Jump to content
Juoksufoorumi.fi

MTB VAI maantiepyöräily


werneri
 Share

Recommended Posts

Missä on 'Molemmat' -vaihtoehto? Välillä tykkään päästää tiellä ja välillä maastossa.

Ehkä maastopyöräily kiehtoo kuitenkin enemmän, koska siinä on enemmän vaihtelua ja metsässä ei pelkällä hyvällä kunnolla pärjää, vaan pitää olla tekniikkaakin.

Toisaalta maantiellä on huomattavasti helpompi ajella esim. pk-lenkkiä. Ja alkuperäisestä kirjoittajasta poiketen, omasta mielestäni maantiellä tehtyjen lenkkien pitkä kesto on juuri se, joka kiehtoo.

Link to comment
Share on other sites

Molemmat erittäin nautittavia lajeja!

Ja molempia on aikomus kesällä harrastella, tosin maantiellä täytyy tavoitteiden puolesta viihtyä vähän enemmän.

Joonakselta hyvä pointti, että maantieajo on ihan yhtä monipuolista kuin esim. hyvä juoksuharjoittelu kun vaan sen jujun hokasee.:thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Maastopyöräily on helkkarin hauskaa puuhaa, mutta harjoitusmielessä maantiellä ajaminen lienee tehokkaampaa. Ainakin jos maastoajotaidot ovat yhtä huonot kuin mulla. Toisaalta varsinkin yksin treenatessa maantiellä ajaminen on joskus aika puuduttavaa hommaa, varsinkin tuulisella kelillä.

Pitäisi tosiaan laittaa maastofillarikin taas ajokuntoon ja lähteä tutustumaan uuden asuinpaikan polkutarjontaan pyörän selästä käsin.

Molempi parempi, hienoja lajeja kumpikin.

Link to comment
Share on other sites

Molempi parempi. talvella on mahtava ajella talvipolkuja, keväällä pääsee maantielle aikaisin kun maastossa on märkää ja rapaista, kesällä sitten nautitaan tasaisesti molemmista, syksyllä taas odotetaan lumentuloa ja ajetaan maantiellä kun on kuivaa (oma enkka joulukuun 4.) Ja pakkasen kuivattua polut painellaan metsässä niin maan keleesti.

Tässä oma fiilikseni.

Link to comment
Share on other sites

Muutama vuosi sitten harkitsin vakavasti maantiefillarin hommaamista, mutta kun jo päivittäinen työmatka fillarilla pääkaupunkiseudulla tehdään jatkuvasti henkensä kaupalla "ureapäisiä teiden ritareita" (taksit ja bussit) väistellessä katsoin viisaimmaksi hankkia täysjousitetun maastopyörän ja lähteä metsän poluille rauhassa ajelemaan. Mieluummin muutama kolhu käsissä ja polvissa maastofillarilla kun raajarikkona/henki pois maantiefillarilla. Suomalaisessa liikennekulttuurissa polkupyöräilijä kun on valitettavasti lähes lainsuojaton.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy