhän tuota tekniikkaa käyttävät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Todettiin tossa vasemmassa jalkapöydässä ganglio. Se ganglio ei lähteny pois vaikka tämäyttelin väliläl kirjalla tai jollain muulla painavalla. :fryingpan:

Mulla oli myös ranteessa ganglio joka muutamassa vuodessa "suli" itsestään eikä ole tullut takaisin. Kuulin kyllä myös, että sen voisi rikkoa kovalla iskulla, mutta oma sisu ei siihen riittänyt vaikka monesti rohkeutta keräsin... :undecided:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sain lähetteen sairaalaan. Juoksu vaikeeta, kun jalka turpoaa ja vähän särkyä iltaisin. Lääkäri kolmeen kertaan selitti, että ganglio voi tulla jalkapöytään uudestaan, mutta ei osannut kertoa millä todennäköisyydellä. Tietääkö joku? Ensin meen ultraan ja sitten leikataan, jos tää suunnitelma pysyy. Tulin vähän epävarmaksi, vaikka etukäteen olin jo päättänyt, että saa leikata. Onko kokemuksia leikkauksista? TA:lla yritettiin tyhjentää, mutta ei onnistunut, sattu vaan pirusti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kaikille kommenteista! Kirjoilla en ole pattia lyönyt, mutta sen jälkeen kun ultralla oli todettu, että ei olekaan ganglio, otettiin magneettikuva. Odottelen nyt tulosta ja lääkäriä. Jalat on "puupölkyt", juoksu ei suju. Hyvä, että voi sauvakävellä, vaikka eihän sillä pääse samaan fiilikseen. Hyvää flowta 9.8. kaikille siitä huolimatta!! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy