Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Welschlauf 2009


Recommended Posts

Tässä vähän haja-ajatuksia koetusta tapahtumasta ja vähän sen vierestäkin.

www.welschlauf.com

Juoksu järjestettiin nyt 15. kerran. Ymmärtääkseni muita suomalaisia ei tuolla vielä ollut ainakaan täyttä matkaa juossut. Korjatkaa, jos olen väärässä.

Tapahtuma alkoi jo pe 1.5. ilmoittautumisella ja pasta-partylla. Ainakin näin ennakkoon ilmoittautuneella numerolapun, paidan ja chipin jako sujui nopeasti ja kaupan päälle sai turisti vielä selko-englanniksi hyvät ohjeet. Mukaan sai myös info-paketin, josta ei tosin löytynyt oikein muuta hyödyllistä, kuin hyvä kartta ja jotain kurpitsapuristetta eturauhasvaivoihin.:hali_hehe:

Pastasysteemit oli ihan perusmättöä. Juomaksi sai viiniä, olutta tai mehua.

Startti oli lauantaina klo 10 Ehrenhausenista. Paikalla oli hieronnat, teippaukset, torvisoittoa, nahkahousuja, ja tietysti suuren urheilujuhlan tuntua.

Huoltotiimini (avovaimo ja hänen serkkunsa) heiluttama Suomen lippu sai koko kisan ajan uteliaita tulemaan jutulle. Melko vähän paikalla oli muita, kuin itävaltalaisia tai saksalaisia, vaikka Unkariin, Sloveniaan ja Italiaankin on todella lyhyt matka.

Reitti oli todella vaihteleva ja kaunis. Tasaista sillä on vain noin pari kilometriä, muutoin mennään koko ajan ylös tai alaspäin.

Reitillä on viinitarhoja toisensa perään ja aina välillä sukelletaan alas metsän vihreään hämärään.

Kaunis, lämmin ilma oli saanut paljon retkeilijöitä ja paikallisia liikkeelle. Varsinkin huoltopisteillä (joita oli 21kpl) ja viestin vaihtopaikoilla kävi aika vilske. Yleisö myöskin osasi antaa arvon juoksijoille ja melkein kaikilta tuli jonkinlaista kannustusta.

Lähdin tunnustellen matkaan, koska en ole aiemmin juossut likimainkaan noin mäkisessä maastossa. Tietysti kävi kuitenkin niin, kuin aina numerolapun kanssa juostessa, että jossain vaiheessa vauhti karkasi tarkoitettua kovemmaksi.

Noin 15km:n paikkeilla sain kiinni nuoren naisjuoksijan, jonka juoksurytmi sopikin minulle hyvin. Alamäet mentiin aika kovaa harppoen ja ylämäet sitten melko rauhallisesti.

Puolimatkaan tulin ajassa 1.47, eli 13 min ennen puolikkaan starttia. Paikalla kävikin melkoinen pauhu, kun lähes 800 juoksijaa ja yleisö plus kuuluttaja kannustivat täyden matkan juoksijoita.

Sopivasti viimeiselle kympille osuivat reitin kaksi pahinta nousua, joista jo ensimmäinen imaisi mehut ainakin minusta. Jälkimmäistä mäkeä ei sitten ollut enää edes mahdollista yrittää nousta juosten, sen verran tönkköinä alkoivat jalat jo olla.

35km:n paikkeilla kanssani juossut nainen karkasi ja juoksikin sitten naisten sarjan voittoon.

Loppuaikani oli 3.38.11, kun tavoitteeni oli juosta vain hieman alle neljän tunnin. Ei passais lähteä enää noin nuorten naisten matkaan.:viheltely: Yllättävän vähän nuo nousumetrit (1440m) rokottivat loppuajasta.

Maalissa Wies:ssä oli ihan kunnon juhlat ja ruoka- ja juomapuoli oli mallia ”runsas”.

Suihkun jälkeen olin niin syventynyt wieninleikkeeseeni ja tuoppiini, etten huomannut istuvani samaisen neitokaisen vieressä, joka minut niin tylysti jätti juoksun loppupuolella.

Tiedä häntä- kuinka hauskaksi keskustelumme olisi edennyt- jollei vaimoni olisi ohjannut minua lempeällä mutta määrätietoisella korva-paidankaulus-otteella syrjemmälle.:075:

Lohdutukseksi sain tosin palan kakkua eli n. 1/5 osan suklaakakusta.:026:

Tuolla Keski-Euroopassa on muutenkin ymmärretty Koto-Suomea paremmin tuon ihmiselle tärkeän ja juoksijalle suorastaan välttämättömän alkuaineen- pullan -merkitys ruokavaliossa.

Miinuksina voitaisiin pitää sitä, että hieno lasinen osall. mitali oli korvattu tänä vuonna logolla varustettuun viinilasiin. Loppupään juoksijat (yli 5h) olivat myöskin joutuneet jonkin verran väistelemään autoja. Reitti kun on pääosin kapeaa mutkaista tietä.

Kaikenkaikkiaan juoksu oli oikein hyvin järjestetty ja tunnelmaltaan lämmin. Ei ole lainkaan mahdotonta, että jonain vuonna lähtisin tuonne uudestaan.

Reitti on kauneudessaan vähintäänkin juoksemisen arvoinen. Se on vaativa, mutta ei vielä aivan vuorijuoksu. Siinä ei ole yhtään kohtuuttoman pahaa mäkeä, vaan se on perusmaratoonarille ihan läpijuostavissa.

Se on myös hauskasti osittain Slovenian puolella, kun parin kilometrin matkalla raja kulkee keskellä tietä.

Lopuksi tuohon vielä mainion majapaikkamme linkki. Viinitila sijaitsee juoksureitin varrella 14km:n kohdalla.

www.weingut-hack.at

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy