Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Puolimaraton alle 2h


sannukka81
 Share

Recommended Posts

Hei!

Olen 28- vuotias perusterve, joskin vähän rapakunnossa olevan nainen (tai siis tyttö ;)). Kokemusta on kahdesta maratonista ja parista puolikkaasta, tänä vuonna en ole tosin juossut käytännössä juuri lainkaan. Aiemmin noilla puolikkailla (ihan kuin maratoneillakin) on ollut ongelmana harjoitusmotivaation puute. Läpi on rämmitty, mutta treenata (suunnitelmallisesti) olis kyllä kannattanut. Paras puolikasaika taitaa olla 2:06, tai 2:04. Nyt kevään tullen on taas alkanut poltella tuo juokseminenkin, ja syksyllä oliskin kiva osallistua puolikkaalle. Tavoite on kuitenkin alle 2h, muuten on turha lähteä.

Onko kovinkaan realistista? Nykyinen kunto antaa periksi heittää kyllä reippaita tunnin lenkkejä, joskaan vauhti ei päätä huimaa.

Nyt tarvitsisinkin ihan oikeaa juoksuOHJELMAA (aiemmin menty vaan fiilispohjalta), jotta toi tavoite vois toteutua.

Kovasti tykkäisin jos fiksummat neuvoisi :)

Link to comment
Share on other sites

1) Ota näiltä tai Juoksija-lehden sivuilta puolikkaan alle 2 h ohjelma

2) Noudata sitä, eduksi olisi tietysti jos sinulla olisi noiden speksien vuoksi muutamia kuukausia aikaa tehdä sitä ohjelmaa

3) Ota sopiviin väleihin (kuukausi?) testijuoksuja, jotka sopivat samalla ohjelman vk-lenkeiksi, niin pääset vähän perille siitä, miten puolikas voisi mennä

4) Varmista joltain oikeasti fiksummalta, minkälaisia niiden testien pitäisi olla

5) Älä anna periksi jos laiskottaa ja ole rehellinen itsellesi. Jos testi tai tuntemukset antavat ymmärtää, että tavoitteeseen ei näyttäisi olevan mahdollisuuksia, siirrä puolikkaan ajankohtaa ja jatka ohjelmaa, tai tingi tavoitteesta.

Tsemppiä vaan! Eiköhän noita ohjelmiakin, tai linkkejä niihin ala tähän ketjuun tippumaan jos joku fiksumpi ja avuliaampi voisi niitä laittaa.

Itse kukin tulee tässä vähitellen fiksummaksi, kun lueskelee niitä mielenkiintoisia ja vaihtelevia mielipiteitä, joita näillä sivuilla liikkuu.

Link to comment
Share on other sites

No niin, eihän tuollaisen heiton jälkeen uskalla kommentoida mitään.

Mutta ne oikeasti fiksummat voivat korjata käsitykseni, että 10 km lenkki kertoo aika tarkkaan, mihin puolikkaalla pystyy eli se testilenkkinä.

Kiitos, vahvistit oman aavistukseni jota en uskaltanut tuoda julki. Parempi testi voi tietysti olla ainoastaan puolikas itse, mutta en itsekään lähde tekemään ennen maratonia ihan sen mittaista testilenkkiä, joten logiikka täsmää.

Link to comment
Share on other sites

Jep jep. Itselläni alla yksi puolikas (HCR08, 2:17) ja se on myös pisin koskaan juoksemani lenkki. Sen jälkeen hajosi polvet ja seurauksena koko kesä juoksematta. Nyt kunto on muutoin parempi kuin vuosi sitten, juoksua tosi alla erittäin vähän (jokunen puolen tunnin-tunnin lenkki silloin tällöin, ei edes viikottain). Juoksu tuntuu ihan hyvältä, vauhdit siinä 6min/km tai aavistuksen hitaammin, mutta... ne sykkeet! Normaalisti noilla vauhdeilla syke huitelisi jossain aerobisen kynnyksen tietämillä, vähän alle (mikä tietysti on tavoitekin), mutta viimeisen reilun kuukauden aikana ollaan vedelty anakynnyksellä ja jopa yli. Maksimit viimeisimmillä lenkeillä ovat olleet jotain 181-183 luokkaa (anakynnys 180, max.194...). Juoksu ei kuitenkaan tunnu raskaalta ja pystyn vaivatta juttelemaan jopa kovimmilla sykkeillä. o_0 Mittari vaikuttaisi olevan ihan kunnossa... Lieneekö sitten stressiä vai mitä, katsotaan nyt mitä keväästä tulee... :/

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

1) Ota näiltä tai Juoksija-lehden sivuilta puolikkaan alle 2 h ohjelma

2) Noudata sitä, eduksi olisi tietysti jos sinulla olisi noiden speksien vuoksi muutamia kuukausia aikaa tehdä sitä ohjelmaa

Tarkoittaako tämä sitä "puolimaraton läpi" -ohjelmaa (tavoiteaika 2-2,5 h) vai onko joku muu ohjelma ollut näillä sivuilla? En löytänyt sellaista ohjelmaa.

Link to comment
Share on other sites

Vieras
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy