Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Intervallit


Kepo
 Share

Recommended Posts

Jokusen vuoden välein tulee aina juoksuinto ja muissa urheilulajeissa samalla pientä taukoa. Niin tuli tammikuussakin, ja tavoitteeksi laitoin HCR-ennätykseni: alle 1.35 pitäisi päästä, mielellään lähemmäs 1.30.

Tunnissa pääsen nykykondiksella varmaan aika tasan 14 km ja se on kyllä sitten maksimi -> km-vauhti kai silloin 4.17. Jollain 4.40 -vauhdilla kyllä menee parikin tuntia.

Nyt vasta huhtikuussa talven eripituisten ja -kovuisten, mutta aika tasavauhtisten juoksentelujen jälkeen tulin ajatelleeksi, että intervallit ja itsensä kiusaaminen korkeilla sykkeillä voisi olla hyvä juttu.

Olen nyt vetänyt muutaman, ja esim 10 x 400 m minuutin palautuksilla kierrosaika 1.25 on aika lähellä sitä rajaa jota kovempaa kaikkia ei pysty vetämään ja viimeiset ovat jo veemäisiä

Onkos tuo melko huono aika? Kuulisin mielelläni suunnitelmallisemmin treenanneen mielipiteen siitä, onko pullonkaulana perus- vai vauhtikestävyys. Ja siitä onko tuollaisissa happovedoissa ylipäätään järkeä.

Nythän tässä ei juuri mitään enää ehdi tehdä, mutta jatkoa ajatellen. Maratonit ei enää jaksa kiinnostaa, ennemmin puolikkaat ja miksei vähän lyhyemmätkin matkat.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy