Jump to content
Juoksufoorumi.fi

1.4


jiivee
 Share

Recommended Posts

  • Replies 49
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Juu Zipit alla tietty.

Keskivauhti oli 45km/h joten kylmä otti selkään kun ei tempohaalari pidä pakkasta. Olen vieläkin ajon jäljiltä tempoajoasennossa mutta ei se työntekoa haittaa.

Laitoin TFT-näytön makaamaan lattialle ja olen kontallani lattialla, ihan hyvin sen tästä näkee.

Saitko pyörän pois kuitenkin jalkojen välistä?

Link to comment
Share on other sites

Tänään alkoi sitten Lydiardin oppeja soveltava mäkiharjoitusjakso. Päätin tehdä ensimmäisen harjoituksen hieman lyhyempään mäkeen osin sen takia että lapset pääsevät samalla nauttimaan talven viimeisistä stigailuista; näillä perusteilla paikaksi valikoitui Espoonlahden uimahallin takaa löytyvä mäki, jossa lunta vielä riitti.

Toteutin harjoituksen niin, että juoksin ylämäet lyhyellä tikkaavaalla askeleella keskittyen hyvään pohjetyöskentelyyn, samalla stiigaa ylös vetäen. Harjoitusrasitus säätyi itsestään stigan kyydissä istuvien lasten lukumäärällä (0-2), kahdella kyytiläisellä homma meni jo pahasti hapoille. Palautuksena hurautettiin sitten mäki stigalla alas, palautusaika säätyi suoraan kyydissä istuvien määräällä: mitä enemmän väkeä sitä lyhyempi palautus.

Tässä vaiheessa en kellottanut harjoitusta kovinkaan tarkkaan, mutta kokonaisuus oli seuraavankaltainen: 10*25*35s/10s/2min, sarjojen välinen palautus seisoskellen ja lapsia huoltaen (nenä niisto, mehut, ym.). Vedot vaihtelivat välillä 32.6-37.2s, ja palautus 9.1-11.4s edellä kuvatuista syistä johtuen. Alku- ja loppuverrat noin pari kilometriä kevyttä hölkkää lapsia stigassa vetäen, osin paljalla asfaltilla.

Tuntuma harjoituksessa oli todella hyvä, kenkien lipsumisesta johtuen vasen nivus taisi tosin hieman saada siipeensä. Lapset pitivät myös treenistä, joten jatkan mäkiharjoittelua samalla linjalla. Stiga täytynee vain vaihtaa mäkiautoon lumien sulamisesta johtuen, oisko kenelläkään sellaista myynnissä?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy