Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Tiina Bomanin haastattelu


joonas
 Share

Recommended Posts

Kesä-heinäkuussa tulee joku ohjelma uheilukanavalla. Olikohan tää se sama, jossa Peltsi treenaa sinne Joroisille. Ymmärssin kyseessä olevan joku 4 eri jaksoa, jossa treeniä esitellään. En tiedä tarkemmin tälläistä huhua vaan kuullu.

OK, pidetääs toisemme ajan tasalla jos tulee tarkempaa dataa silmille tästä hommasta.

Link to comment
Share on other sites

Asiaa puhui Tiina tuossa haastattelussa. Vauhtireserviä tarvitaan täydelläkin matkalla mikäli mielii keikkua maailman kärjessä. Pidän myös itse hyvin mahdollisena, että Kaisa nousee kovaksi nimeksi lyhyellä matkalla jo tulevana kesänä. Hän on jo nyt ollut ajallisesti melko lähellä kärkeä, vaikka väliin onkin mahtunut porukkaa.

Link to comment
Share on other sites

226 oletko myös seurannut meidän lyhyen matkan miesten toimintaa yhtä tarkasti? Olisi kiva kuulla kommenttia heidänkin suorituksistaan. Voimmeko uskotella itsemme näkemään Lontoossa enemmänkin kuin naistriathlonistin olympialaisissa realisesti? Unelma olisi kyllä nähdä pyöräilyssä joko temmossa tai ryhmäajossa yksi suomalainen pyöräilijä ja vähintää saman verran triathlonin puolella.

Link to comment
Share on other sites

Miesten puolella ei ehkäpä ole odotettavissa keneltäkään mitään superyllätystä ihan lähiaikoina. Ehkä halua kasata mitään paineita Kaisalle, mutta hän on minusta jo mahdollinen kandidaatti tuolaiseen. Hast on kyllä kilpaillut hyviä kisoja, ja ero kärkeen on ajallisesti myös melko pieni, mutta ero on ikävä kyllä jo melkein 10 vuotta pysynyt samana, joten melkoista uutta vaihdetta tarvittiaisiin, jotta hän jaksaisi vielä kovan pyöräilyn jälkeen juosta kovaa. Eikä tuo nykyinen juoksuvauhtikaan riitä ihan kärkeen, koska perusmatkalla pitää vaan juosta niin pirun kovaa. Ratakymppi pitäisi mennä mieluusti alle 30 minuutin.

Hastin mantteliperijöitä ja vielä kovempia voi tulla Lontooseen mennessä, mutta viimeiset minuutit ovat kaikkein rankimpia parantaa, joten en usko, että vielä ensi kesänä miesten puolella ollaan Olympialaisten karsintakisoissa palkinnoilla.

Merjalla oli viime olympialaisiin ihan hyvää yritystä, mutta hän ei oikein kertaakaan saanut kaikkia kolmea lajia sille tasolle jolla ne voisivat hänellä olla, eli kun yhtä kehittää, niin toinen vähän heikkenee. Jos hänet olisi helpoimpien karsintakisojen avulla, viimeisten joukossa, valittu Olympialaisiin, niin siitä olisi tullut turistimatka. Riittävää venymisreserviä ei kuitenkaan ollut. Se venymisreservi tarkoittaa esim. sitä, että on ihan eläin juoksemaan, ja sitten kisa eteneen kuten Sidneyssä, jossa suunilleen koko porukka lähtee yhtä aikaa juoksuosuudelle.

Lyhyiden matkojen triathlonistin pitää hyväksyä se, että jos parantaa uintia vuodessa 1500 metrillä 19 minuutista 18 minuuttiin ja juoksua kympillä 34 minuutista 32 minuuttiin, niin seuraavana vuonna ei todellakaan ole yhtä helppoa parantaa uintia 18 minuutista 17 minuuttiin ja samalla juoksua 32 minuutista 30 minuuttiin. Etenkin kun pitäisi myös säilyttää vahva pyöräilyn voima ja nopeusreservi, sekä riittävä määrällinen peruskunto. Tämän takia vaatiikin useita vuosia kun puhtaana tavoittelee maailman kärkeä, mutta ei se mielestäni mikään mahdottomuus ole.

Link to comment
Share on other sites

Mielenkiintoisempaa on nähdä Hast tuolla pitkillä matkoilla kuin perusmatkalla.. Jos vaan saa pyörän liikkumaan tarpeeksi kevyesti niin uinti- ja juoksuvauhdista ei menestys pitäisi siellä puolella olla kiinni vaan lähinnä kestävyydestä. Sen verran paljon on harjoitusvuosia jo takana että pohjat pitäisi olla jonkinlaiset.

Kaisa näyttäisi olevan myös paremmassa kunnossa kuin ennen joten sinne nuo paineet menee perusmatkan puolella.

Link to comment
Share on other sites

Hastilla ja Kivirannalla on varmaan vielä paljon sanottavaa pitkillä matkoilla. Lyhyiden matkojen tuoma vauhtireservi on hyvä etu ja harjoitusvuosien mukana on peruskunto ja vauhtikestävyys varmasti hyvällä mallilla. Täydellä matkalla pitää sitten vaan tuntea kisankulku ja itsensä vielä paremmin kuin lyhyillä matkoilla. Hasti on täyden matkan vetäissyt Punkaharjulla jo vuonna 2000 kahdeksaan ja puoleen tuntiin, joten ei se hänelle mikään täysin uusi matka ole.

Link to comment
Share on other sites

Tiinasta tuli mieleen, luin Tiinan blogista että tuolla Kanarian leirillä kuvataan jotakin Tri- aiheista dokkaria, jonka pitäisi tulla Urheilukanavalta...?

Tietääkö kukaan tästä enempää?

VO2.fi

Siinä tulee ainakin bomanin ja haqvistin juttuja silloin tällöin. Viime jakson viimeinen uusinta tulee lauantaina 10:30.

Ainaskin Joroisilta tulee juttua kisan jälkeen kesällä.

Hyvä kestävyysurheiluaiheinen ohjelma (verrattuna muihin) jos on päässyt menemään ohi aiemmin.

Rookie

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy