Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Intervallimuotoinen ultra Suomeen?


M.BoneS
 Share

Recommended Posts

Tuolla Malmin kisan ketjussa jo heiteltiin jotain ideoita, mutta avataanpa nyt uusi ketju koskien tämän uuden norjalaisen ultraamismuodon Suomeen saattamista.

Varoituksena mainittava, että yleensä pohdiskelen erilaisia ideoita joista ehkä 2% toteutuu. Tässä nyt kuitenkin ensimmäinen hahmotelma, jonka järjestelyjä voisin jopa hoitaa, jos satun taas asumaan Espoossa kesällä 2010.

Reitti:

Espoossa 8 kertaa Bodomjärven (ja Matalajärven) ympäri kolmen tunnin välein. Matka noin 13km, eikä isommin hyviä oikaisureittejä. Vähän risteyksiä, joten helppo merkitä.

Lepopaikka kierrosten välillä:

Oittaa Camping reitin varrella. Voisi vaikka vuokrata puolustusvoimilta tarvittavan määrän puolijoukkuetelttoja, niin tulee tiivis ja kodikas tunnelma.

Huolto:

Omat eväät. Vettä voisi olla tarjolla kylmänä ja kuumana (esim. pikakahvia tai "lämmin kuppi" -tyylisiä ratkaisuja varen).

Ajankohta:

Kesällä ettei tarvita kipinävuoroja. Ultrakalenterissa yleensä melko tyhjää heinäkuulla.

Tuon järjestämiseen riittäisi ihan kourallinen toimitsijoita ajanottoon ja telttojen vahtimiseen juoksun aikana. Tämä olisi epävirallinen ja omalla vastuulla juostava kisa, joten liikenteenvalvonnan yms. voisi unohtaa.

Link to comment
Share on other sites

Tarkoittaako 8 kierrosta että se olisi sitten 3h välein eli noin vuorokausi menisi? 13km tosin on sen verran lyhyt matka että 2h välikin onnistuisi, mutta siinä menisi vain kaksi kolmasosaa vuorokaudesta eikä se olisi enää sama asia. Kyllähän tämä ihan mielenkiintoinen keikka olisi.

Äh, eiku onhan se selvästi sanottu jo tuolla yllä että 3h välein. Puupää mikä puupää.

Link to comment
Share on other sites

Jees, jokainen kierros kellotetaan ja yhteenlaskettu aika ratkaisee sijoituksen.

JussiH voinee järjestää sellaisen version, jossa starttien väli on vain kaksi tuntia. 12*13km=156km. :icon_rolleyes: Olisi kyllä aika erilainen tapahtuma kuin tuo Bonesin ideoima. Kolmen tunnin väleillä kyse olisi selvästä intervallikisasta, mutta kahden tunnin väleillä monille voisi tulla vaikeuksia edes selvittää kaikki viimeisetkin pätkät ajoissa. Vaikka se 13km alussa lyhyeltä tuntuisikin.

Mittään en lupaa, mutta onhan minulla hyviä kokemuksia edellisestä Bonesin järjestämästä kisasta. Mainio tapahtuma. Ei kyllä tullut itse juostua, lähinnä katselin muiden menoa etsimen läpi. Joten hyvinkin voisin olla järjestely- tai kannustusporukoissa tuolloinkin. Itse kisa kuulostaa vähän sellaiselta, että saattaisi olla hieman turhan rankka itselleni.

Link to comment
Share on other sites

Oho! Mielenkiintoa näkyy olevan niin paljon, että pitää ihan tosissaan suunnitella.

Tarkoittaako 8 kierrosta että se olisi sitten 3h välein eli noin vuorokausi menisi? 13km tosin on sen verran lyhyt matka että 2h välikin onnistuisi, mutta siinä menisi vain kaksi kolmasosaa vuorokaudesta eikä se olisi enää sama asia. Kyllähän tämä ihan mielenkiintoinen keikka olisi.

Intervallikisan henkeen sopii se, että ehtii palautella ja kierrokset pystyy juoksemaan selkeästi kovempaa kuin vastaavanpituisessa yhtämittaisessa kisassa. Kahden tunnin väleillä alkaisi jo tulla karsintaa, kun ei kaikki ehtisi viimeisiin startteihin mukaan tien päältä.

Pistetäänkö yksi teltta muuten siihen niemennokkaan..jossa aikoinaan tapahtu yksi suomen rikoshistorian kuuluisin hommeli..

Ei siellä taida olla paikkaa kuin pienelle teltalle. Leirintäalue lienee mukavampi. Niemenkärki on kuitenkin sen verran lähellä, että ehtii vaikka lepotauolla jaloitella murhapaikalle, mutta ei siellä mitään nähtävää ole.

Otetaanko siinä aikaa? Aina kierroksen välillä voi torkkua tunnin? Reitti mäkijuoksua?

Kuten Esko totesi: Joka kierroksella ajanotto, ja yhteenlasketun ajan perusteella nimet järjestykseen tulosluetteloon. Startit aina kolmen tunnin välein, eli torkkua saa sen verran kuin aikaa jää edellisen kierroksen jälkeen. Heti saa mennä levolle, kun kierros on takana.

Reittiä voisi luonnehtia kevyesti kumpuilevaksi. Joku toinen voisi luonnehtia peräti mäkiseksi. Soraa parin kilometrin pätkä ja muuten asfalttia.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy