Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Viimeinen pitkis ennen HCR:ää


Guest Tuulitukka
 Share

Recommended Posts

Kaksi viikkoa H-hetkeen (ekani). Juoksin tänään 2 h lenkin (n. 19 km) ja maanantaina olisi vielä tarkoitus juosta 18 km hitaasti. Onko mitään järkeä eli jääkö tarpeeksi palautumisaikaa ennen kisaa ?? Olen täysin noviisi näissä, eka puolikas tulossa siis ja en ole juurikaan juossut lähellekään 2 h lenkkejä ennen. Vain yksi 1 h 51 min ja nyt tämän päivän kaksituntinen takana. Sitä ennen vain 1 h 20 min lenkkejä.

Link to comment
Share on other sites

No siinä mielessä aloittelija kylläkin, että eka kisa edessä ja jatkuvaa juoksuharrastusta takana 3,5 vuotta ja sitä ennen vain noin max. 5 km pyrähdyksiä. Juu, onhan se pitkä, mutta jos menen toooosi hitaasti.

Link to comment
Share on other sites

Kaksi viikkoa H-hetkeen (ekani). Juoksin tänään 2 h lenkin (n. 19 km) ja maanantaina olisi vielä tarkoitus juosta 18 km hitaasti. Onko mitään järkeä eli jääkö tarpeeksi palautumisaikaa ennen kisaa ??

Samalla linjalla Hatapan kanssa. Pitkis on ihan mahdollinen 10 päivää ennen kisaa, mutta ei ole järkeä, että nyt kaksi viikkoa ennen kisaa vedät raskaimman rasituksen alle, mihin et ole tottunut. Viittaan siis siihen, että et ole vetänyt parin päivään koskaan aikaisemmin 2 * 2 h lenkkiä. Suomeksi tuosta toisesta pitkiksestä et hyödy yhtään.

Olet jo todistanut itsellesi 18 km lenkillä, että 21 km tulee menemään läpi. Kyseessä on enää valinta, millä vauhdilla.

Sinuna rakentaisin loppuajan ohjelman levon ja herkistelyn pohjalle. Esim.

su 5 km palauttava (=tosi, tosi hitaasti)

ke verryttelyt + vedot

- vaikkapa (3 min kovaa + 3 min hölkkä palautus) * 5)

la PK 30 min

ma PK 30 min

ke verryttelyt + vedot (rennosti, ei puristaen)

- 3 * (2min + 3 min hölkkä palautus)

pe kevyt 20 min

la HCR

Link to comment
Share on other sites

Menin sitten kuitenkin hyvistä ohjeista huolimatta juoksemaan tänään sen reilun 18 km lenkin, mutta tosi hitaasti: aikaa kului 2 h 6 min. Oli 24 astetta lämintä ja aurinko porotti, joten oli melkoisen kuuma. Siskoni, joka myös osallistuu sittenkin HCR:ään teki vasta ensimmäisen pitkän lenkin elämässään, halusi testata tuleeko siitä mitään. Siksi sen minäkin sitten juoksin. Meni ihan ok. MUTTA nyt en enää juoksen kuin parin kilsan pikkupyrähdyksiä ennen kisaa.

Link to comment
Share on other sites

Kiva kuulla, että muutkin ovat vielä tässä vaiheessa juosseet pitkiä. Me aloitettiin 15.48 juoksu, joten oli melkoista auringon porotusta. Nyt on vähän kurkku kipeä: toivottavasti ei vain ole tulossa flunssaa. Siinä tapauksessa menisi täysin levon puolelle tämä loppuaika.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy