Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Livekuvan streamaus ja tallennus urheilutapahtumasta


Rookie
 Share

Recommended Posts

Nyt olisi haaveena saada hieman kuvaa webbiin meidän tulevan kesän Ironman-matkan kisasta. Laitteiston kokoonpanon ja ylipäätään toteutuksen suhteen tarvitsisin hieman apua. Toivottavasti täältä löytyy AV guruja.

Eli tarkoitus olisi kuvata triathlon kisaa siten että läppäri/kamera kalusto kulkisia ajanottoryhmän mukana. Eli se olisi ensin 1. vaihtopaikalla, sitten se vietäisiin 2. vaihtopaikalle ja viimeiseksi se olisi kuvaamassa kilpailijoiden maaliin tulon.

Kiinteätä internet yhteyttä ei ole saatavilla, joten se tarvitsee toteuttaa 3G yhteydellä (mokkula). Tämä tarkoittaa varmaankin käytännössä sitä että koneen serveriksi virittäminen ei tule kysymykseen jos katsojia sattuu olemaan kymmeniä/satoja.

Internetsivujemme ylläpitäjä on antanut ymmärtää että jos siirrämme videon ftp:llä serverille niin sen toistaminen sieltä pitäisi järjestyä.

Ja tässä hieman muita speksejä.

-Tärkein asia on saada kuva koneen (tai kameran) muistiin. Se tulee olemaan samalla ajanoton backup. Kuvaa tulee n. 16 tuntia putkeen. Kuvassa tulisi olla ajanotto (sekunnin tarkkuus riittää) näkyvissä tai vähintään kellonaika josta saa laskettua kisakellon ajan. Kuvanlaatua ei tarvitse olla hirveen tarkkaa, minimissään kuitenkin sellaista että siitä tunnistaa kilpalijan ja/tai kilpailunumeron.

-Sitten kuva pitäisi saada suht realiaikaisena näkymään webissä, minuutin viive ei vielä kaada hommaa. Kuvan laatu sen mitä tuo 3G yhteys sallii, tai jos pullonkaula on jossain muualla niin sen mukaan. Webbiserverin pitäisi kyllä olla nopean yhteyden perässä.

-Läppäri ja mokkula ok, mutta millainen kamera palvelisi parhaiten ja kustannustehokkaasti?

-Olisiko tuohon sopivia softia joka tekisi streaming muotoista tavaraa ftp:llä siirrettäväksi, vai miten tuo käytännössä onnistuu. Kokeilin TinCam nimistä softaa, mutta en ihan vielä saanut sitä setuppia toimimaan. Biromsoft webcam:ä myös suositeltiin, mutta en ole saanut sitä ladattua heidän sivuiltaan.

-Vai olisiko tuohon joku valmis palvelu parempi vaihtoehto?

Kiitollisena otan kaikki vinkit ja ehdotukset vastaan.

Rookie

Link to comment
Share on other sites

En ota kantaa muuhun kuin live kuvan streamaukseen muulla koneella kuin sillä mikä on paikan päällä. Ei onnistu ja varsinkaan FTP ei ole ollenkaan siihen tarkoitukseen. Ylläpitäjä todennäköisesti on ymmärtänyt väärin ja käsitti, että saa koko videon sinne ftp:n yli, jonka sitten voi julkaista eteenpäin.

Eli sen verran kannattanee speksiä muuttaa, että on mukana kaksi erillistä laitteistoa ja kameraa:

Toinen, jolla kuvataan ja lähetetään streamiä maailmalle - siis se, jolla pyörii se simppeli webbiserveri, jolla ton hoitaa.

Ja sitten se ensimmäinen, millä teet tuon tarkemman nauhoituksen myöhempää julkaisua, streamausta ja siis sitä backuppia varten.

Link to comment
Share on other sites

Mua epäilyttää eniten toi jos ja kun streming serveri olisi se läppäri ja se on 3G yhteydellä verkossa niin miten se kestää kuormaa. Koska siinä on se vaara että joku hullu vois tota livekuvaa katsoakin.

Onko jollain kokemusta noista valmiista palveluista kuten esim. http://www.mogulus.com/broadcast/main

Vaatimaton tavoite on saada laadukkaampi (=toimivampi) setuppi kuin itse Ironman organisaatiolla on ollut käytössä (poislukien Hawaii joka on ollut jotensakin toimiva). Erona tässä on vaan se että IM organisaatio kylpee rahoissa, mutta me mietitään miten sais mahdollisimman kustannustehokkaan ratkaisun aikaiseksi.

Rookie

Link to comment
Share on other sites

Teoriassa toi siirto toiselle koneelle, joka siis toimisi palvelimena jossain isomman yhteyden päässä toimisi, mutta en osaa sanoa onko tuohon olemassa jotain valmiita sovelluksia vai ei. Eipä tuo kuitenkaan kummonen olis rakentaakaan, mutta vaatisi jonnin verran paneutumista.. Eh. En siis lupaudu siihen ainakaan heti.

Usein jopa nuo palvelut vaativat sen, että niille siirretään koko läjä kerralla, mitä ne sitten vaan jakelee eteenpäin - samaa siis, mitä tuo ylläpitäjänne ehdotti, jossa nauhoitusten siirto palvelimelle tapahtuisi FTP:n yli. Kuitenkin tuossa moguluksen sivulla toi "Broadcast LIVE in Minutes" kuulostaa melkein oikealta. Sisältöä tai tapaa siinä ei kerrota, joten sehän voi olla vaikka jotain joka on lähellä tuossa edellä kuvailtua toimivaa ratkaisua.

Link to comment
Share on other sites

Teoriassa toi siirto toiselle koneelle, joka siis toimisi palvelimena jossain isomman yhteyden päässä toimisi, mutta en osaa sanoa onko tuohon olemassa jotain valmiita sovelluksia vai ei. Eipä tuo kuitenkaan kummonen olis rakentaakaan, mutta vaatisi jonnin verran paneutumista.. Eh. En siis lupaudu siihen ainakaan heti.

Sähän siis melkein jo lupauduit :highfive:.

No taytyy haastella vielä meidän ylläpitäjän kanssa että onko tässä nyt joku väärinymmärrys, mutta live streemauksesta sille koko ajan puhuin kun asiaa esittelin.

Edelleen, jos jollain on kokemusta moisen virittelystä, niin saa avautua.

Rookie

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Käytännössä homma menee niin että jos aiot livenä streamata kuvaa niin tarvitset koneen (=encoodauskone) jossa on videokortti + softa joka osaa reaaliaikaisena pakata ja lähettää kuvaa samanaikaisesti. Vaatii tehoja koneelta (onko kannettavassa?). Enkoodauskone lähettää streamattua kuvaa palvelimelle josta se vasta jaetaan katsojille. Mikä tahansa palvelin ei käy vaan pitää olla nimenomaan streaming palvelin. Esim GoodMood tarjoaa tällaisia hostauspalveluita, kannatta sieltä kysyä tarjousta. Yleensä livelähetysten serveriaika on huomattavasti kalliimpaa kuin ondemand tallenteiden.

Toinen vaihtoehto on että kuvaat "normaalisti" ja tapahtuman jälkeen enkoodaat tallenteet haluamaasi formaattiin. Mikäli pätkät eivät ole kovin isoja voi ne laittaa ihan tavalliselle serverille.

Ftp:llä ei mitenkään voi lähettää livekuvaa.

Link to comment
Share on other sites

Jos jostain saa käyttöönsä Windows 2008 serverin(esim maksamalla tai suhteilla), niin siihen streaming server pyörimään. Ei vaadi mitään ihmeellistä raudalta, ellei käyttäjiä ole oikeasti paljon. Silloin pitää olla nettikaistaakin riittävästi.

Yksi tuollainen on meillä testissä erästä kesän urheilutapahtumaa varten. Enkoodauskin hoituu hienosti muutaman vuoden vanhalla pc:llä.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy