Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Hyvät neuvot tarpeen!


tomipe
 Share

Recommended Posts

Vuoden vaihteessa aloitettu maratreeni oulun terva hölkkään näyttää saavan kurjan lopun kipeytyneen reiden vuoksi.Eli,juostessa isku tuntuu oikean polven yläpuolella ja reisiluuta vihlovasti reiden ulko syrjällä.Myös kävellessä jo vähän vihloo.Mikä neuvoksi? Aikaa juoksuun 1kk.

miten esim. 2 vko:n totaalinen tauko vaikuttaa kuntoon.Pisimmän lenkin olen juossut 28km aika helposti.Nyt veteraanit neuvoja amatöörille kiitos.:kumarrus:

Link to comment
Share on other sites

Oletko kokeillut mitään hoitokeinoa? Vaikea tietysti tietää todellinen syy kipuun, mutta jos ei kovin vakava, ja "jokin paikka" kunnolla rikki, niin kylmä geeli ja voidemainen tulehdus kipulääke monesti ollut "pelastus". Saa apteekista ilman reseptiä. (Itse käyttänyt Piroxin merkkistä). Toivotaan, että pääset tervanlähtö viivalle. Pitää myös muistaa, että kunto nousee levossa.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Hoitona nyt ensimmäiseksi kokeillaan mobilattia,buranaa ja kylmähoitoa.Joku tiesi suositella myös voltaren geeliä mutta toimivin vaihtoehto taitaa olla lepo.Se suomalainen sisu ei vaan haluais antaa vielä periksi.Tien päälle tekisi mieli lähteä "kokeilemaan" etteihän se sittenkin kestäs juosta.

Link to comment
Share on other sites

Tuli mieleeni, että oletko venyttänyt nuo reiden ulkosyrjät kunnolla??

Tiedän, että on rasittavaa, kun joku paikka on tosissaan kipeä ja joku alkaa kyselemään venyttelystä, mutta..

Kun mieheni aloitti pari vuotta sitten juoksemisen, kipeytyi häneltä polvi tosi pahasti (tosin enemmän ulkosyrjältä, kuin lumpion yläpuolelta). Hän ei tosiaankaan päässyt lenkille, koska polvi ja reiden ulkosivu tulivat todella kipeiksi heti, kun oltiin aivan lyhyt matka juostu.

Passitin hänet samalle hierojalle, jolla itsekin käyn ja "polvi" saatiin kuntoon pelkästään reiden ulkosyrjän hieronnalla sekä ahkeralla venyttelyllä. Kipu siis oli reidessä ja polvessa, mutta syynä kipuun oli kiristynyt iliotibal.

Tsemppiä ja toivottavasti pääset pian lähtöviivalle!

Itse painin tällä hetkellä nilkan nivelsiteiden venähtämisen kanssa, eli samat fiilikset..

Link to comment
Share on other sites

Kyllä täytyy myöntää, että osa syystä kipeään jalkaan johtuu heikon puoleisesta venyttelystä.Kaikki tulee näkyy opeteltua kipeimmän kautta.Viikko on mennyt nyt juoksematta.Tänään kävin pyöräilemässä 25km ja tuntu ihan hyvältä.Maanantaina ois tarkoitus kokeilla pystyykö sitä hölkälle.Käyrä alkaa olla aika korkealla kun aikaa on enää 1kk ja ei tiedä miten tämmöinen totaali juoksulepo vaikuttaa kunto tasoon.Eiköhän se tästä levon kanssa.Jos ei nyt onnista niin syksyllä sitten leville.Että näin tänään.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy