Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Pitkän hitaan lenkin merkitys


Broeck
 Share

Recommended Posts

Tässä asian helpottamiseksi lainausta tuon Juoksijalehden linkin takaa ( http://www.juoksija-lehti.fi/Default.aspx?tabid=269 ), iskunkestävyyden lisäksi:

"Pitkillä lenkeillä on monia vaikutuksia juoksijan elimistöön ja psyykeeseen. Ne parantavat hapenottokykyä, lisäävät sydämen iskutilavuutta ja synnyttävät lihaksiin uusia hiussuonia, joissa veri kuljettaa happea sitä tarvitseviin lihassoluihin. Pitkät lenkit myös opettavat elimistöä käyttämään kehoon varastoituneita rasvoja energialähteenä ja säästämään tehokkaampaa polttoainetta, glykogeenia."

Link to comment
Share on other sites

Omalta osaltani pitkällä hitaalla on kaksi pääasiallista tehtävää: ensinnäkin totuttaa jalat pitkään suoritukseen, ja toiseksi totuttaa pää pitkään suoritukseen. Nuo fysiologiset muutokset mitä pitkästä lenkistä ajan mittaan seuraa ovat tietenkin tarpeen mutta harvapa varmaan sitten maratonilla tulee miettineeksi, että ovatpa minun kapillaarisuoneni nyt hyvin avautuneet, vaan arvelisin että ajatukset pyörivät ensisijaisesti akuuteissa tuntemuksissa, eli väsyttääkö/janottaako/ketuttaako jo ja kuinka paljon.

Tuo oli minusta juuri oikein sanottu mitä Markku totesi epätoivon tunteesta.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy