Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Hcr2009 Takana !!


Guest Tuulitukka
 Share

Recommended Posts

Tuli sitten juostua: aika painui sinne 2 h 20 min paikkeille, kun piti ottaa rauhallisesti. Lähipäivät näyttävät miten elimistö reagoi, toivottavasti flunssa ei ota takapakkia. Nyt saunaan ja siiderille !!

ONNELLINEN OLO :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tuli sitten juostua: aika painui sinne 2 h 20 min paikkeille, kun piti ottaa rauhallisesti. Lähipäivät näyttävät miten elimistö reagoi, toivottavasti flunssa ei ota takapakkia. Nyt saunaan ja siiderille !!

ONNELLINEN OLO :)

Onnea Tuulitukka :thumbsup:

Minun HCR meni odotuksiin ajatellen Toodella surkeasti.

Viikko sitten tein oikeen yyyyberhienon VK lenkin missä paransin viime syksyn aikaa tuolla lenkillä tosi paljon. Odotin lähteväni lentoon tällä HCR lenkillä.

En lähtenyt :angry:

Ensiksi alku meni siihen, kun pidin lämmittelyvaatteita ihan loppuun saakka päällä. En halunnut paleltua siihen tuuleen. 5 minuuttia lähtöön ja riisuin itseni kilpailukuntoon ja menin lähtöpaikalle. Menin tuonne loppupäästä ja sain pujoteltua itseni vähän eteenpäin. Tämä oli aivan väärä valinta. Olisi pitänyt oikoa aitojen yli ainakin sinne puolenvälin paikkeille. Olin aika loppupäässä enkä päässyt eteenpäin - ajattelin, että ihan sama, kun tuleehan se nettoaika.

Ei ollenkaan hyvä!!

Heti startin jälkeen totesin, että tuohon ensimmäiseen ryhmään oli ilmoittautunut todella PALJON porukkaa joiden tavoiteaika ei ollut läheskään 1.30. Olin muuten etukäteen luulossa, että tuossa on hitaimmat 1.30 aikatavoitteella.

Startti tuli ja letka lähti eteenpäin. Juoksemaan pääsin vasta pitkälti lähtölinjan jälkeen ja sittenkin juoksu oli sitä, että varoo edellä olevien jalkoja. Oli aivan älyttömästi porukkaa ja juoksu oli todellakin sitä, että väistelee muita juoksijoita ja pitää heihin turvallisen välin.

Ensimmäiset kaksi kilometriä oli jostain todella syvältä.

Minulla ei ollut kelloa matkassa, mutta kuulin letkassa jonkun kertovan ensimmäisen kahden kilometrin väliajaksi pikkusen vajaa 11 minuuttia. Tuon kuultuani ajattelin, että tästä on jotenkin päästävä eteenpäin. Töölönrannalla oli juostavalla uralla (pyörätie/jalkakäytävä) keskellä semmoinen koroke mitä pitkin juostessa pääsin ohittaa paljon porukkaa. Tätä ohittelua kesti sen aikaa, kun tuo koroke oli käytettävissä. Sen jälkeen jatkettiin juoksua siten, että edettiin letkessa aina, kun mahdollisuus tuli.

About 6 - 15 km oli semmoista normaalia vauhtikestävyysvauhtia. Ehkä siinä oli vähän bonuksena yliyrittämistä, kun yritti ottaa takaisin menetettyä aikaa (tavoite oli 1.30 h). Arvelen menneeni tuossa lähes 4min/km.

Tämä alkoi sitten painaa jaloissa ja sen lopun tietää...

Viimeiset kilometrit oli ihan....no, alku oli syvältä, niin tämä sitten oli ihan sieltä itsestään. En ollut enää hengästynyt, juoksin vain ja odotin loppua. Ei tuntunut hyvältä. Tähän pitää sanoa Todella Iso Ruma Sana! Olen aiemmin juossut yhden puolikkaan ja tuolloin sain itsestäni kaikki irti - nyt ei alkuunkaan.

Tämä syö nyt miestä..ei ymmärrä sitten mitenkään.

Ajelin tuossa Zsadista just kotiin tänne Savoon ja mietin tätä juoksua koko matkan. Nettoennätys parantui vähän reilut 3 minuuttia, mutta odotin parannusta tulevan enemmän - tätä lupaili se viikkoa aiemmin tehty VK lenkki - odotin juoksevani lähelle 1.30, jopa alle sen.

Ei kai tämä kirjoittamalla tai märehtimällä parane!

Tätä juoksua on mietittävä enemmän ja ihan ajan kanssa. Tiedän ainakin sen, että seuraavalla puolikkaalla pystyn helpostin parantaa aikaani, kun vain teen normaalin juoksun.

Link to comment
Share on other sites

Pisti myös silmiin ne Töölönrannan kaistaleen korokkeet. Mietin koko ajan, että

mun tuurilla nyrjäytän muutenkin oireelleen nilkkani niissä (vikassa ryhmässä oli pakko

ohitella alussa melkein koko ajan, jos halusi pitää kohtuullista vauhtia päällä).

Donerail, ehkä idea olisi näissä tosi isoissa tapahtumissa järjestää pari pienempää

kärkiryhmää, ja sitten massoille ne isommat ryhmät. Tällöin todella kovan luokan

juoksijat saisivat mahdollisuuden kisata keskenään.

Tyyliin eka ryhmä 100 parasta (tavoiteaika toivon mukaan realistinen),

seuraava kärkiryhmä 101..400, tämän jälkeen sitten ne isommat ryhmät.

Link to comment
Share on other sites

Donerail, ehkä idea olisi näissä tosi isoissa tapahtumissa järjestää pari pienempää

kärkiryhmää, ja sitten massoille ne isommat ryhmät. Tällöin todella kovan luokan

juoksijat saisivat mahdollisuuden kisata keskenään.

Väitän, että todella kovan luokan juoksijat löytyvät nykyiselläänkin siitä heti lähtöviivan takaa, joten heitä ei väkimäärä haittaa.

Muille voinee sanoa sen verran, että tällainen massatapahtuma ei ole oikea paikka, jos ei pidä mielessä sitä, että reitillä on muitakin juoksijoita ja että ohittaminen ei aina ole helppoa. Nämä on otettava huomioon, jos tarkoituksena on ennätystehtailu. Muutenkin korostaisin sanaa MASSAtapahtuma. Enemmän näistä hakee hyvää fiilistä ja sitä hienoa tunnetta, kun näkee, että matkassa on ihan hitosti muitakin juoksijoita.

Suomesta löytyy jos jonkinlaista juoksutapahtumaa, joissa enkkaa voi yrittää, eikä taatusti joudu ohittelemaan liikaa. Eihän tämä HCR:n reittikään ole mikään optimaalinen ennätysten kannalta: jyrkkiä/jyrkähköjä nousuja, jyrkkiä käännöksiä, hiekka-alustaa yms.

Link to comment
Share on other sites

Mullakin oli todella hankalaa alussa, kun mentiin muutama km todella hitaasti, aivan kävelyvauhtia. Lämmittelin WC:ssä ihan loppuminuuteille asti ja siis lähtö ihan ryhmän perässä. Joutui ohittelemaan koko alun, ainakin 5 km, kunnes pääsi vasta juoksemaan. Kävelinkin välillä alussa kun niin hiljaa porukka eteni. Jatkossa ilmoittaudun 2 h ryhmään ja lähtö sen loppupäässä. Olihan tämä eka ihan opettelmista ja ihan hyvä, ettei tullut kovempaa juostua toipilaana.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy