Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kehä I - Ratajuoksut Espoossa


met
 Share

Recommended Posts

Aloitan spin-offin vanhassa Vuosaari-säikeessä heittämästäni ideasta alkaa kokoontua säännölisesti epävirallisen ratajuoksun merkeissä Espoossa. Kaupunkimme mainiot juoksuradat on vajaakäytössä kun kaikki juoksutapahtumat järjestetään nykyään kadulla tai metsässä. Jotain piirinmestaruuskisoja kentilläkin ilmeisesti edelleen järjestetään mutta mukaan pääsy edellyttää urheiluseuraan kuulumisen ja lisenssin.

Ideana on järkätä minimipuitteet kerran kuussa tapahtuvalle testijuoksulle, johon olisi helppo tulla koittamaan juoksukuntoaan ja josta parhaimmassa tapauksessa löytyisi sopivaa vetoapua oman ennätyksensä parantamiseen. Itselläni on ainakin tulevalle kaudelle liuta keskimatkoja, joille haluan saada "kovat" ajat.

Minimijärjestelyillä tarkoitan, että on tiedossa paikka ja aika, missä ja milloin kokoonnutaan. Muista järjestelyistä, kuten ajanotosta, huollosta ja palkitsemisesta kukin vastaa itse. Toimitsijoiden hankkiminen on tällaiseen toistuvaan sessioon liian työlästä. Ellei sitten sovita että juostaan kukin ilta kaksi eri matkaa, jolloin jälkimmäisen matkan juoksijat toimitsevat ekan matkan, ja toisin päin. Siihenkin pitäisi olla joku vedenpitävä systeemi, ettei mene säätämiseksi.

Paikkana on joko Otaniemen tai Leppävaaran kenttä riippuen kenttien muusta toiminnasta. Voin ottaa selvää.

Aikaa voidaan yrittää sumplia mutta pelkäämpä, että yksimielisyyteen ei ole mahdollista päästä. Toisessa säikeessä tuli esille pari ajankohtaa, joita tulee välttää, eli viikonloppu, ja alkuviikko. Maanantaina on monilla pitkisrapula ja tiistaina Munkkiniemen 2 maila. Ehdotan siis viikonpäiväksi keskiviikkoa. Siitä saa kovan tuplan halutessaan. Ensimmäinen kerta saisi olla heti kun kentät sulaa ja viimeinen lokakuussa tai kun tapaamiseen saapuu 2 juoksijaa tai vähemmän.

Miltä kuulostaa? Mitä matkoja haluatte juosta?

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hyvä! Eikä varmaan haittaa, vaikka noiden yhteydessä tekisi vaikka vetoja tai vauhtikestävyyttä. Koska itselläni on harjoitustaustan (ja mahdollisesti perimänkin) vuoksi sellainen omituisuus, että vauhtikestävyys on suhteellisesti kaikkein heikoin vaihde (siis maksimikestävyyttäkin heikompi), niin tarjoudun jänikseksi noin kolmen tonnin (2900-3200 metriä) Cooperia tavoitteleville, jolloin ei itse tarvitse juosta ihan täysiä, vaan voi jänistelyn jälkeen jatkaa esimerkiksi 2-3 x 2000 metriä, 3-5 x 1000 metriä tai yhdistellen eri matkoja. Ideana olisi siis mennä ainakin kolmetonninen ennemmin kovaa vauhtikestävyyttä ja vasta lopussa maksimikestävyytä.

Vai haittaako moiset suunnitelmat tapahtuman enemmistöä ja seuraavan matkan toteutusta?

No joo, olisihan se mukava kokeilla ekaa kertaa sitten koulu- ja armeija-aikojen myös virallista Cooperia, miksei vitosta ja kymppiäkin.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Kiitokset ketjun siirrosta. Keskiviikko sopii ainakin mulle erinomaisesti ja matkoina mieluiten sileät 100m - 10km. Itse asiassa 60m sopii myös erinomaisesti ;-)

Eipä kestä. Vaatiiko noi pikamatkat telineet, starttipyssyn ja ajanoton? Ne voi olla vaikeampi järjestää. Vai onko jollakulla on suhteita seuroihin/kentänhoitajiin?

Mielessäni oli sellaiset sessiot, jossa olisi kaksi matkaa: pikamatka (400-1600m) ja keskimatka (3000-10000m). Niistä voisi valita fiiliksen ja treeniohjelman mukaan sopivan. Tai juosta vaikka molemmat, jos tekee mieli hullutella. Iltojen tarkat ohjelmat pähkäillään hyvissä ajoin tässä säikeessä. Tuossa jälkimmäisessä keskimatkalähdössä voisi hyvinkin tehdä Hietsun toivomia reenejä.

Link to comment
Share on other sites

Cooperia tai kymppiä voisi tullakin kokeilemaan jos aikataulut natsaa. Otanimen kentällekään ei ole kuin pari kilsaa matkaa, eli hyvä lämmittely-/loppuverryttelymatka.

Edittiä: Niin ja vauhdeista sen verran, että cooperia en ole koskaan juossut tosissaan, mutta 3000 pitäisi mennä rikki helpohkosti, ehkä. Kymppiäkään en ole täysillä koskaan kokeillut, mutta tuossa yhden hieman maravauhtia kovemman 14 km lenkin yhteydessä kymppiin meni n. 42:30, eli 40 min alitus olisi tähtäimessä jos ihan täysillä mentäisiin. Nuo siis tiedoksi jos suurinpiirtein samantasoisia juoksijoita olisi paikalle tulossa.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Kevät näyttää sittenkin olevan tulossa tänäkin vuonna. Ehdotan ekaksi kokoontumiseksi 15.4., eli tasan kahden viikon päästä. Lyhyet perustelut: edellisellä viikolla on pääsiäinen ja tuota seuraavalla viikolla on Länsiväyläjuoksu.

Matkoista eniten suosiota on saavuttanut 10000m ja Cooper-testi. Ensimmäisellä kertaa ei varmaan kannatta yrittää kahta matkaa, joten valitaan jompi kumpi noista. Tein sitä varten äänestyksen toiseen säikeeseen. Laittakaa sinne myös kaikki 15.4. tapaamista koskeva spekulointi ja kysymykset.

Tässä säikeessä jatketaan yleisellä tasolla Kehä I ratajuoksusarjan kehittämistä. Tähän voi myös heittää toiveita seuraavien testien matkoista, joista äänestetään taas aikanaan.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kyselin eilen kentällä tuota seuraavan tapaamisen ajankohtaa ja tuo ke 20.5 tuntui olevan sopiva vaikkakin Hietsu tiesi ainakin kaksi puolikasta seuraavana päivänä. Suurempi ongelma saattaa olla vapaan kentän löytäminen. Espoon Tapiot on näköjään varanneet Otaniemen keskiviikkoillat toukokuulta lähtien: http://www.espoontapiot.fi/harjoituspaikat.shtml

Onko kellään tietoa saako kentälle mennä juoksemaan porukalla, jos siellä on jonkin seuran vakiovuoro?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy