Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Milla tavalla palauttelette maratonista?


Emilia77
 Share

Recommended Posts

Heips kaikille!

Tukholma on takana ja koivet alkaa olla pikku hiljaa normaalitilassa. Kysymykseni kuuluu: minkälaisia palauttavia harjoituksia olette tehneet maratonin jälkeen ja kuinka pian? Ja kuinka nopeasti olette lähteneet maratonin jälkeen seuraavaan kisaan, esim. puolikkaalle?

Eilen en malttanut enää pysyä paikoillani ja kävin tekemässä reilun puolen tunnin kevyen kävely-hölkkälenkin. Muuten tuntui mahtavalta, mutta maralla kipeytynyt vasen lonkka on vaivaa edelleen. Tänään jalat tuntuu jo "normijäykiltä" liekö syynä tuo eilinen verryttely vai mikä. Perjantaina ajattelin juosta peruslenkkini (8-10 km), jos jalat tuntuvat hyviltä ja samanlaisen myös sunnuntaina. Tuleeko liikaa ekalle viikolle vai uskaltaako antaa palaa vaan omien tuntemusten mukaisesti?

Link to comment
Share on other sites

Tuleeko liikaa ekalle viikolle vai uskaltaako antaa palaa vaan omien tuntemusten mukaisesti?

Tohon en osaa sanoa tuleeko liikaa, sillä harjoittelutausta, lähtökohta ja ruhon perimä vaikuttaa varmasti palautumiseen. Nämäkin asiat ovat varsin henkilökohtaisia ja itse kokeilemalla tietää määränsä.

Omat tuntemukset taas ovat hyvin kavalia. Monesti maratonin jälkeen tulee nopeastikkin vaihe, jolloin tuntuu kaikki olevan hyvin, mut todellisuudessa kroppa ei ole palautunut. Ekalla viikolla maran jälkeen saa ottaa TOSI RENNOSTI. Jos edes mietit onkohan tämä liikaa, niin todennäköisesti se on liikaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nopeimmin olen palautunut maratonilta kun viime kesänä oli tilaisuus käydä vuorotellen avantoaltaassa ja 37 asteisessa kuuma-altaassa. Näitä vuorokylpyjä tein heti maratonin jälkeen, että seuraavana päivänä. Lihaskipu oli ohi muutamassa päivässä ja juokisin jo puolikkaan kisan jo viikonpäästä. Yleensä en ole toipunut noin nopeasti, mutta kovin monessa paikassa ei ole moisiin kylpyihin mahdollisuutta.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy