Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Vaarojen Mara 2009


Heimo
 Share

Recommended Posts

Tässä Vaarojen Maratonia 2009 koskeva tiedote:

Tiedote 25.4.2009

Uusi reitti, uutena sarjana 15 km juoksu

VAAROJEN MARATONILLA ENEMMÄN POLKUA 2009

Kolilla Pohjois-Karjalassa lokakuussa juostavan Vaarojen Maratonin reitti on uusittu. Reitti muuttuu radan pohjoispäässä Kolin kansallispuistossa.

Kansallispuistossa reitti on suunniteltu yhdessä Metsähallituksen kanssa. Reitti kiertää kulutukselle herkimmät alueet, mutta antaa juoksijoille mahdollisuuden nauttia Kolin korkeimpia ja kuuluisimpia huippuja kiertävistä poluista. Kansallispuiston alueelle keskittyy myös tulevan syksyn uutuussarjan (15 km) reitti.

Reitin uusimisen yhteydessä myös kilpailukeskuksen paikka muuttuu. Uusi kilpailukeskus tulee olemaan Sokos Hotel Koli, jonka läheisyydessä on tapahtuman lähtö ja maali. Muutoksella varaudutaan selvästi kasvaviin osallistujamääriin. Uudessa kilpailukeskuksessa on paikoitus- sekä huoltotiloja aiempaa enemmän.

Reittimuutoksesta huolimatta Vaarojen Maratonin reittien pituudet ovat entiset. Alustavan karttamittauksen perusteella uusitun reitin pituus on noin 42 km (ultramatkalla 84 km). Polkujen ja metsäautoteiden pituus uusitulla reitillä on noin 34 km ja soratien 8 km. Tarkemmin reitin pituus ja korkeuskäyrä mitataan lumien sulettua. Lenkki kiertää kahdeksikon muotoisen reitin osittain aiempien vuosien uria pitkin.

Uusitut reitit, ilmoittautumisohjeet ja tietoa majoitusvaihtoehdoista löytyy sivulta www.karsu.fi => Kisat => Vaarojen Maraton.

VAAROJEN MARATON 10.10.2009

AIKA: 10.10.2009

PAIKKA: Koli. Kisakeskus Sokos Hotel Koli

JÄRJESTÄJÄ: Karelian Seikkailu-urheilijat

SARJAT: a) Solo 42 km, B) Solo Ultra 84 km, c) Retki (Herajärven Kierros 40 km), d) Solo 15 km, e) Duo. Duo-sarjassa parilla käytössä polkupyörä.

Pyörä- ja juoksureitit risteävät ajoittain. Pari jakaa osuudet itse.

HINNAT: Solo-sarjat 42/84 km 50 e/hlö (S-etukortilla 45 e), 15 km 45 e / hlö (40 e), duo-sarja 60 e (55 e) 10.9. mennessä ilmoittautuville. 10.9. jälkeen korotetut hinnat. Hinta sisältää järjestelyt, kartan, ruokailun, palkinnot ja saunan.

PALKINNOT: Sarjojen (pl. retkisarja) 3 parasta. Lisäksi arvontapalkintoja.

MUUTA: Erittäin vaativa maastomaraton korkeuserojen ja pinnan epätasaisuuden takia. Vaativuutta lisäävät myöhäissyksyn vaihtelevat sääolosuhteet. Urheilijat vastaavat huollosta matkan aikana. Reitillä on vesipisteitä. Vaarojen Maratonin ultramatka valittiin vuonna 2008 Mont Blancin UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc) –vuoristomaratonin karsintakisaksi ensimmäisenä suomalaisena juoksutapahtumana.

Lisätietoja: www.karsu.fi, 040-5420076, 040-7716652

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 3 months later...

Olin viime vuonna kolmas (solo 42km) ja sain palkinnoksi lahjakortin jossa oli ilmainen osallistuminen tämän vuoden maratonille. En kuitenkaan itse pysty osallistumaan rasitusmurtuman vuoksi joten jos jotakin kiinnostaa niin myyn lipun halvempaan hintaan kuin järjestäjä...? tarjotkaa...

Link to comment
Share on other sites

tapahtuman sivujen osoite on hieman muuttunut kesän aikana. epähuomiossa vanha sivu on jäänyt elämään ja googlaamisen kautta ensimmäisenä löytyvätkin vielä vanhat sivut vanhoine tietoineen. enemmän ajan tasalla oleva sivu (jossa reittikartat ja profiili sekä ilmoittautuneiden lista) löytyy nykyään osoitteesta

http://www.karsu.fi/vaarojen-maraton

Link to comment
Share on other sites

Ei ainakaan viime vuonna tarttenu suunnistaa, mutta tarkkana kannatti polkujen risteyksissä olla. Kartalla pysyttelin koko ekan kierroksen, mutta esimerkiksi Jamesin kanssa meinattiin heti alussa vetästä yks risteys suoraksi... onneksi kanssakilpailijat huutelivat perään.

Link to comment
Share on other sites

Ja tämän lähes pummin lisäksi pummasin yhdessä risteyksessä. Järkkärit sanoi, että jos risteyksessä ei ole mitään merkkiä, painakaa suoraa. Ja minähän painoin, sokeasti vain eteenpäin! Risteyksestä puutui selkeästi merkintä.

En ollut toki ainoa vaan meitä oli 3 + lisää tulossa kun palasimme reitille. Tämä toi mukavan lisämausteen hommaan. Minun suositus on siis lukea karttaa ja tiedostaa missä menee. Reitti on ihan hyvin merkitty mutta kannattaa seurata aina välissä, että on reitillä ja polkujen risteykset menee oikein...

Link to comment
Share on other sites

Reittimuutos vaikuttaa tosi hyvältä, sillä nyt Ryläyksen vaikea pätkä tulee melko loppuun ja tämän jälkeen on vielä jäljellä haastavan näköistä pätkää Ukkokolin juureen. Laavuja ei löytynyt pikaisella kliksuttelulla Kiviniemen tilan lähistön tapaan, joten maastoultraajan arvolle sopiva majoitus tuolla vähän epäilyttää. Saako kalliolle rakentaa majan?

Menin jopa niin pitkälle, että laskin viikot kisaan ja periaatteessa tässä ehtisi vielä käynnistämään jonkinlaisen harjoittelun, vaikka tietysti ei kolmella harjoitusviikolla vielä kovin hyvään kuntoon pääse. Hieman nyt on motivaatiopulaa harjoitella, joten vähän tässä vielä epäröin.

Onko Helsingistä autokuntia jo lähdössä?

Link to comment
Share on other sites

Menin jopa niin pitkälle, että laskin viikot kisaan ja periaatteessa tässä ehtisi vielä käynnistämään jonkinlaisen harjoittelun, vaikka tietysti ei kolmella harjoitusviikolla vielä kovin hyvään kuntoon pääse.

Kolmella viikolla? Sehän on lokakuussa, ei syyskuussa.

Kuudessa viikossa ehtii vielä ihmeitä. Vaikka saada possuflunssan ja toipuakin siitä :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy