Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Jyväskylän katujuoksu 2009


Recommended Posts

  • Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nythän on jopa pieni mahdollisuus, että se olisi oikean mittainen, siis jos juostaan viime vuonnakin alunperin tarkoitettua reittiä ja viedään se lähtö-/maalialue jonnekin sinne piha-alueelle (viimeksihän hipposhallia rempattiin).

Ei nyt heti paikalla heitetä toivoa ja ollaan edes hieman optimisteja. :)

Kaikella todennäköisyydellä lähden juoksemaan.

Link to comment
Share on other sites

Viime vuoden pelleilyn jälkeen odotan kyllä, että järjestäjä hankkii sen virallisen mittamiehen sieltä liitosta paikalle AJOISSA! Jos mitan vahvistaa joku ulkopuolinen puolueeton ammattilainen, jolla on tuohon pätevyys ja välineet, niin silloin voisin osallistuakin.

Tapahtuman järjestelyt ovat aina olleet minimaaliset, mutta niin kauan kuin Aalto Alvari säilyy mukana, niin kaikki on ihan ok.

Toisaalta tämä on varmastikin monelle jyväskyläläiselle se ensimmäinen pitempi juoksukisa, joten tätä tapahtumaa pitäisi tukea, jotta se pysyisi hengissä.

- Minun tukeani on kuitenkin turha odottaa ennen kuin tuo mitta on virallisesti vahvistettu oikeaksi.

Ps. Nythän kuitenkin kuntaliitoksen ansiosta juostaan taas Jyväskylän katujuoksua Jyväskylässä, mutta edelleenkin suuri osa reitistä on hiekkatiellä, ei kadulla... Noh kaunishan tuo reitti on, en minä sillä.

Link to comment
Share on other sites

ainakin mainittiin että reitti mitataan virallisesti. Minulla on vahva luotto että niin myös tehdään kun kerta sanotaan.

Ei noita juoksutapahtumia täällä Keski-Suomessa liikaa ole, joten ajattelin lähteä ihan testimielessä hölkkäämään (lue verenmaku suussa reuhtomaan), jos ei mitään muita suunnitelmia samalla viikonlopulle ilmene.:thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Näyttäisivät ottaneen opiksi viimevuotisesta sählingistä ja tapahtuma on nyt hyvissä-ajoin kirjattu juoksukalenteriin päivämäärälle 9. toukokuuta. .

Ilokseni laitoin minäkin tämän merkille. Jospa ne on parantaneet tapojaan?

Valitettavasti en tänäkään vuonna pääse mukaan, kun se päivä menee Punaiselle Ristille. Kiva olis joku vuosi juosta tämäkin "kotikisa".

Link to comment
Share on other sites

Tero 24.4.2008, 14:06 toisessa ketjussa: (aihetta käsittelee lisäksi tämä ketju.):

Mittauksesta: Kun virallisesti mitatuksi ilmoitetun reitin pituudesta syntyy epäilyksiä, minuun voi ottaa yhteyttä (teroPISTEtoyrylaÄTjuoksija-lehti.fi). Katujuoksun entisen reitin olin mitannut ja viime vuonna paikalla olleet olisivat voineet mittauspöytäkirjoistani nopeasti todeta vastasiko juostu reitti mitattua reittiä. Kun vain joku olisi ottanut yhteyttä. Törmäsin asiaan vasta nyt täällä palstalla, ja kysyin siitä perjantaina järjestäjien edustajalta, joka sanoi reitin muuttuneen mitatusta kaksi (2) metriä. Näin paljon jälkikäteen en alkanut tuomaroimaan asiassa, kun on aktuaalisempiakin asioita hoidettavana näiden mittausten suhteen. Mutta toki mittauspöytäkirja on minulta saatavilla ja se pitäisi olla saatavilla myös Katujuoksun järjestäjiltä.

Perjantaina kuulin, että tänä vuonna reitti on uusi, jolloin pyysin ottamaan yhteyttä pikaisesti paikalliseen mittaajaan. Järjestäjä ei suoraan sanonut näin tekevänsä eikä mittaus näin lyhyellä varoitusajalla useinkaan ole mahdollista, mutta tällä viikolla saamissani tapahtumatiedoissa reitti oli ilmoitettu v. 2008 virallisesti mitatuksi. Olen varmuuden vuoksi - tapani mukaan - yrittänyt tarkistaa tätä tiedustelemalla mittaajan nimeä ja mittausajankohtaa, mutta en ole toistaiseksi saanut vastausta. Kehoitan suhtautumaan varauksellisesti asiaan, varmuuden vuoksi, kunnes asiasta saadaan uutta tietoa.

Joka vanhoja kaivaa, sitä :064:

Tämä on alhaista, tiedän. Mutta kuitenkin en voi olla huomaamatta vanhoja ketjuja, kun itse pistin tämän vuoden juoksun harkintaan.

Siis oliko edellisenä vuonna tosiaan niin, että väitettiin reitin olevan virallisesti mitattu, mutta poikkeama oli puolitoista kilsaa? Ja tulokset julkistettiin puolimaran tuloksina? (Olin kyllä kuullut huhua alimittaisuudesta, minkä seurauksena aloinkin lukemaan viime vuoden tietoja osallistumista harkitessani.) Mutta oliko tilanne tosiaan noin räikeä vai informoitiinko alimittaisuudesta järjestäjien puolelta?

Taidan jättää väliin, sen verran markkinatalousmies olen. Ei siis niinkään sillä, että välttämättä pelkäisin vastaavan toistuvan, vaan siksi, kun em. ehkä tapahtunut toiminta edellyttää muutaman vuoden boikottia.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Juoksin viime vuonna ajan 1:25, luulin maaliin tultuani, että selvä enkkari tuli kun entinen ennätys oli monta minuuttia heikompi. Ilma oli hieno ja tuulista. Luulisin, että matka oli kilometrin vajaa. Mutta jos lenkki kiertäisi Palokassa nelostien alta pidemmälle ja sieltä Vanhaa Saarijärven tietä, varmaan se puuttuva kilometri tulisi niinkin helposti.

Ristasen Kari on mitannut Finlandia - maratonin. Pitäisikö kysyä häneltä?

Link to comment
Share on other sites

Ilma oli hieno ja tuulista. Luulisin, että matka oli kilometrin vajaa. Mutta jos lenkki kiertäisi Palokassa nelostien alta pidemmälle ja sieltä Vanhaa Saarijärven tietä, varmaan se puuttuva kilometri tulisi niinkin helposti.

Matka oli viime vuonna 19,7 km. Sen reitin piti viime vuonna kulkea nimenomaan siellä Saarijärven tiellä, mutta jostain käsittämättömästä syystä sitä oli päätetty oikaista. Silloinkin se olisi ollut muutama sata metriä liian lyhyt, kun lähtö-/maalipaikka oli jäähallin remontin takia siinä missä oli.

Toivottavasti tänä vuonna ei järven rantaa jolkotella.

Link to comment
Share on other sites

Toivottavasti tänä vuonna ei järven rantaa jolkotella.

Reittikartta oli eilen jaetussa lehdessä. Samaa rettiä se näyttäisi kokolailla menevän, kuin viimekin vuonna. Lähtö- ja maalipaikka ovat vaan siinä vanhassa paikassa pesäpallostadionin ja Vivecan välissä. Rantareittiä se näyttäisi nytkin menevän. Ihan en saanut selvää, meneekä se sitä rantaa aivan sinne Taulumäen päähän saakka, eli siihen ex-leirintäalueen nurkalle.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy